Μωρά στη Φωτιά

"Όλα στο δρόμο"

Τα Μωρά στη φωτιά έκαναν ακόμα ένα δυνατό και «επικίνδυνο» live στον συναυλιακό χώρο του Κύτταρου, όπου τους φιλοξενεί στην σκηνή του τα τελευταία χρόνια. Το Σάββατο στις 16 Νοεμβρίου, μας βρήκε στην Ηπείρου και Αχαρνών, όπου έγινε ένα  αξέχαστο αλλά και συναρπαστικό live.

Ο Στέλιος Παπαιωάννου – Σαλβαδόρ μαζί με τους μουσικούς του μας έδωσαν μια γερή δόση από την αδρεναλίνη τους και μας ταύτισαν με το rock αλλά και τη funk μουσική για τρεις συνεχόμενες ώρες. Με τραγούδια όπως το «στο δρόμο», «είδωλα» , «χάρτινα λουλούδια», που έχουν υπάρξει σημεία αναφοράς για πολλούς καλλιτέχνες, κάναμε ένα «ταξίδι» σε προηγούμενα χρόνια. Ζωντάνεψαν εποχές, που άνθιζαν οι ροκ ήχοι και οι αλλοπρόσαλλοι στίχοι συνδυασμένοι με ηλεκτρονική μουσική.

Στον πολυχώρο του Κυττάρου τα πάντα επιτρέπονται σε κάτι τέτοιες στιγμές, που οι ηλεκτρικοί ήχοι κυλάνε στο αίμα μας, τα πάθη ξυπνούν το μυαλό και το σώμα μας έχει λίγο πιο άγριες διαθέσεις. Έτσι κόσμος, που είχε εκστασιαστεί, το έδειχνε με όποιον τρόπο μπορούσε. Χτυπιόταν στους ρυθμούς της μουσικής και αναστατωνόταν με την ροή των στίχων, που τους ένιωθε και τους ζούσε έντονα. Χοροπηδούσε για να δείξει ότι υπάρχει και ότι τον ευχαριστεί όλο αυτό που ακούει και τέλος «τρελάθηκε» μαζί με το συγκρότημα και έγινε ένα με αυτό.

Μαζί τους τραγουδήσαμε και εμείς με την σειρά μας το «αδρεναλίνη» , το «Σαλονίκη», το «Βαβυλωνία», το «Γυναίκα», κομμάτια που μας ξεσήκωναν και τόνωναν το ηθικό αλλά και το κουράγιο μας να συνεχίσουμε στους ίδιους δυνατούς ρυθμούς. Οι μουσικοί μας απ΄ την άλλη σαν ακούραστοι στρατιώτες δεν το βάλανε κάτω ούτε για λίγο και συνέχιζαν απτόητοι την συνεισφορά τους στο να μας τροφοδοτούν για επιπλέον χορό και για ακόμα ένα ξέσπασμα.

Από την βραδιά προφανώς δεν έλειψε το «παυσίπονο», η «σκυλίσια μέρα» , το «μανιφέστο» αλλά και το «αδέρφια στην κόλαση», που έγινε πανικός από τις πρώτες κιόλας νότες. Το «όνειρο», ένα καινούριο κομμάτι, καθώς και ο «χαμαιλέων», μελοποιημένο ποίημα του Οδυσσέα Ελύτη, πήραν και αυτά τη θέση τους στο πρόγραμμα.

Αλλά τα ωραία πάντα τελειώνουν… Αφού το συγκρότημα μάς έδειξε την αγάπη του με ευχαριστίες, το τέλος αυτού του εκρηκτικού live έφθασε με τον Στέλιο να αφήνεται στα χέρια των fans του δημιουργώντας μια πάρα πολύ όμορφη σκηνή. Μια εικόνα που λείπει από πολλές live εμφανίσεις.


Υ.Γ. Χρειάζεται να συμπληρώσουμε ένα μπράβο για το Κύτταρο καθώς το live έκανε το κοινό να «εκραγεί». Έχει άτομα, που δεν είναι εκεί για να απαγορεύσουν στο κοινό να εκδηλωθεί όπως αυτό αισθάνεται  αλλά για την ασφάλεια του.


Δείτε φωτογραφίες και videos από το live, που έκαναν τα Μωρά στη φωτιά στο Κύτταρο το Σάββατο 16/11/2013.

Videos: EvArt.gr

Τα Cookies συμβάλλουν στην καλύτερη εμπειρία σας κατά την πλοήγηση στον ιστότοπο του evart.gr. Με την πλοήγησή σας αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.