Φωτεινή Βελεσιώτου & Βαγγέλης Καζαντζής

«Στις μουσικές χαρίσου….»

Η Φωτεινή Βελεσιώτου και ο Βαγγέλης Καζαντζής απέδειξαν το  Σάββατο 4 Οκτωβρίου στο Ρυθμός Stage ότι  «τα τραγούδια είναι ευχή…». Ένας στίχος που στριφογύριζε στο μυαλό μου απ’ όταν ακούστηκε στην αρχή του live, που πραγματοποίησαν οι δύο καλλιτέχνες, και καθ’ όλη τη διάρκεια του, ενώ δεχόμουν την ομορφιά που απέρρεε από τις ποικίλες μουσικές.

Τραγούδια από τις προσωπικές δισκογραφικές δουλειές του Βαγγέλη Καζαντζή και της Φωτεινής Βελεσιώτου συνδυάστηκαν άψογα με διασκευασμένα τραγούδια, που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία. Η «Αποθυμιά», οι «Μέλισσες», τα «Διόδια», «Του χρόνου οι ταγοί», ο «Άδης»,  πολλά από τα κομμάτια που συμπεριλαμβάνονται στους δίσκους του Βαγγέλη Καζαντζή «Της γης το μυστικό» και  «Έξω από τα μέτρα» και άλλα που έχουμε γνωρίσει από τους Θανάση Παπακωνσταντίνου, Νικόλα Άσιμο, Δημήτρη Ζερβουδάκη, Σωτηρία Μπέλλου, Ψαραντώνη, Χειμερινούς Κολυμβητές, Τρύπες και άλλους «μεγάλους» του ευρύτερου χώρου της μουσικής κάλυψαν ένα τετράωρο πρόγραμμα, αφήνοντάς το κοινό υπερφορτισμένο από συναισθήματα.

 

Ο Βαγγέλης Καζαντζής, ο οποίος ενάλλασσε συνεχώς στη διάρκεια του live την κιθάρα με το σάζι, και η Φωτεινή Βελεσιώτου καθήλωσαν τον παρευρισκόμενο κόσμο με τις μοναδικές και εξαίσιες ερμηνείες  τους  και προσέφεραν μια υπέροχη βραδιά με μουσικές, στις οποίες χαριζόσουν ευχάριστα.  Έτσι αβίαστα αφεθήκαμε, χορέψαμε, τραγουδήσαμε, ονειρευτήκαμε, αναρωτηθήκαμε, νοσταλγήσαμε, ταξιδέψαμε και χαθήκαμε σε εποχές και σκέψεις,  νιώσαμε την κάθε νότα, τον κάθε στίχο, με αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα στο Ρυθμός Stage να ζεστάνει αρκετά .

Σε αυτή την ατμόσφαιρα και το οικείο κλίμα συνέβαλλαν τόσο οι δύο πρωταγωνιστές όσο και οι εξαιρετικοί και ταλαντούχοι μουσικοί, που τους συνόδευσαν στην σκηνή και οι οποίοι είναι οι Δημήτρης Μπρέντας (κλαρίνο, γκάιντα, καβάλ), Διονύσης Μακρής (κοντραμπάσο, μπουζούκι) και Γιώργος Μαγαλιός (τύμπανα, κρουστά). Όλοι μαζί δημιούργησαν μια διαδραστική σχέση με τους ακροατές – θεατές, οι οποίοι  έκθαμβοι και υπέρ - ενθουσιασμένοι ανταποκρίθηκαν με ένθερμα χειροκροτήματα και επευφημίες τόσο για τις επιλογές των τραγουδιών όσο και για την εκτέλεσή τους που αν μη τι άλλο σε άγγιζε και σε παρέσερνε ψυχή και σώματι.

Το live τελείωσε λίγο μετά τις τρεις τα ξημερώματα καθώς το κοινό παρότρυνε τον Καζαντζή και τη Βελεσιώτου να τραβήξουν το  encore κομμάτι του προγράμματος  και οι ίδιοι το έπραξαν. Γιατί πώς να αφήσεις κάτι που λάτρεψες; Και ναι, ήταν μία από τις βραδιές που μπορείς να λατρέψεις. Σε έναν όμορφο χώρο με δύο υπέροχους καλλιτέχνες… πέρασε μια βραδιά που σε άφηνε με τις καλύτερες εντυπώσεις.
                             

Φωτογραφίες & Video: Evart.gr

Τα Cookies συμβάλλουν στην καλύτερη εμπειρία σας κατά την πλοήγηση στον ιστότοπο του evart.gr. Με την πλοήγησή σας αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.