The man from Managra @ Death Disco

Ο Κωνσταντίνος Λουκάς Ρολάνδος Κυριάκος aka The Man from Managra aka Koti K. ολοκλήρωσε πριν λίγες ημέρες μια μίνι περιοδεία με αφετηρία την Σπάρτη, με στάσεις στην Αθήνα, Κέρκυρα και Γιάννενα. Εμείς τους πετύχαμε στην αθηναϊκή τους στάση και συγκεκριμένα στην αγαπημένη μας Death Disco το βράδυ της 14ης Νοεμβρίου.

Σε αυτό το live ακούσαμε κομμάτια από το «Half a Century Sun», επίσης από το δίσκο «The Man from Managra» καθώς και ακυκλοφόρητο υλικό από τη δισκογραφική δουλειά που έχει στα σκαριά και θα κυκλοφορήσει τον Μάρτιο του 2019 από την Inner Ear Records.
Φυσικά ο Koti K (μπάσο, φωνή) δεν ήταν μόνος - τον συνόδευαν οι μουσικοί, Λαμπρινή Γρηγοριάδου (μπάσο, φωνητικά), Πάνος Γαλάνης (τύμπανα) και Εύα Ντούρου (πλήκτρα, φωνητικά, αιθερόφωνο).

Η προσέλευση ήταν αρκετά μεγάλη, η death disco είχε γεμίσει από ένα, όπως φάνηκε, ένθερμο - πιστό κοινό, που ως επί το πλείστων απαρτιζόταν από οικεία πρόσωπα του πολυπράγμονα μουσικού Koti K, ο οποίος να σημειώσουμε πως μας είναι γνωστός ως ο μουσικός παραγωγός των Stereo Nova, Raining Pleasure και Αγγελάκα – Βελιώτη, ανάμεσα σε άλλους. Εκτός αυτού έχει κυκλοφορήσει αρκετούς προσωπικούς δίσκους. Ωστόσο ο δίσκος «Half Century Sun», ηχογραφημένος μεταξύ Αθήνας και Τήνου, ήταν αυτός που δημιούργησε αίσθηση ως ένας από τους καλύτερους εγχώριους δίσκους του 2017 και ένας από τους πιο ενδιαφέροντες της εγχώριας σκηνής των τελευταίων ετών.

 

man from managra @ death disco

 

Ας νιώσουμε όμως για λίγο τι έγινε μεσοβδόμαδα στην live εμφάνιση των The man from Managra. Η αίσθηση από την ύπαρξη δύο μπάσων επί σκηνής δημιουργούσε μια γλυκιά ηχητική ατμόσφαιρα που σε συνδυασμό με τα ποπ πλήκτρα και τα ονειρικά φωνητικά μας ταξίδευαν μακριά από το μέρος στο οποίο βρισκόμασταν, δημιουργώντας ένα θερμό αδιαπέραστο κουκούλι. Ίσως σε ένα μην τόπο σαν τη λογοτεχνική νήσο Managra, μέσα σε μια μαγική χρονομηχανή. Ο Koti K. αρέσκονταν στην επικοινωνία με τους παρευρισκόμενους, αυτός και οι μουσικοί τους απέπνεαν απλότητα και αγάπη η οποία μεταφράζεται σε προσήλωση σε αυτό που κάνουν.

Ίσως να μην συγκράτησα τη setlist, ωστόσο μπόρεσα να συγκρατήσω την εναλλαγή ανάμεσα σε αισθησιακό low-fi και indie pop με ψήγματα βρετανικού shoegaze. Συγκράτησα επίσης μερικές σκηνές από τις υδάτινες ιστορίες του Γουές Άντερσον πασπαλισμένες με χιόνι από τα δυτικά Φιόρδ. Κορυφαίες στιγμές της βραδιάς το αιθερόφωνο της Εύας Ντούρου και το ταξιδιάρικο Se ti riverdo.

I was hoping to meet a sailor. Like me...έναν ναύτη που ταξιδεύει μέσα σε παλιές φωτογραφίες και κάδρα στους τοίχους του κόσμου, καπνίζοντας τη μαγική του πίπα καθώς στριφογυρίζει το υποβρύχιο διαστημόπλοιό του μέσα στο σγουρό κεφάλι του Koti K. Ο πιο απλός ήχος είναι και ο πιο δύσκολος, οπότε όταν τυχαίνει να χαϊδέψει, ζωντανά, τα αυτιά μας δεν μπορούμε παρά να τον λατρέψουμε!

 

 

Τα Cookies συμβάλλουν στην καλύτερη εμπειρία σας κατά την πλοήγηση στον ιστότοπο του evart.gr. Με την πλοήγησή σας αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.