Puta Volcano @ An Club

Σκονισμένο Σαββατόβραδο που θύμιζε κατά πολύ κατακαλόκαιρο. Η ιδέα της κατάβασης σε υπόγειο, δεν έμοιαζε και η καλύτερη επιλογή, παρ' όλα αυτά όπως λέει και ο σοφός λαός, ο τολμών νικά! Δεν θα χάναμε με τίποτα τους αγαπημένους Puta Volcano τους οποίους είχαμε ξαναδεί ως support στους Black Keys στη Μαλακάσα και στο An club, άλλωστε είναι μια live μπάντα, αφού κάθε φορά καταφέρνει να προσδίδει απίστευτη ενέργεια στη ζωντανή απόδοση των κομματιών της.

Πριν όμως πούμε το οτιδήποτε για τη βραδιά, να δώσουμε συγχαρητήρια στην ομάδα του An, που κατόρθωσε να έχει αρτιότατο ήχο στο club.

Τη βραδιά άνοιξαν οι SuperSoul και... δεν την άνοιξαν απλά, την απογείωσαν! Πολύ δεμένο παίξιμο που απέπνεε αβίαστα άνεση και φυσικότητα, στοιχεία απαραίτητα για κάθε μουσική που αξίζει την προσοχή μας. Οι τύποι αυτοπροσδιορίζονται ως Heavy Blues/Rock 'n' Roll αν και λίγη σημασία έχουν τα είδη, καθώς η μουσική είναι feeling το οποίο επηρεάζεται από την εκάστοτε στιγμή και τη φάση που βρίσκονται οι μουσικοί και το κοινό που τους ακούει. Ποιοι είναι όμως οι SuperSoul; Σχηματίστηκαν το 2010 και αποτελούνται από τους Rami Winston (κιθάρα, φωνητικά), Rusty Mass (μπάσο, φωνητικά), Evan Μαραγκουδάκης (ντραμς, φωνητικά). Αξίζουν την προσοχή κάθε μουσικόφιλου που αρέσκεται σε μουσικές που γεννιούνται από ανθρώπους με πάθος για αυτές.

 

supersoul live @ an club

 

Το An είχε γεμίσει για τα καλά και είχε φτάσει η ώρα των Puta Volcano, θα μας παρουσίαζαν το τρίτο κατά σειρά δισκογραφικό τους πόνημα, που ακολούθησε τα Represent Victory Below Eye και the Sun. Το επονομαζόμενο Harmony of Spheres, ξεφεύγει από το απόλυτο dessert στοιχείο των προηγούμενων δίσκων και ενσωματώνει στοιχεία grunge και alternative rock. Τους πάει ένα βήμα πιο πέρα, αν θέλετε, τους εξελίσσει. Είναι μια μπάντα, τα μέλη της οποίας μοιάζουν να έχουν απίστευτη σύνδεση μεταξύ τους, κάτι που είναι φανερό και στις ζωντανές τους εμφανίσεις. Τα έκαναν λοιπόν για μια ακόμη φορά όλα π.....α - με την καλή έννοια πάντα, γεμίζοντας με λάβα τα ιδρωμένα κορμιά που συσπώνταν στον ηλεκτρισμό της κιθάρας. Η εμφάνισή τους ήταν εξίσου καλή - ίσως και καλύτερη από τις προηγούμενες, δεν ακούσαμε μόνο το νέο τους δίσκο αλλά και αγαπημένα κομμάτια από τις προηγούμενες δουλειές τους.

Η εξέλιξη στον ήχο τους ξεκινάει από τις συνθέσεις καθώς και από την ερμηνεία που φωνητικά έχει προχωρήσει σε υψηλότερο επίπεδο. Αλλά το σημαντικότερο όλων είναι η ψυχή και η αυθεντικότητα που αποπνέει το παίξιμό τους, γιατί ναι μεν δεν είναι οι μόνοι που παίζουν το συγκεκριμένο είδος μουσικής, ωστόσο με ένα απλό-μαγικό τρόπο καταφέρνουν να το κάνουν δικό τους και να έχουν το δικό τους τρόπο μουσικής έκφρασής και σύνδεσης με το κοινό. Πάντα σου φτιάχνουν το κέφι, χωρίς να έχουν τίποτα χαζοχαρούμενο, καταφέρνεις να αδειάζεις κάθε φορά που τους έχεις μπροστά σου να σου δίνονται γεμάτοι ζωντάνια, αγάπη και αυτοπεποίθηση γι αυτό που κάνουν. Μας άφησαν χορτασμένους και με ancore, φυσικά. Κορυφαίο κομμάτι της βραδιάς, Zeroth Law... δυναμισμός και αλητεία, τι άλλο να ζητήσεις από το αυθεντικό rock 'n' roll! Ελπίζουμε να τους ξαναδούμε και να είναι εξίσου απολαυστικοί, όχι σύντομα γιατί ως γνωστόν η επιθυμία δημιουργείται νοσταλγώντας και τότε τα πράγματα έχουν άλλη αξία!

 

 

Τα Cookies συμβάλλουν στην καλύτερη εμπειρία σας κατά την πλοήγηση στον ιστότοπο του evart.gr. Με την πλοήγησή σας αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.