Μελίνα Κανά & Αντιγόνη Μπούνα @ Ρυθμός Stage

Από την προηγούμενη σεζόν ο Ρυθμός Stage ξεκίνησε να λειτουργεί και τα μεσημέρια της Κυριακής, μια κίνηση που μας άρεσε ιδιαίτερα, καθώς δίνει την ευκαιρία για Κυριακάτικα γεύματα-μαζώξεις συντροφιά με αγαπημένα λαϊκά και ρεμπέτικα τραγούδια. Η μουσική σκηνή στην Ηλιούπολη συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο και αυτό το χειμώνα και εμείς βρεθήκαμε εκεί την Κυριακή στις 23 Οκτωβρίου για να απολαύσουμε μια πολύ όμορφη μουσική κομπανία.

Ο λόγος για τη Μελίνα Κανά, την Αντιγόνη Μπούνα (φωνή, κιθάρα), το Νώε Ζαφειρίδη (κιθάρα, μπουζούκι), το Νίκο Τσιατσούλη (κρουστά), το Μάνο Δελώτη (μπάσο), τον Χρήστο Πρόιο (πλήκτρα) και το Δημήτρη Γκίνη (ακορντεόν) που ζέσταναν τις ψυχές μας μέσα από τραγούδια σταθμούς στο ελληνικό μουσικό στερέωμα. Τραγούδια έντεχνα, λαϊκά και ρεμπέτικα που προσωπικά είχα καιρό να απολαύσω τόσο πολύ, συγχωνεύτηκαν σε ένα περίπου τετράωρο μουσικό πρόγραμμα και αποδόθηκαν τεχνηέντως από τη Μελίνα Κανά, την Αντιγόνη Μπούνα αλλά και από τους μουσικούς τόσο στο καθεαυτό μουσικό κομμάτι όσο και κάθε φορά που το μικρόφωνο περνούσε σε αυτούς.

 

Μελίνα Κανά & Αντιγόνη Μπούνα @ Ρυθμός Stage

 

Η παρεΐστικη διάθεση που επικράτησε και το μήνυμα που εισέπραξα από το όλο project: «παίζω μεν για την παρέα, αλλά με το ίδιο πάθος, με την ίδια αισθητική που θα έπαιζα αν με παρακολουθούσαν εκατοντάδες ή χιλιάδες μάτια», έκανε την εκτίμησή μου για τη Μελίνα Κανά ακόμα μεγαλύτερη. Μία ερμηνεύτρια που έχει ξεχωρίσει στο χρόνο με τη φωνή της αλλά και τις μουσικές επιλογές της, μας χάρισε για ακόμα μία φορά μία ιδιαίτερη μουσική εμπειρία με τις γεμάτες συναισθήματα, εκφραστικότατες, αβίαστες και ανεπιτήδευτες ερμηνείες της. Την εκτίμησή μου βέβαια κέρδισε και η Αντιγόνη Μπούνα, με την χαρακτηριστική χροιά της που σίγουρα λάτρεψα και με την ενδιαφέρουσα πλην υπέροχη φωνή που έβγαλε εις πέρας με εκπληκτικό τρόπο τα λαϊκά τραγούδια αλλά θα μου ταίριαζε και σε άλλα μουσικά είδη, επιπλέον οι δεξιοτέχνες μουσικοί σίγουρα αξίζουν το άριστα και στο κομμάτι της ερμηνείας.

Με αγαπημένα τραγούδια της Μελίνας Κανά, του Ορφέα Περίδη, του Θανάση Παπακωνσταντίνου, του Νίκου Παπάζογλου, του Μίκη Θεοδωράκη, του Λευτέρη Παπαδόπουλου, του Μάρκου Βαμβακάρη κ.α., με τις διαθέσεις να εναλλάσσονται αλλά με το κλίμα να παραμένει οικείο και την ατμόσφαιρα να αποπνέει μια ζεστασιά, δεν είχαμε παρά να «βάλουμε λίγο κρασί στου φίλου το ποτήρι» και να απολαύσουμε αυτό το μεσημέρι που κράτησε μέχρι αργά το απόγευμα.

 

 

Με τον οίνο, δε, από το «Κελάρι» του Ρυθμού να ρέει άφθονος και να ευφραίνει καρδίαν, με τα νοστιμότατα φαγητά δια χειρός τη κυρίας Αναστασίας που έχουν προστεθεί στο μενού του χώρου να ικανοποιούν περισσότερο από αρκούντως τη γεύση μας και με τα τραγούδια να μας κάνουν να βολτάρουμε σε «έντεχνα», λαϊκότροπα και ρεμπέτικα μονοπάτια, η κυριακάτικη διάθεση που θέλει να σκεφτόμαστε ότι πλησιάζει η Δευτέρα άλλαξε! Βέβαια για όσους δεν αλλάζουν με τίποτα τη χαλάρωση αυτής της μέρας, μη ξεχνάτε ότι το ίδιο σχήμα εμφανίζεται και κάθε Σάββατο.

Αντί επιλόγου, θα κλείσω με κάποιους αγαπημένους στίχους που έχει γράψει ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου και ερμηνεύει η Μελίνα Κανά:

«Τα τραγούδια παίρνουν κάτι απ’ την ψυχή μας
και το μεταφέρουν στο στερέωμα
όπου αναβοσβήνει σαν θλιμμένο πάλσαρ
και το δρόμο δείχνει για τους ναυαγούς.»

 

 

Τα Cookies συμβάλλουν στην καλύτερη εμπειρία σας κατά την πλοήγηση στον ιστότοπο του evart.gr. Με την πλοήγησή σας αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.