Bus | The Unknown Secretary Live presentation @ AN Club

Το βράδυ της Παρασκευής 9 Σεπτεμβρίου, γύρω στις 9 παρά, ανηφορίσαμε την οδό Σολωμού για να κατέβουμε τα ιστορικά σκαλοπάτια του ΑΝ Club και να συμμετέχουμε στη γιορτή των BUS και των καλεσμένων τους.

Έχω φάει τέτοιο κόλλημα με τη συγκεκριμένη μπάντα, από την πρώτη στιγμή, πίσω στο 2014 που άκουσα τα πρώτα ΕP's, που θα τολμήσω απενοχοποιημένα να πω οτι, μάλλον, τους ευχαριστήθηκα περισσότερο από τους θεούς τους ίδιους Uncle Acid & The Deadbeats, στο μαγιάτικο live στο ΑΝ!

Προηγήθηκαν οι Σπαρτιάτες hard rockers Lustin Jane, που χρειάζονται αρκετή δουλειά για να ξεχωρίσουν από τη σωρεία των εγχώριων ομοειδών συγκροτημάτων. Έδειξαν όμως ορεξάτοι παρουσιάζοντας το ΕΡ τους. Στη συνέχεια οι πιο "κλασσικομεταλλικοί" Black Soul Horde έπαιξαν ρυθμικό, επικό heavy metal, εμφανώς επηρρεασμένο από μπάντες-μύθους όπως είναι οι Manilla Road και οι Helloween.

"Στα καπάκια" και χωρίς χρονοτριβές, ανέβηκε στην σκηνή του ΑΝ το, κατά την προσωπική μου γνώμη, ελληνικό γκρουπ της χρονιάς για να αποδώσει ζωντανά τον ελληνικό heavy δίσκο της χρονιάς. Τα 3 προηγούμενα ΕΡ, με τη συνθετική ικανότητα των παιδιών να αγγίζει ευαίσθητες, NWOBHM ρομαντικές χορδές, σαμπαθικές, occult doom rock φόρμες ήρθε να συμπληρώσει το ολοκληρωμένο από όλες τις απόψεις LP "The Unknown Secretary".

 

bus live @ an club

 

Έχοντας εκ φύσεως χαμηλό προφίλ, όντας επικεντρωμένοι στη μουσική, με "αντιτουριστική", underground και αντι-mainstream εικόνα, με το ραφτό Mercyful Fate του τραγουδιστή-κιθαρίστα Bill City να μου κλέβει την καρδιά, έπαιξαν ζωντανά οτιδήποτε έχουν βγάλει μέχρι στιγμής. Οι τύποι δείχνουν να γουστάρουν πολύ τη μουσική, είναι πρώτα απ' όλα οπαδοί της και έχουν την ικανότητα να παράγουν ανεπιτήδευτες ριφάρες. Αποτελούν άλλο ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα γαμηστερών συγκροτημάτων που, μάλλον, δεν θα βγάλουν ποτέ λεφτά κάνοντας αυτό που πραγματικά γουστάρουν, δίχως αυτό να επηρεάζει στο ελάχιστο τη δημιουργικότητα και τη διάθεση που δείχνουν πάνω στη σκηνή.

Ήπιαμε τα ρούμια μας, κάναμε χαβαλέ, ακούσαμε και μουσικάρες. Μια επιτυχημένη βόλτα στα Εξάρχεια!

 

Φωτογραφίες: Χρίστος Λουκάς

 

Τα Cookies συμβάλλουν στην καλύτερη εμπειρία σας κατά την πλοήγηση στον ιστότοπο του evart.gr. Με την πλοήγησή σας αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.