Puta Volcano @ An Club

Σαββατόβραδο στο An, όχι ένα οποιοδήποτε Σαββατόβραδο, αλλά το τελευταίο της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων και ουσιαστικά το πρώτο που μας επαναφέρει στην καθημερινότητα του νέου έτους. Έτσι, η ζωντανή εμφάνιση των εκρηκτικών Puta Volcano αποτέλεσε ιδανική επιλογή για να ξεπεράσουμε τη μεθεόρτια κατάθλιψη και για να εγκαινιαστεί δυναμικά η νέα livoχρονιά.

Την 9η του Γενάρη οι P. V. δεν ήταν μόνοι, είχαν καλεσμένους τους Angry Boy Jester, οι οποίοι και άνοιξαν τη βραδιά. Να αναφέρουμε ότι το συγκεκριμένο συγκρότημα έκανε την παρθενική του εμφάνιση το βράδυ του Σαββάτου. Είναι μια μπάντα που σχηματίστηκε από μέλη των Chickn, Semen Of The Sun, Yellow Devil Sauce και συγκεκριμένα αποτελείται από τους The Saint (Κιθάρα/Φωνή), Rendezvous Boy (Κιθάρα/Φωνή), Sonic Waste (Μπάσο), Gus Boggar (Κιθάρα/Effects) και Nues (Τύμπανα). Μας χάρισαν Heavy rock n' roll ή αλλιώς Porn n' Roll μελωδίες και παρά το γεγονός πως ήταν η πρώτη τους εμφάνιση, το παίξιμο τους ήταν δεμένο, άρτιο και έμοιαζαν να το απολαμβάνουν. Ωστόσο, δεν κατόρθωσαν να ξεσηκώσουν το κοινό που έμοιαζε σαν απλός παρατηρητής των ανθρώπων που ήταν επί σκηνής. Βέβαια θα περιμένουμε με ενδιαφέρον την άνοιξη όπου και αναμένεται η κυκλοφορία του πρώτου τους δίσκου, ώστε να μπορέσουμε να έχουμε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για τη μουσική τους.

 

 

Και ήρθε η στιγμή για τους "Volcanic rockers" και το μουσικό τους ταξιδιάρικο υβρίδιο, ένα κράμα desert, heavy, folk rock με στοιχεία psychedelic stoner. Είναι η μπάντα που πολλοί από εμάς γνωρίσαμε μέσα από την εμφάνισή τους στο Rockwave - ως support των The Black Keys και Black Angels - και αμέσως κέρδισε το ενδιαφέρον μας.

Ο όρος Volcanic rock είναι μια δική τους εφεύρεση, σε μια προσπάθειά τους να κοινωνήσουν τον εκρηκτικό χαρακτήρα της μουσικής και των εμφανίσεων τους που είναι πλημμυρισμένα από αυθορμητισμό, ενέργεια και ξεσπάσματα όπως ακριβώς ένα ηφαίστειο που ξερνάει τη λάβα του προς πάσα κατεύθυνση συμπαρασύροντας τα πάντα στο διάβα της.

 

Puta Volcano @ An Club

 

Και τώρα που είπα για λάβα, ας σταθούμε λίγο στα φωνητικά της μπάντας, τα οποία είναι γυναικεία και συγκεκριμένα από μια χαρισματική προσωπικότητα, τόσο σε επίπεδο εμφάνισης και σκηνικής παρουσίας όσο και σε επίπεδο φωνητικών και στιχουργικών ικανοτήτων. Η Luna Stoner, κατά κόσμον Άννα Π. αποδεικνύει περίτρανα πως η stoner σκηνή, που γνωρίζει μεγάλη άνθηση στη χώρα μας, δεν είναι μόνο υπόθεση σκληροτράχηλων γενειοφόρων ανδρών. Και πως υπάρχουν γυναίκες που όχι μόνο δεν είναι «γατάκια» αλλά μπορούν να βγάλουν τα «σωθικά» τους on stage και ακόμα κι έτσι να μην χάνουν γραμμάριο από τη θηλυκότητα τους.

Η μπάντα ολοκληρώνεται από τους Alex (κιθάρα), Bookies (μπάσο), Steve (ντράμς) και πραγματικά ο καθένας «κεντάει» στο είδος του. Το συγκρότημα γεννήθηκε το 2010, έχει κυκλοφορήσει ένα EP και το ντεμπούτο LP τους "The Sun" - το οποίο εκτέλεσαν σε αυτή τους την εμφάνιση – ενώ έπεται δεύτερο, η ακριβής ημερομηνία του οποίου δεν είναι ακόμα γνωστή.

Αν η κορυφαία στιγμή της βραδιάς δεν ήρθε με κάποιο από τα κομμάτια των Puta V. τότε πως ήρθε; Ακολουθούν πραγματικά γεγονότα..

«Δεν παίζουμε διασκευές, αλλά επειδή σήμερα κάπου γίνεται η κηδεία του Lemmy...», είπε η Luna και αφού πήρε στο χέρι της το χαρτί με τους στίχους,  τελείωσε τη φράση της με τον τίτλο του τραγουδιού "The Ace of Spades"! Με το πρώτο ριφ, ακόμα και οι καθιστοί πετάχτηκαν πάνω, όλο το An ήταν στον αέρα, άλλος έκανε airguitar, άλλος τρελό headbanging, άλλος «χτυπούσε» μπαγκέτες και όλοι μαζί φώναζαν το ρεφρέν για το «γερολέμι»...

Εννοείται πως το κοινό το είχαν κερδίσει πολύ πριν το "Ace of Spades", αλλά αυτό ήταν το κερασάκι στην τούρτα. Έπαιξε και encore αλλά και πάλι δεν χορτάσαμε. Το ωραίο με αυτούς τους τύπους είναι πως παρά το γεγονός πως η μουσική δεν είναι η κύρια εργασία τους, είναι εμφανές πως η ψυχή τους της έχει αφιερωθεί, εξ' ού και η αυθεντικότητα-αγνότητα που βγάζουν. Είθε το ηφαίστειο να εκρήγνυται non stop και να μη στερέψει σύντομα και εύκολα από γήινη, ωμή ενέργεια.

 

Φωτογραφίες: Λίνα Κακουλίδου

 

Τα Cookies συμβάλλουν στην καλύτερη εμπειρία σας κατά την πλοήγηση στον ιστότοπο του evart.gr. Με την πλοήγησή σας αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.