THE MOKA BAND

Οι συνθήκες στη χώρα μας δεν είναι ευνοϊκές αλλά εμείς ήρθαμε για να μείνουμε. Αυτό που θέλουμε είναι να μπορέσουμε να ταξιδέψουμε τη μουσική μας σε όλο τον κόσμο.

λένε στην Εύη Κουκά οι THE MOKA BAND.

Με αφορμή τις επερχόμενες συναυλίες της Kovacs σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, επικοινωνήσαμε με μία από τις μπάντες που θα ανοίξουν αυτές τις δύο βραδιές, τη THE MOKA BAND.

Η THE MOKA BAND αποτελείται από ένα σύνολο μουσικών με διαφορετικές μουσικές επιρροές. Αποτελούσε ένα εγχείρημα το οποίο με πολύ δουλειά στέφθηκε με επιτυχία. Πλέον, η MOKA BAND βγάζει έναν ήχο που μπορεί και παντρεύει την blues, τη soul, τη funk αλλά και τη jazz μουσική ενώ έχει σαν κύριο χαρακτηριστικό της την ατμόσφαιρα. Περισσότερες πληροφορίες για το συγκρότημα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα themokaband.com και στη σελίδα τους στο facebook.


 

 Η μπάντα σας είχε δημιουργηθεί αρχικά ως η μουσική ομάδα του Καλλιτεχνείου των Αχαρνών και έκτοτε συνεχίζει ανεξάρτητη με την επωνυμία, THE MOKA BAND. Τι είναι αυτή τη στιγμή η THE MOKA BAND; Ποιοι την αποτελούν και πως αποφασίσατε να κάνετε κάτι δικό σας, ανεξάρτητο;

Η THE MOKA BAND είχε αρχικά δημιουργηθεί ως μια μουσική ομάδα που είχε σκοπό να κάνει κάποια μουσικά projects. Θέλαμε να το κάνουμε ανεξάρτητο γιατί βάλαμε ως σκοπό κάτι διαφορετικό και πιο μεγάλο και έτσι έπρεπε να συνεχίσουμε μόνοι μας και ανεξάρτητοι. Πλέον είμαστε ένα επαγγελματικό συγκρότημα με δίσκο. Από την αρχική σύνθεση έχουμε μείνει 5 άτομα, οι Γιώτα Δημητρακοπούλου – φωνή, Νίκος Γιανναράς – κιθάρα / φωνή, Θοδωρής Υφαντής – μπάσο, Ταξιάρχης Κωστάκης – κιθάρα, Πάνος Πανούσης - κιθάρα, ενώ μαζί μας στα live που ακολουθούν θα βρίσκονται και οι Νίκος Ξύδης - percussions, Κωνσταντίνος Παριορίτσας - drums, Τάσος Χαλκίδης - keys, Χάρης Χρόνης - trombone, Αντωνία Τσολάκη - vocals, Έμιλυ Παπαπέτρου – vocals.

Την όλη ομάδα συμπληρώνουν οι Νίκος Ξύδης – παραγωγός, Παναγιώτης Κωτσίδης – εκδότης, Ηλέκτρα Παπαδάκη – γραφίστρια, καθώς και ο Παναγιώτης Λάιος, ο οποίος πιστεύει και αγαπά αυτό που κάνουμε και βρίσκεται πάντα δίπλα μας.

Ο μουσικός χώρος παρουσιάζει αρκετές δυσκολίες για τους νέους καλλιτέχνες. Πως έχετε επιλέξει να πορευτείτε σε αυτό το χώρο;

Είναι κάτι το οποίο αγαπάμε. Ωστόσο δεν είμαστε ούτε ουτοπικοί αλλά ούτε και αφελείς. Γνωρίζουμε επακριβώς το που "μπαίνουμε", αλλά είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι για αυτό. Από τη στιγμή που είπαμε ότι θα μπούμε στούντιο να κάνουμε τον δίσκο, τα πάντα έγιναν άκρως επαγγελματικά που στόχο είχαν μια πολύ σοβαρή δουλειά, όπως και έγινε και πιστεύουμε σε αυτό. Ο καιρός και κυρίως το κοινό θα δείξει αν έχουμε πράξει σωστά.

Στη μουσική σας παντρεύετε διάφορα είδη... Έχει να κάνει με τις μουσικές επιρροές του κάθε μέλους; Υπάρχει κάποιο είδος που επιδιώκετε να επικρατεί;

Ναί, όλα τα μέλη ήμασταν από διαφορετικούς μουσικούς κόσμους. Δεν είχαμε κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό μας ακριβώς. Θέλαμε να κινηθεί προς τη soul και την blues. Οι συνθέσεις των κομματιών όμως δεν βγήκαν ακριβώς έτσι, αλλά έγινε μια γενικότερη μίξη διαφόρων ειδών. Σκεφτόμαστε να κινηθούμε τόσο στον επόμενο δίσκο μας όσο και στις διασκευές που παίζουμε, περισσότερο στην soul και τη funk.

Τα τραγούδια προέρχονται από την προσωπική δουλειά ενός ή περισσότερων μελών ή είναι μια καθ' όλα ομαδική δουλειά;

Οι συνθέσεις των κομματιών είναι μια συλλογική, κατά βάση, προσπάθεια. Συνήθως κάποιος έφερνε μια κεντρική ιδέα, ένα κορμό και πάνω εκεί χτίζαμε όλοι μαζί αυθόρμητα και για αυτό το λόγο το αγαπήσαμε όλοι τόσο πολύ. Τους στίχους τους έχουν επιμεληθεί κατά κύριο λόγο οι τραγουδιστές του σχήματος, η Γιώτα και ο Νίκος.

Το Νοέμβριο του 2014 κυκλοφορήσατε τον πρώτο σας δίσκο. Πείτε μας για αυτή τη δισκογραφική δουλειά...

Το ALBUM I, όπως εννοεί και ο τίτλος του, είναι η πρώτη μας δισκογραφική δουλειά. Είναι η πρώτη αποτύπωση των ιδεών μας και του μουσικού μας ήθους, η ευκαιρία μας να μας γνωρίσει καλά ο κόσμος. Θέλαμε να γίνει μια δουλειά σοβαρή, που να την ακούει ο άλλος και να μη του πηγαίνει από το μυαλό ότι πρόκειται για ελληνικό συγκρότημα. Σε αυτό βοήθησε πολύ ο παραγωγός μας Νίκος Ξύδης, με τις ηχογραφήσεις να γίνονται στο στούντιο Παράγκα. Η έκδοση και η διανομή έγινε από τον ΙΜΑΝΤΑ και τον Παναγιώτη Κωτσίδη, με την συσκευασία του δίσκου να είναι εντελώς πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα καθώς πρόκειται για ένα ξύλινο χοιροποίητο κουτάκι. Η ανταπόκριση ήταν τεράστια, αν σκεφτεί κανείς πως η πρώτη παρτίδα του δίσκου έγινε sold-out μέσα σε μόλις δύο ημέρες.

 

THE MOKA BAND

 

Οι μέρες κοντοζυγώνουν για την εμφάνισή σας στο opening της συναυλίας της Kovacs στο Βοτανικό. Πως νιώθετε που είστε ανάμεσα στις μπάντες που θα ανοίξουν αυτή τη συναυλία;

Νιώθουμε μεγάλη τιμή αλλά και ενθουσιασμό. Θέλουμε να το απολαύσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο. Χαιρόμαστε πολύ για την συνεργασία με την Kovacs, καθώς είναι μια καλλιτέχνης που ταιριάζει πολύ στη μουσική μας. Μαύρη soul. Ανυπομονούμε πολύ να παίξουμε σε ένα τόσο μεγάλο κοινό, τόσο στην Αθήνα όσο και στην Θεσσαλονίκη την επόμενη μέρα.

"Θέλω να μπορώ να παίζω μουσική για πάντα" λέει η Kovacs αποκαλύπτοντας τη φιλοδοξία της. Η δική σας;

Δεν είναι μια ευχή για όλους τους μουσικούς μόνο, αλλά αφορά όλους τους ανθρώπους. Μακάρι όλοι μας να μπορούμε να κάνουμε για πάντα αυτό που αγαπάμε. Οι συνθήκες στη χώρα μας δεν είναι ευνοϊκές αλλά εμείς ήρθαμε για να μείνουμε. Αυτό που θέλουμε είναι να μπορέσουμε να ταξιδέψουμε τη μουσική μας σε όλο τον κόσμο.

Κλείνοντας, πείτε μας για τα πιο άμεσα σχέδια της THE MOKA BAND... Ετοιμάζετε κάποιο καλοκαιρινό tour; Έχετε στα σκαριά νέες δουλειές;

Υπάρχουν κάποιες προγραμματισμένες εμφανίσεις, ξεκινώντας με τις συναυλίες της Kovacs 24 και 25 Απριλίου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα, ενώ ακολουθούν στις 12 του Μάη στον χώρο του Faust και θα βρισκόμαστε και στο Park Festival που θα γίνει τον Ιούνιο. Θα συμμετέχουμε και σε κάποια άλλα μεγάλα φεστιβάλ το καλοκαίρι, ωστόσο είναι νωρίς ακόμα για να πούμε κάτι.

Ευχαριστώ πολύ και καλή επιτυχία σε ό,τι κάνετε!

Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε κι εμείς από καρδιάς και σας περιμένουμε όλους από κοντά στις εμφανίσεις μας με την Kovacs, ελπίζοντας να αγαπήσετε και εσείς αυτό που κάνουμε και να περάσετε όμορφα!

 

Ακούστε το τραγούδι "Genesis":

 Ακούστε ολόκληρο το "ALBUM I" 1. 21st Athens Technopolis Jazz Festival | Women in Jazz

  24 Φεβρουαρίου 2022
  21st Athens Technopolis Jazz...
  Κατηγορία: Νέα & Ανακοινώσεις

 1. dead dranks - nightwalking

  10 Ιανουαρίου 2022
  "Nightwalking" | Dead Dranks
  Κατηγορία: Δίσκοι

 1. kicking nerve - death at your pleasure

  13 Δεκεμβρίου 2021
  "Death At Your Pleasure" | Kicking Nerve
  Κατηγορία: Δίσκοι

 1. λάμδα - tria

  22 Νοεμβρίου 2021
  "ΤΡΙΑ" | λάμδα
  Κατηγορία: Δίσκοι
Τα Cookies συμβάλλουν στην καλύτερη εμπειρία σας κατά την πλοήγηση στον ιστότοπο του evart.gr. Με την πλοήγησή σας αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.