Οι Sidus, το προσωπικό project (με έδρα το Βερολίνο) του μπασίστα Σπύρου Ολιβώτου, ανανεωμένοι και ως full line-up μπάντα πλέον δίνουν στη δημοσιότητα το ολοκαίνουριο EP “Seismos” το οποίο κυκλοφορεί στις 16 / 6 / 2023 μέσω της Argonauta Records.

Πληροφορίες για το EP

Το "Seismos" είναι ένα concept EP τριών κομματιών που διαπραγματεύεται τον σεισμό ως φυσικό φαινόμενο μέσα από ένα μεταφορικό πρίσμα του ατομικού φόβου και της σοκαριστικής εμπειρίας των κρίσεων πανικού.

Τα κομμάτια αποτυπώνουν τη γέννηση ("Stage I: Rupture"), την εξέλιξη ("Stage II: Seismic Wave") και την τελική εκδήλωση ("Stage III: Seismos") ενός σεισμού, αναπαριστώντας τα αντίστοιχα και ανάλογα στάδια που συνδέονται με τις κρίσεις πανικού.

Το αρχικό στάδιο χαρακτηρίζεται από μια ψυχοσωματική θολούρα και σύγχυση, ακολουθούμενη από την απώλεια ελέγχου σωματικών λειτουργιών που οδηγεί τελικά στην ολική κατάρρευση. Παρά την ένταση αυτών των δύο καταστάσεων, ακολουθεί πάντα μια περίοδος ηρεμίας και ενσυναίσθησης.

Τη μίξη και το mastering επιμελήθηκε ο Steve Lado στο SL Studio που έχει έδρα την Αθήνα. Τα drums και τα κρουστά ηχογραφήθηκαν από τον Κώστα Μυλωνά στα Bree Studio της Αθήνας. Υπεύθυνος για το artwork του single είναι ο Βαγγέλης Πέτικας (Revolver Dart).

Λίγα λόγια για τους Sidus

Οι Sidus ξεκίνησαν ως ένα instrumental post metal one-man project με έδρα το Βερολίνο, το οποίο δημιουργήθηκε από τον μπασίστα Σπύρο Ολιβώτο, ο οποίος παράλληλα με τις μουσικές του δραστηριότητες ασχολείται με social media management και το ψηφιακό marketing. Εκτός των Sidus, είναι και μέλος των cinematic doom metallers Unverkalt.

Παράλληλα η μπάντα αποτελείται από το κιθαριστικό ντουέτο των Χρήστου Μαλλιακού και Στέφανου Καίσαρη (επίσης μέλος των Ελλήνων deathcorers Foray Between The Ocean) και του Αλέξανδρου Λυκοστράτη ο οποίος συμβάλει με την πολυετή του εμπειρία στην μουσική παραγωγή (Voodoo Project Studios, Αθήνα) στο ρόλο του sound design και των πλήκτρων.

Το τελευταίο τους single “Dark Flames” απέσπασε την προσοχή πολλών fans του είδους, κάτι που οδήγησε την Argonauta Records να τους προτείνει μια συμφωνία συνεργασίας για την κυκλοφορία του νέου τους EP “Seismos”, το οποίο κυκλοφορεί στις 16 Ιουνίου 2023 ενώ η μπάντα ήδη δουλεύει πάνω στο πρώτο – άτιτλο ακόμη – full length album της και ετοιμάζεται για μια σειρά ζωντανών εμφανίσεων στην Γερμανία και στην Ελλάδα.

Τα Cookies συμβάλλουν στην καλύτερη εμπειρία σας κατά την πλοήγηση στον ιστότοπο του evart.gr. Με την πλοήγησή σας αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.