Οι No Fake Bone δημιουργήθηκαν την άνοιξη του 2014 στην Αθήνα από τον Σταμάτη Δεληγιάννη (κιθάρα) και τη Γιούλα Σταθοπούλου (φωνή, σαξόφωνο), τον Φώτη Φιλιππάτο (τύμπανα) και τον Δημήτρη Κυριαζή (μπάσο). Ξεκίνησαν να παίζουν blues και soul covers και προχώρησαν στη σύνθεση πρωτότυπου υλικού σε μια φόρμα hard funk ‘n’ roll – όπως οι ίδιοι αποκαλούν τα μουσικά μονοπάτια όπου κινούνται. Ο πρώτος ανεξάρτητος δίσκος τους “Against All Odds”, κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2017 λαμβάνοντας πολλές θετικές κριτικές.

Δύο χρόνια μετά την κυκλοφορία της πρώτης τους δουλειάς, οι No Fake Bone έρχονται να μας παρουσιάσουν τη “Silver Monkey”, έναν χαρακτήρα μέσω του οποίου μας μιλούν για την καταστροφή του κόσμου, σε μια αφήγηση ντυμένη με hard rock και stoner μελωδίες και διανθισμένη με blues λεπτομέρειες, βασισμένη σε όνειρα και ιστορίες της πόλης.

Τον νεο EP τους με “The Silver Monkey” περιλαμβάνει δύο κομμάτια το ομότιτλο “The Silver Monkey” και το “Lose The Trail”αλλά και ένα comic. Η ιστορία που εκτυλίσσεται περιγράφοντας τον ερχομό της εξωγήινης Monkey στη γη με σκοπό να μεταδώσει την ύλη της, εξολοθρεύοντας κάθε εχθρό στο πέρασμά της. Στις τριάντα δύο σελίδες του ομότιτλου comic οι στίχοι γίνονται ιστορία, μέσα από τα κείμενα της Γιούλας Σταθοπούλου, και οι μελωδικές γραμμές αποκτούν χρώμα και υπόσταση, μέσα από τα σχέδια του Σταμάτη Δεληγιάννη, ο οποίος επιμελήθηκε και το artwork του ΕΡ.

Η σύνθεση και οι στίχοι ανήκουν στους ίδιους, o Παύλος Καραπιπέρης (Small Blues Trap) συνοδεύει με τη φυσαρμόνικά του στο “Lose The Trail”, οι ηχογραφήσεις του ΕΡ έγιναν στο Lefthanded Studio, η μίξη έγινε από τους Akis Paschal και Στέφανο Μπάμπη (Lefthanded Studio), ενώ το EP ολοκληρώθηκε με το mastering του Βασίλη Κορρέ στα Sierra Studios.

Το comic έχει ήδη κυκλοφορήσει στα βιβλιοπωλεία Solaris, Comicon-Shop, ComicStrip, Ναυτίλος, Εκδόσεις των Συναδέλφων, Jemma Books & Comics και έχει συμμετάσχει σε εκθέσεις κόμικς, όπως οι Still Frames/Animated Music, Applied Arts Festival, LA Comics Festival.

Το EP “The Silver Monkey” κυκλοφορεί από σήμερα και μπορείτε να το βρείτε σε φυσική μορφή στα δισκοπωλεία Lab Records, Sound Effect Records και Imantas ενώ φυσικά μπορείτε να το απολαύσετε και να το αποκτήσετε από όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες της μπάντας.

Ακούστε και αποκτήστε το “The Silver Monkey” εδώ: 

 

Τα Cookies συμβάλλουν στην καλύτερη εμπειρία σας κατά την πλοήγηση στον ιστότοπο του evart.gr. Με την πλοήγησή σας αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.