Το Escape the Night είναι το πρώτο single από το επερχόμενο τρίτο album των Playground Theory, με τίτλο “Tears Go Upwards”. Το τραγούδι ισορροπεί ανάμεσα σε μία σκοτεινή ατμόσφαιρα με ηλεκτρονικά στοιχεία και συνδυασμούς μελωδιών που εξελίσσονται σε πιο φωτεινά μονοπάτια.

Μουσική και στίχοι ενώνονται για να εκφράσουν τον αγώνα να ξεφύγουμε από την μονοτονία της καθημερινότητας. Το τραγούδι λειτουργεί σαν μία συνειδητοποίηση και αποδοχή του ότι τα πράγματα δεν θα έρθουν πάντα όπως τα περιμέναμε, έναν συμβιβασμό που δεν είναι αναγκαστικά κακός, αρκεί να βρίσκει ο καθένας τη διέξοδό του.

 

 

Έχοντας κυκλοφορήσει δύο στούντιο album από την Puzzlemusik (Speaking of Secrets- 2013, Connect the Dots-2016), τα οποία έλαβαν πολύ καλές κριτικές από πολλά μουσικά site και περιοδικά (της Ελλάδας και του εξωτερικού), οι Playground Theory εξελίσσουν τον ήχο τους και θα παρουσιάσουν ζωντανά μέρος από το νέο τους υλικό, όπως και από τα παλαιότερα album στο C-loud festival (electro-dream pop festival στο Gagarin) στις 21 Οκτωβρίου 2017.

Το digital single περιλαμβάνει και "b-side" (σύμφωνα με την παλιά μεν, αγαπημένη δε, λογική των 7'' single). Το b-side και remix του Escape the Night ανέλαβε ο ταλαντούχος Fading Soul. Ο Fading Soul είναι μουσικός, συνθέτης, παραγωγός και DJ. Έχοντας ασχοληθεί με τη μουσική για πάνω από δέκα χρόνια έχει δουλέψει και καταξιωθεί στο χώρο της ηλεκτρονικής μουσικής συνδυάζοντας πάντα μελωδίες, κρουστά και αρκετά ethnic στοιχεία.  Μερικά από τα πιο δημοφιλή κομμάτια του είναι το Ωrion, Love Is και In the Sun (το τελευταίο έγινε με τη συνεργασία της Marcy -τραγουδίστρια των Playground Theory- στα φωνητικά).

Μίξη- παραγωγή- mastering: Fading Soul

Μίξη- παραγωγή- mastering: Γιώργος Πρινιωτάκης
Ηχογράφηση στα στούντιο Artracks

 

Τα Cookies συμβάλλουν στην καλύτερη εμπειρία σας κατά την πλοήγηση στον ιστότοπο του evart.gr. Με την πλοήγησή σας αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.