Το Αθηναϊκό prog metal κουαρτέτο των Calyces έδωσε στην δημοσιότητα ένα live video τριών τραγουδιών, ηχογραφημένο και κινηματογραφημένο στο studio U217 στην Αθήνα. Τα τρία τραγούδια συμπεριλαμβάνονται και στον πρόσφατο δίσκο του συγκροτήματος με τίτλο "Impulse to Soar" και είναι τα εξής:

1. False Awakening
2. Ego Dries Up The Ocean
3. Those Flames Are Dancing Wild

Ακολουθεί η ανακοίνωση του συγκροτήματος:

"Μιας και η πανδημία δεν μας επέτρεψε ακόμα να παρουσιάσουμε το ντεμπούτο album μας όπως θα θέλαμε, δηλαδή ζωντανά, γεμίζουμε αυτό το κενό με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και σας παρουσιάζουμε αυτή την live ηχογράφηση που έγινε στο πολύ φιλικό studio των Universe 217 στην Αθήνα. Σε αυτό το σημείο, καλωσορίζουμε και το νέο μέλος των Calyces στο μπάσο και στα δεύτερα φωνητικά, Λουκά Γιαννακίτσα (Grandmaster Cockroach, Borderline Syndrome). Ευχόμαστε καλύτερες μέρες για όλους και θα τα πούμε σίγουρα απο κοντά πάλι σε κάποιο stage!"

 

Ο ήχος των Calyces προσμειγνύει το prog metal όπως μας συστήθηκε στα 00's, με τα σπουδαιότερα στοιχεία του κλασικού progressive ήχου των 70's, γεφυρώνοντας τις πιο σημαντικές πτυχές αυτού του βαθιά σκεπτόμενου μουσικού είδους. Τα 10 τραγούδια του "Impulse to Soar" περιλαμβάνουν χαμηλοκουρδισμένα heavy riffs και πολυρυθμικά σημεία, που εναλλάσσονται με ατμοσφαιρικά σημεία, δίνοντας έμφαση στο groove, την μελωδία και την ενέργεια, εν μέσω ενός ακριβούς και σχολαστικού songwriting.

Η παραγωγή του ήχου πραγματοποιήθηκε από τον κιθαρίστα / τραγουδιστή του σχήματος Μάνθο Στεργίου και τον Έκτορα Τσολάκη (Need, Poem, Mother of Millions, Λευκή Συμφωνία κ.α.), ενώ το mastering πραγματοποιήθηκε από τον Grammy award-winning μηχανικό ήχου, Alan Douches (Mastodon, Dillinger Escape Plan, Kvelertak κλπ). Στον δίσκο συμμετέχει μεταξύ άλλων και ο Jørgen Munkeby από τους Νορβηγούς Shining, συγκεκριμένα στο τραγούδι "Unfair Labor".

 

Τα Cookies συμβάλλουν στην καλύτερη εμπειρία σας κατά την πλοήγηση στον ιστότοπο του evart.gr. Με την πλοήγησή σας αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.