Το Αθηναϊκό doom / drone duo των Omega Monolith έδωσε στη δημοσιότητα video με την πλήρη ζωντανή εμφάνισή τους τον Μάϊο του 2016 στο Δίπυλον της Αθήνας, στα πλαίσια της παρουσίασης της τελευταίας δισκογραφικής κυκλοφορίας τους, με τίτλο "Fungus". Δείτε το εδώ:

 

 

Στο video το σχήμα εκτελεί το "Fungus" στην ολότητά του, όπως και παλαιότερο αλλά και νεότερο ακυκλοφόρητο υλικό. Το video αποτελεί ένα δημιούργημα της 3 Shades of Black, δισκογραφικής εταιρείας του συγκροτήματος, με υλικό της ιδίας όπως και της Μαρίας Χριστοδουλάκη άλλα και του Ιωάννη Τσιούμα.

Οι Omega Monolith δημιουργήθηκαν το 2012. Τα δύο μέλη μετά από μακρά συμμετοχή στην Ελληνική underground heavy σκηνή με μπάντες όπως Violet Vortex, Noiselust & Tenderness of Wolves δημιούργησαν τους ΩΜ με μια ξεχωριστή αλλά και καθαρά νέα οπτική. Το αποτέλεσμα είναι μια συμφωνία από heavy κιθάρες και μονολιθικά τύμπανα, που χτίζεται πάνω σε έναν τοίχο από ενισχυτές και ζωντανές λούπες, για να αναδείξει ένα ογκώδες και συμπαγές ηχοτοπίο, με αναγκαία το νου και το σώμα συντονισμένα να μπορούν να το αφομιώσουν σε πληρότητα.

Οι Omega Monolith είναι μια μηχανή με δική της θέληση που τιθασεύει τη διάσταση του χρόνου, την κάμπτει, την αντιστρέφει, την λουπάρει, την αψηφά και την λατρεύει και στην οθόνη της ο κόσμος μικροσκοπικά και μακροσκοπικά αιωρείται ακίνητος, εκφράζοντας εαυτό.

Το Fungus είναι ένα εννιαίο σύνολο σε τρεις πράξεις. Είναι ένα ψυχολογικό ταξίδι μέσα στο χώρο και τις διαστάσεις του, με όχημα του την παραποίηση του ρυθμού του χρόνου μέσα από τον ήχο και την αντήχηση. Είναι η πρωταρχική δύναμη που χρειάζεται για να δημιουργηθεί ένα θεμελιώδες σύμπαν για τον ακροατή, ώστε αυτός να ταξιδέψει προς τα πάνω και προς τα μέσα και να έρθει αντιμέτωπος -με νου σε διάλυση και εκρηκτικό συναίσθημα- με τις δικές του συνειδητοποίησεις, ενώ στη φαντασία του να γεννιώνται αναρίθμητοι γκρίζοι κόσμοι πάνω σε απαστράπτον σκοτάδι. Αυτών που ήταν, αυτών που είναι και αυτών που ίσως να ‘ρθουν.

Ακολουθήστε τους Omega Monolith στα social media ώστε να ενημερώνεστε άμεσα για όλες τις προσεχείς δραστηριότητές τους!

 

Τα Cookies συμβάλλουν στην καλύτερη εμπειρία σας κατά την πλοήγηση στον ιστότοπο του evart.gr. Με την πλοήγησή σας αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.