Οι Once Upon A Winter, Post - Rock μπάντα από τη Θεσσαλονίκη ανακοίνωσαν πριν λίγες ημέρες την ημερομηνία κυκλοφορίας του νέου τους album, που φέρει τον τίτλο Void Moments of Inertia!

Το Elegant Demise είναι το πρώτο κομμάτι του album και αποτελεί την πρώτο παράγραφο της νέας ιστορίας της μπάντας. Η πρεμιέρα του πραγματοποιήθηκε στις 25 Φεβρουαρίου 2022 και το συνοδεύει ένα πολύ συναισθηματικό video. Η μπάντα παραμένει πιστή στον ήχο της, καθώς εξακολουθεί να κινείται μεταξύ κλασσικού post rock με ambient ατμοσφαιρικά στοιχεία, ιδιαίτερες μελωδίες, και gothic, doom, black metal εκρήξεις, aggressive guitars κρατώντας πάντοτε το ενδιαφέρον προσανατολισμένο στις μελωδικές γραμμές. Πιστοί παραμένουν και στην επιλογή τους να μην προσθέτουν στίχους στα κομμάτια τους, καθώς θέλουν οι ακροατές τους να δημιουργούν τις δικές τους εικόνες και ιστορίες ακούγοντάς τα.

Το video για το Elegant Demise πραγματεύεται και ευαισθητοποιεί σχετικά με το Alzheimer, εκφράζοντας το ότι δεν πρέπει ποτέ να εγκαταλείπουμε τους ανθρώπους που ζουν με αυτό. Οι προσβεβλημένοι από την ασθένεια συχνά μένουν μόνοι στις υποτιθέμενες κενές σκέψεις τους, ωστόσο οι σκέψεις είναι εκεί, μάλλον όχι με τρόπο που κατανοεί η «υγιής» κοινωνία μας! Η τέχνη έχει τη δύναμη να δώσει στους ανθρώπους αυτούς φωνή!

Οι Once Upon A Winter αποτελούνται από τους Ilias Kakanis – Guitars, Vocals, Synths, Angelos Athanasiadis – Guitars, Fotis Sitaras – Bass, Nick Taras – Piano, Saxophone, Konstantinos Alex Noulas – Drums. Οι συνθέσεις έχουν γίνει από τη μπάντα, mixing και mastering από τον Ilias Kakanis, τα drums ηχογραφήθηκαν στα Mix Studio (Thessaloniki), όλα τα υπόλοιπα όργανα ηχογραφήθηκαν στα προσωπικά studios του Ilia και του Angelou. Promo photos και Video από τον George Triantafyllou, Artwork από Phren Reworks.

Οι Once Upon A Winter έχουν σηκώσει τη μπάρα πολύ ψηλά, με ιδιαίτερη καλλιτεχνική υπεροχή, καθώς το Elegant Demise είναι ένα κομμάτι αληθινής αγάπης, που αγγίζει τις ψυχές με τον πιο αγνό και καθαρό τρόπο!

Το Void Moments of Inertia, το 4οalbum των Once Upon A Winter αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 18 Μαρτίου.

Τα Cookies συμβάλλουν στην καλύτερη εμπειρία σας κατά την πλοήγηση στον ιστότοπο του evart.gr. Με την πλοήγησή σας αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.