Θανάσης Παπακωνσταντίνου @ Θέατρο Δάσους

Η προγραμματισμένη συναυλία του Θανάση Παπαπκωνσταντίνου στις 29 Ιουνίου μετατέθηκε μια ώρα αργότερα και πραγματοποιήθηκε στις δέκα το βράδυ, λόγω συμπαράστασης στη συγκέντρωση υπέρ του ΟΧΙ για το δημοφήφισμα που έλαβε χώρα στις επτά το απόγευμα στο Λευκό Πύργο. Το θέατρο δεν ήταν ασφυκτικά γεμάτο λόγω των μη προβλέψιμων καιρικών συνθηκών, παρ' ολ' αυτά ο καιρός δεν μας χάλασε το χατίρι και μια μαγική βραδιά ξεκίνησε στο Θέατρο Δάσους.

Βγαίνοντας στην σκηνή ο Θανάσης χωρίς λεπτό καθυστέρησης αποθεώθηκε και το πρόγραμμα ξεκίνησε με το τραγούδι «ο ελάχιστος εαυτός». Το πρόγραμμα επίσης περιελάμβανε τραγούδια του νέου δίσκου του (Πρόσκληση σε δείπνο κυανίου), ενδεικτικά «μηδεία-μα», «ηλιόπετρα», «ο Χομαγιούν και ο Βακάρ» καθώς και παλαιότερες επιτυχίες του όπως «Ανδρομέδα», «παλιά πληγή» , «σαν παιδί», «όταν χαράζει», «San Michele», «ορυχεία» και πολλά άλλα.

Φυσικά και από την σκηνή δεν θα μπορούσε να λείπει η μοναδική Ματούλα Ζαμάνη με το ξεχωριστό τρόπο επικοινωνίας της με τον κόσμο. Προς ευχάριστη έκπληξή μας, στη σκηνή ανέβηκε και ο Πέτρος Μάλαμας (γιος του Σωκράτη Μάλαμα) ερμηνεύοντας τρία τραγούδια. Εννοείται ότι όπως κάθε φορά στην παρέα βρισκόταν και ο Αλέξανδρος Κτιστάκης με την εξαιρετική φωνή που τραγούδησε την «ουρά του αλόγου» και ο Δημήτρης Μυστακίδης (κιθαρίστας) που καθιερώθηκε πλέον και μετά από απαίτηση του κόσμου να ερμηνεύει τα παλιά αγαπημένα ρεμπέτικα με την κιθάρα όπως μόνο αυτός ξέρει.

 

Θανάσης Παπακωνσταντίνου @ Θέατρο Δάσους

 

Ο κόσμος σε κάθε συναυλία του Θανάση, δείχνει να το ευχαριστιέται, παθιάζεται και γίνεται ένα. Ο αγαπημένος τραγουδοποιός έχει πάντα μία ιστορία να πει μετά από κάθε του τραγούδι, όπως πως το εμπνεύστηκε. Έτσι έγινε και αυτή τη φορά με χαρακτηριστικό παράδειγμα το τραγούδι «O Φορτίνο Σαμάνο». Σε αυτό το σημείο και με αφορμή τις πολιτικές εξελίξεις που διαδραματίζονται, ο Θανάσης εξέφρασε την προσωπική του γνώμη και έδειξε την συμπαράσταση του με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο. Συγκεκριμένα είπε: «Όταν διάβασα τη λεζάντα που έλεγε ότι ο Φορτίνο Σαμάνο καπνίζει το τελευταίο του τσιγάρο πριν την εκτέλεσή του ανατρίχιασα πραγματικά. Εντάξει, δεν μπορούμε να τον φτάσουμε, αλλά τουλάχιστον να μην τρέχουμε στα ΑΤΜ, να μαζεύουμε μακαρόνια, ζάχαρη και να βάζουμε βενζίνη. Έλεος. Ας φανούμε αντάξιοι... Σκέφτομαι το εξής: Σε 20-30 χρόνια –που θα έχω πεθάνει, γιατί έτσι γίνεται- δε θέλω οι απόγονοί μας να λένε –και να περιλαμβάνουν κι εμένα μέσα- "οι χέστηδες του 2015..."»

Δεν έλειψε η παρέμβαση από το κίνημα "SOS χαλκιδική" όπου μαζί με τον Θανάση ανέφεραν ότι ο αγώνας για την γη και την ελευθερία μας αφορά όλους καθώς και ότι «η γη είναι όλων και όλοι της γης».

 

Θανάσης Παπακωνσταντίνου @ Θέατρο Δάσους

 

Φτάνοντας σιγά-σιγά στο τέλος της βραδιάς και με τον «Πεχλιβάνη» να αποτλεί ένα από τα τελευταία κομμάτια, ο γνωστός πανικός ξεκίνησε με τον κόσμο να χορεύει ξέφρενα και τα καπνογόνα να κάνουν την ατμόσφαιρα μαγευτική. Στο τέλος ο Θανάσης μαζί με τους μουσικούς και τους τραγουδιστές αποχαιρέτησε τον κόσμο ανανεώνοντας το ραντεβού του στη Θεσσαλονίκη και ευχήθηκε καλή δύναμη και αντάμωση χωρίς φόβο!

 

Φωτογραφίες: Κωνσταντίνος Αργυρίου

 

Τα Cookies συμβάλλουν στην καλύτερη εμπειρία σας κατά την πλοήγηση στον ιστότοπο του evart.gr. Με την πλοήγησή σας αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.