dionysis farmakis - recorte cover

Το Recorte ηχογραφήθηκε το διάστημα 2015 - 2018 σε εξωτερικούς χώρους στη Σαλαμίνα, στη Καβάτζα, στο Dudu Loft, στo Fabric Audio, στο Maverick studio και στο Πέρασμα. Το άλμπουμ κυκλοφόρησε στις 2 Φεβρουαρίου 2018. Κάποια τραγούδια έχουν ηχογραφηθεί με το Πεδίο Δ, κάποια με καινούριους και παλιούς φίλους και κάποια εξ' ολοκλήρου από μένα.

Αν και ηχητικά υπάρχουν σκαμπανεβάσματα μεταξύ των κομματιών υπάρχει κοινή αισθητική, τουλάχιστον στιχουργικά και μουσικά. Ένα κράμα trip hop, rock, hip hop, ακουστικών οργάνων κυριαρχεί μέσα μου και αποτυπώνεται και στο Recorte. Υπήρξε η ανάγκη για γρήγορη και αυθόρμητη αποτύπωση των ιδεών και όχι για μασκάρεμα και καλλωπισμό μέσω μιας κρυστάλλινης π.χ. παραγωγής. Αυτό είναι λοιπόν το Recorte, ένα μπαστάρδεμα και μια ανάγκη να εκφράσω ορισμένα πράγματα που βιώνω και θαρρώ μπορώ να μοιραστώ με όσους μπούνε στη διαδικασία να ακούσουν.

Ο δίσκος αυτός είναι αφιερωμένος σε όσους παλεύουν κόντρα στο βόρβορο των καιρών και χωρίς μασκαρέματα, να βρούνε γόνιμη γη και το ξεχασμένο παιδί μέσα τους. Σε 'κείνους δίνω πάσα και αντάμωμα σε λίγα χρόνια πάλι με καινούρια τραγούδια ξεκινώντας από το εξής:

Άμα βαδίζεις μέσα στα σκατά
Κοίτα λίγο τα πόδια σου αδερφέ μου
Μήπως σε λέρωσαν στα μουλωχτά
Και σε ξεστράτισαν από τα όμορφα ακριβέ μου.

 

Ευχαριστώ τους φίλους, μουσικούς, τεχνικούς και καλλιτέχνες που συντέλεσαν: Κώστα Ζάμπο, Γιώργο Βλάσση, Αλέξανδρο Μηνά Γεωργόπουλο, Ονειρευτή, Σάκη Αποστολόπουλο, Rainmaker, Γιάννη Προμπονά, Θοδωρή Καλαϊτζίδη, Denni Μόρφη, Κώστα Μπούτση, Πάνο Στεφανουδάκη, B.D. Foxmoor, Μανώλη Νταλούκα, Σταυρούλα Γκούμα, Μηνά Εμμανουήλ, Νίκο Σωτηρέλη, Άγγελο Χειπέλογλου, Ιορδάνη Παμουκτσόγλου, Αποστόλη Λουφόπουλο, Δημήτρη Παπαδημητρίου, Vadim Guma, Αντώνη Φανάρα και τον Στέφανο Κουμαρά.

Για τον Διονύση Φαρμάκη

Ο Διονύσης Φαρμάκης γεννήθηκε τον Οκτώβρη του ’87 στην Αθήνα. Σπούδασε στο τμήμα Τεχνολογίας ΄Ήχου και Μουσικών Οργάνων στο ΑΤΕΙ Ιονίων Νήσων. Ασχολείται με τη σύνθεση, τους στίχους και το γράψιμο γενικότερων ιδεών. Έχει υπάρξει μέλος σε διάφορες μπάντες όπως “Χάρτινες Κιθάρες”, “Πρίσμα”, “Davas”, “Ρουλέτα”, “Παιδικές Ασθένειες”. Έχει συνεργαστεί με τον στιχουργό Σαράντη Αλιβιζάτο, με τον Λητή, έναν απ’τους εκπροσώπους της ελληνικής ροκ μουσικής σκηνής και τον Μιχάλη Κακέπη.

Το 2008 συμμετείχε στον δίσκο Pure Rock 4 της Atlantis Records με το τραγούδι “Τίποτα”. Το 2013 κυκλοφορεί με το συγκρότημα “Παιδικές Ασθένειες” τον πρώτο diy δίσκο με τίτλο “Ήσυχα μέρη με ανήσυχα παιδιά”. Τον Οκτώβρη του 2015 κυκλοφόρησε το πρώτο προσωπικό EP με τίτλο “ Το Υπερεγώ “. Τον Μάιο του 2016 δημιουργεί το Πεδίο Δ και συνεργάζεται με την δισκογραφική Talkbalk του Μιχάλη Μυτακίδη aka B.d. Foxmoor των Active Member.

 

Τα Cookies συμβάλλουν στην καλύτερη εμπειρία σας κατά την πλοήγηση στον ιστότοπο του evart.gr. Με την πλοήγησή σας αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.