Ήσυχα Τραγούδια Για Ανέμελα Λιβάδια - Γιάννης Αγγελάκας

H Feelgood Records, ο Γιάννης Αγγελάκας και η Alltogethernow παρουσιάζουν το άλμπουμ «Ήσυχα Τραγούδια Για Ανέμελα Λιβάδια», τη νέα δισκογραφική δουλειά του και την πρώτη του μαζί με το νέο του συγκρότημα, τους 100ο C.

Η αρχή έγινε ένα περίπου χρόνο πριν, όταν ο Γιάννης Αγγελάκας παρουσίασε την καινούργια του μπάντα στη σκηνή του An Club σε τρεις sold out συναυλίες. Για έναν ολόκληρο χρόνο περιόδευσαν όλοι μαζί στην Ελλάδα και στην Ευρώπη δίνοντας συναυλίες, ένα είδος πρόβας και προετοιμασίας του νέου αυτού σχήματος αλλά και μιας νέας δισκογραφικής δουλειάς.

Το άλμπουμ περιέχει 9 νέα τραγούδια και μια διασκευή στο τραγούδι του Βασίλη Τσιτσάνη,«Δε Θέλω τα Ματάκια σου». Τα πρώτα σχεδιάσματα των τραγουδιών αυτών στήθηκαν από τον Γιάννη Αγγελάκα και τον Sonny Touch τον Νοέμβριο του 2014. Το άλμπουμ θα συνοδεύεται και από το ομότιτλο βιβλίο, με στίχους και ποιήματα του Γιάννη Αγγελάκα που έχει γράψει τα τελευταία χρόνια. Το artwork του άλμπουμ και του βιβλίου έχει επιμεληθεί η ομάδα Original Replica.

Η ενορχήστρωση των τραγουδιών έγινε από τον Γιάννη Αγγελάκα σε συνεργασία με τον Sonny Touch και τους 100ο C. Τα όργανα έχουν σαφή ρόλο σε κάθε ένα τραγούδι, ενώ εκτός των κλασσικών, ακούγονται και άλλα, όπως oscilators, cumbus, ukelele, κ.α Οι στίχοι του είναι, όπως πάντα επίκαιροι και βαθιά καυστικοί, τρυφεροί αλλά και προκλητικοί. Σε αυτό το άλμπουμ ο Γιάννης Αγγελάκας συνδυάζει όλες τις εκφράσεις του μουσικού παρελθόντος του, βρίσκοντας και πάλι όμως τρόπο, να επανασυστήσει τον εαυτό του μέσα από ένα σχήμα νέων μουσικών και νέων ιδεών.

Οι 100ο C αποτελούνται από τους: Λαμπρινή Γρηγοριάδου (ακουστική κιθάρα), Αναστάση Βουκυκλαράκη (τύμπανα), Γιάννη Σαββίδη (ηλεκτρική κιθάρα), Γιώργο Αβραμίδη και James Wylie (πνευστά).

Το νέο άλμπουμ ονομάζεται «Ήσυχα Τραγούδια Για Ανέμελα Λιβάδια» και κυκλοφορεί από τις 8 Δεκεμβρίου σε CD από τη Feelgood Records και σύντομα σε βινύλιο που θα συνοδεύονται από τη νέα ομώνυμη συλλογή κειμένων του Γιάννη Αγγελάκα.

Tracklisting
Α1. Μόνο από τη Λύπη σου
Α2. Νεάντερταλ
Α3. Ωσάν Τυφλό Σπουργίτι
Α4. Μια Χαρά
Α5. Παίρνε Με Μαζί Σου
Β6. Ψεύτης
Β7. Φιλικό
Β8. Ποτέ
Β9. Δε Θέλω τα Ματάκια σου
Β10. Ήσυχα Τραγούδια για Ανέμελα Λιβάδια

 

 

Credits
Στίχοι, Μουσική: Γιάννης Αγγελάκας
εκτός από το Β7 (μουσική: Λαμπρινή Γρηγοριάδου και Γιάννης Αγγελάκας)
και το Β9 (στίχοι, μουσική: Βασίλης Τσιτσάνης)

Γιάννης Αγγελάκας: Φωνή
Λαμπρινή Γρηγοριάδου: ακουστικές κιθάρες, φωνή, φωνητικά. Ηλεκτρική κιθάρα στο Β9.
Γιάννης Σαββίδης: Ηλεκτρικές κιθάρες, φωνητικά, oscilators. Cumbus στο Β7. Ukelele στο A5.
Γιώργος Αβραμίδης: τρομπέτες. Φωνητικά (πριμαντόνα) στο Β6.
James Wylie: σαξόφωνα. Kamancheh στο Β8.
Αναστάσης Βουκυκλαράκης: τύμπανα και κρουστά στα Α1, Α3, Α5, Β6, Β8 και Β9.
Αλέξης Αρχοντής: τύμπανα στα Α2, Α4 και Β7.
Coti.K: συνθετητές. Μπάσο και φωνητικά στο Β8.
Γιώτα Κολιούση, Ειρήνη Κολιούση και Ανθή Κύρκου: φωνητικά στο Α4.
Sonny Touch: Έκανε την ενορχήστρωση και έπαιξε όλες τις κιθάρες στο Β10. Φωνητικά στο Α1.
Ηχογράφηση, μίξη, παραγωγή: Coti.K
Mastering: Aνέστης Ψαραδάκος – Athens Mastering

Σχεδιασμός εξωφύλλου: Originalreplica.gr
Φωτογραφία Συγκροτήματος: Δημήτρης Μουγκός
Κακογραφία: Damien Tran

 

Τα Cookies συμβάλλουν στην καλύτερη εμπειρία σας κατά την πλοήγηση στον ιστότοπο του evart.gr. Με την πλοήγησή σας αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.