frank panx antibodies ramones kyttaro

 Το περασμένο Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, το live-αφιέρωμα για τους Ramones στο Κύτταρο είχε - πέραν από τον χαρακτήρα φόρου τιμής προς τους «πατέρες» της πανκ σκηνής Ramones – και ένα φιλανθρωπικό πρόσημο. Συγκεκριμένα, τα έσοδα από τη συναυλία διατέθηκαν στην πρωτοβουλία των Αντισωμάτων για την ενίσχυση των προσφύγων. Η κίνηση μουσικών της ανεξάρτητης σκηνής να ενωθούν υπό τα «Αντισώματα» είχε γεννηθεί πριν από ένα χρόνο, και συγκεκριμένα στο πρώτο live-αφιέρωμα για τους Ramones, A Night for the Ramones Vol. 1.

Αυτή η γιορτή που αγκαλιάζεται από τον κόσμο εδώ και δύο χρόνια, αποτελεί και μια πολύ ωραία αφορμή για την έκφραση αλληλεγγύης από το χώρο της μουσικής προς οποιονδήποτε χώρο και οποιονδήποτε συνάνθρωπο χρίζει βοηθείας. Δείτε ένα απόσπασμα των δηλώσεων του Frank Panx (από τους Panx Romana) που έκανε κατά τη διάρκεια του αφιερώματος, όπου μοιράζεται τις εμπειρίες των Αντισωμάτων στη Μόρια της Λέσβου όπου πήγαν και κατέγραψαν τις ανάγκες των προσφύγων/μεταναστών...

 

 

Διαβάστε την ανάρτηση στη σελίδα των Αντισωμάτων στο Facebook τρεις ημέρες πριν τη συναυλία:

Antibodies

Η συνάντηση των Αντισωμάτων με το Ramones Fun Club ένα χρόνο πριν, ενεργοποίησε την ιδέα που είχαμε σαν μουσικοί να κάνουμε κάτι για το σύνολο. Η μελωδία του "Ι Believe in Miracles" που στοίχειωνε τα αυτιά μας, μας έκανε συντρόφους στην προσφορά βοήθειας και αλληλεγγύης μέσω πολλών δράσεων στις οποίες ντυθήκαμε κατά μια έννοια πρόσφυγες, άστεγοι, ή φυλακισμένοι, μπαίνοντας με αυτό τον τρόπο στην στενόχωρη θέση των συνανθρώπων μας.

Κι εσύ αν ντυνόσουν για λίγες στιγμές πρόσφυγας, θα ρωτούσες ποιος είναι φίλος και ποιος εχθρός όταν η διεθνής κοινότητα σε βομβαρδίζει ανελέητα. Όταν βόμβες κάθε χρώματος, γλώσσας και φυλής φωτίζουν τον ουρανό ισοπεδώνοντας σπίτια, ζωές και αξιοπρέπειες.
Οι ισχυροί αποφάσισαν να επιτελέσουν ένα ακόμα σκοτεινό και ματωμένο "θαύμα". Κράτη με ψυχροπολεμικές λογικές και πισώπλατα καρφώματα, αποδεικνύουν διαχρονικά ότι είναι οι καλύτεροι συνεργάτες όπου υπάρχει συμφέρον.

Το "θαύμα" λοιπόν έχει πια επιτελεστεί. Η Συρία τετέλεσται.
Όμως σ' όλη την ανθρώπινη ιστορία τα θαύματα τα έκαναν οι ταπεινοί και ασήμαντοι για τους δυνατούς, οι χωματένιοι άνθρωποι. Ομάδα των Αντισωμάτων εργάστηκε στον καταυλισμό προσφύγων / μεταναστών στην Μόρια της Λέσβου και πέρασε από τις βάρκες της ελπίδας καταγράφοντας τις πραγματικές τους ανάγκες.

Οι δράσεις μας μπορεί να είναι σταγόνα στον ωκεανό της ανθρώπινης δυστυχίας, είναι όμως και σταγόνα έμπνευσης και αγάπης για τους συνανθρώπους μας που οι μαυρόψυχοι καταρρακώνουν συνεχώς. Είναι προτροπή για αναθεώρηση των φοβικών αντιλήψεων για εκείνους που το ξένο και διαφορετικό αποτελεί απειλή.

Κυνηγώντας το θαύμα της αλληλεγγύης στο γκρίζο που μας περιβάλλει, τα Αντισώματα δραστηριοποιούνται για τα αυτονόητα, κάνοντας αυτό που θα θέλαμε να κάνουν οι άλλοι για εμάς.

Αντισώματα

 

 

Διαβάστε την Ανταπόκριση!

 

Τα Cookies συμβάλλουν στην καλύτερη εμπειρία σας κατά την πλοήγηση στον ιστότοπο του evart.gr. Με την πλοήγησή σας αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.