Θεολόγος Κάππος

Για να επιλέξω να πω ένα τραγούδι, που δεν είναι δικό μου, κοιτάζω πρώτα απ’ όλα να με εκφράζει ο στίχος. Στη συνέχεια προσέχω τη μελωδία του κομματιού και μετά να γίνει μια ενδιαφέρουσα ενορχήστρωση.

λέει στην Εύη Κουκά ο Θεολόγος Κάππος.

Ο Θεολόγος Κάππος σπούδασε τραγούδι, πιάνο και θεωρητικά στην Αθήνα . Είναι καθηγητής σε ωδείο και διατηρεί μία ηλεκτρική μπάντα για τις εμφανίσεις του σε μουσικές σκηνές σε όλη την Ελλάδα. Από καθηγητής σε μαθητής, ώστε να μάθει τα «κατατόπια» της ελληνικής δισκογραφίας, ο Θεολόγος Κάππος έβγαλε το πρώτο του cd με τίτλο «Υπόγεια Διάβαση» το 2012 και πλέον ετοιμάζεται για το δεύτερο. Μιλήσαμε μαζί του λίγες μέρες πριν την εμφάνιση του στον Σταυρό του Νότου και μας είπε για την πορεία του μέχρι εδώ και για τη δισκογραφική δουλειά, που ετοιμάζει.


Πότε ξεκίνησε η σχέση σου με τη μουσική και τι είχε η διαδρομή μέχρι τον πρώτο σου δίσκο «Υπόγεια Διάβαση»;

Θ.Κ. : Η σχέση μου με τη μουσική ξεκίνησε από πολύ μικρή ηλικία, όταν ήρθα για πρώτη φορά σε επαφή με μια κιθάρα. Η μουσική μου διαδρομή είχε μαθήματα μουσικής και κατά διαστήματα, συνεργασίες με φίλους σε διάφορα σχολικά και συνοικιακά συγκροτήματα. Όσο περνούσε ο καιρός μου άρεσε περισσότερο αυτή η διαδρομή και έμπαινα όλο και πιο βαθιά στα μουσικά μονοπάτια. Συνεργάστηκα με πολλούς και αξιόλογους μουσικούς και τραγουδιστές σε μουσικές σκηνές και σε συναυλίες στην Αθήνα και στην επαρχία. Σε μια από τις εμφανίσεις μου στον ″ΚΟΜΗ'' στα Πατήσια συναντήθηκα με τον Άγγελο Σφακιανάκη, που του έδωσα δείγμα της δουλειάς μου. Οι ηχογραφήσεις ξεκίνησαν άμεσα και το Φλεβάρη του 2012 κυκλοφόρησε η πρώτη μου δισκογραφική δουλειά με τίτλο ''Υπόγεια διάβαση'' από την PROTASIS music productions με παραγωγό τον Άγγελο Σφακιανάκη.

Ανήκεις στη νέα γενιά τραγουδιστών. Πόσο δύσκολο είναι να ανοίξουν οι πόρτες για τους νέους καλλιτέχνες να μπουν στο χώρο της μουσικής; Και αφού άνοιξαν για σένα τι είδες αφού μπήκες;

Θ.Κ. : Είναι δύσκολο να ανοίξουν οι πόρτες. Αν υπάρχει όμως συγκεκριμένη πρόταση και στόχος και αν τα βήματα είναι αργά και σταθερά, θεωρώ ότι είναι πιο εφικτό να μείνεις εκεί που θα φτάσεις και να έχεις προοπτική εξέλιξης.

Φτάνεις λοιπόν να ετοιμάζεις το δεύτερο δίσκο σου. Έχει γίνει η επιλογή όλων των τραγουδιών; Πες μας δυο λόγια για το δίσκο και για τους συντελεστές.

Θ.Κ. : Ετοιμάζοντας το δεύτερο δίσκο μου, έχουν επιλεγεί τα περισσότερα κομμάτια αλλά ακόμα δεν έχει κλείσει το άλμπουμ. Εκτός από δικά μου τραγούδια θα συμπεριληφθούν και άλλων δημιουργών, όπως του Δημήτρη Καρρά, του Σταμάτη Μαρίνου, της Βιολέτας Ίκαρη και είμαι σε διαδικασία επιλογής των υπολοίπων.

Ξέρουμε ότι υπάρχει και ένα ντουέτο στο δίσκο. Θέλεις να μας πεις κάτι γι αυτό;

Θ.Κ. : Υπάρχει ένα ντουέτο με μία νέα τραγουδίστρια. Θα κυκλοφορήσει ως single πριν από το δίσκο μου στη σειρά με τα 45άρια του Δημήτρη Καρρά, ο οποίος έχει γράψει το τραγούδι.

Γενικά πως επιλέγεις τα τραγούδια, που θα ερμηνεύσεις; Τι προσέχεις και τι σε ενδιαφέρει περισσότερο να έχει ένα κομμάτι;

Θ.Κ. : Για να επιλέξω να πω ένα τραγούδι, που δεν είναι δικό μου, κοιτάζω πρώτα απ’ όλα να με εκφράζει ο στίχος. Στη συνέχεια προσέχω τη μελωδία του κομματιού και μετά να γίνει μια ενδιαφέρουσα ενορχήστρωση.

Υπάρχει κάποιο/α τραγούδια, που να ξεχωρίζεις από τον πρώτο σου δίσκο, και έχεις ήδη κάποια αγαπημένα από τη δισκογραφική δουλειά, που ετοιμάζεις τώρα;
 
Θ.Κ. : Μου είναι δύσκολο να ξεχωρίσω κάποιο τραγούδι τόσο από τον πρώτο δίσκο όσο και από τη δουλειά, που ετοιμάζω. Οφείλω όμως να αναγνωρίσω πως το ″Για τα μάτια σου μόνο'' έχει αγαπηθεί περισσότερο από τους ακροατές.

Αυτήν την περίοδο σε βρίσκουμε επομένως στο στούντιο και σε κάποιους χώρους που εμφανίζεσαι. Έχεις σχεδιάσει επόμενες εμφανίσεις και πότε περίπου να περιμένουμε την κυκλοφορία της καινούριας σου δουλειάς;

Θ.Κ. : Η επόμενη εμφάνισή μου είναι την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου στο Σταυρό του Νότου. Δεν έχω ακριβή ημερομηνία για το πότε θα κυκλοφορήσει ο δίσκος, αλλά θα είναι πολύ σύντομα.

Σ' ευχαριστούμε Θεολόγε και ευχόμαστε καλή επιτυχία στην καινούρια δισκογραφική δουλειά, που ετοιμάζεις!

Θ.Κ. : Κι εγώ ευχαριστώ!

 

Τα Cookies συμβάλλουν στην καλύτερη εμπειρία σας κατά την πλοήγηση στον ιστότοπο του evart.gr. Με την πλοήγησή σας αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.