Οι GEMMA, μετά από ένα απίστευτα έντονο συναυλιακό καλοκαίρι, αφήνουν για λίγο την ιδιαίτερη πατρίδα τους την Κρήτη για να ταξιδέψουν με τις μουσικές τους στην Ελλάδα.

Το ολοκαίνουργιο κομμάτι τους «Δρόμοι», συνοδευόμενο από ένα υπέροχο βίντεο, τους βρίσκει ανανεωμένους και έτοιμους να μας αποκαλύψουν τις καινούργιες ιστορίες τους. Εμπνέονται από ανθρώπους, από πόλεις, από δρόμους, και το εκφράζουν με έντονα ηλεκτρονικά στοιχεία μέσω των υπέροχων στίχων και ερμηνειών τους.

Μουσική: Gemma, Παραγωγή, Μίξη: Καπαρός Γιώργος (Tricell), Video Edit: Καπαρός Γιώργος. Ιδιαίτερα Ευχαριστήρια στους Λουχανίδη Αλέκο και Αριστοτέλη Τέλη.

Οι GEMMA κυκλοφόρησαν πριν από ένα χρόνο την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά, με τίτλο το όνομά τους. Το GEMMA, αποτελεί μία εξερεύνηση από την οποία δεν λείπουν γνώριμα στοιχεία από την παράδοση της Κρήτης, αφομοιωμένα σε πιο σύγχρονες μουσικές. Πρωτότυπες συνθέσεις, αλλά και διασκευές (όπως το παραδοσιακό Ριζίτικο «Ο Μπέλος»), με ηλεκτρονική post-rock αισθητική, synths, κιθάρες, μπάσο και τύμπανα. Prog & ψυχεδέλεια, brainwave και ταξιδιάρικες μελωδικές γραμμές, αέρινα φωνητικά που διατηρούν το Κρητικό γλωσσικό ιδίωμα.

Με το single «Μασέτι», που κυκλοφόρησε λίγο αργότερα από το album τους, αλλά και με την ολοκαίνουργια κυκλοφορία τους «Δρόμοι», κατάφεραν να εξελίξουν τον ήχο τους ακόμη περισσότερο, δημιουργώντας ρυθμούς που προκαλούν το σώμα και το μυαλό σε ένα πάρτι πέρα από περιορισμούς, πέρα από την κανονικότητα και τα δεσμά της.

Οι GEMMA, δεν είναι «μία ακόμη μπάντα». Είναι ένα ταξίδι συναισθημάτων, εικόνων και μουσικών τοπίων. Ψυχεδελικά Rock ακούσματα, δεμένα με την ηλεκτρονική post αισθητική των GEMMA ολοκληρωτικά μοντέρνο, μοναδικά παραδοσιακό και σκοτεινό, προκλητικά ξεσηκωτικό.

Τους GEMMA αποτελούν οι Δανίλη Ευαγγελία (φωνή, loops), Καπαρός Γιώργος (παραγωγή, σύνθεση, loops, synths, κιθάρες), Μαυρογιαννάκης Νίκος (τύμπανα), Πασχίδης Αναστάσης (μπάσο) & Σπινθουράκης Αποστόλης (κρουστά, στίχοι).

Η νεραϊδίσια φωνή της Ευαγγελίας, έρχεται και δένει με τους απόκοσμους ήχους που δημιουργούν οι μουσικές, δημιουργώντας δίνες που ταξιδεύουν το μυαλό των ακροατών τους.

Εάν είστε fan των Dead Can Dance, The Fog Ensemble, Sleeping Pillow, Archive, Mogwai, Παύλος Παυλίδης, Ozric Tentacles, Faithless, Röyksopp, The Prodigy, Massive Attack, μη χάσετε τους GEMMA live.

Αθήνα - ΊΛΙΟΝ Plus – 27 Οκτωβρίου
Θεσσαλονίκη – Eightball Club – 28 Οκτωβρίου
Ξάνθη -Nostos Live – 30 Οκτωβρίου
Ιωάννινα – Brigada of domovoi – 1 Νοεμβρίου
Λάρισα– Skyland live music venue – 3 Νοεμβρίου
Βόλος – Café Santan – 4 Νοεμβρίου
Αθήνα – six d.o.g.s – 7 Νοεμβρίου
Πάτρα – FRIDA – 9 Νοεμβρίου

 

Τα Cookies συμβάλλουν στην καλύτερη εμπειρία σας κατά την πλοήγηση στον ιστότοπο του evart.gr. Με την πλοήγησή σας αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.