Για όσους πήρε μαζί του ο παλιός ο χρόνος

Ο παλιός χρόνος βρίσκεται και με τα δύο πόδια στην έξοδο και μας κουνάει το μαντήλι. Δεν φεύγει όμως μόνος του, μαζί του πήρε και αρκετούς σημαντικούς μουσικούς που ο καθένας χάραξε τη δική του ιστορία γεμάτη με νότες πάνω στο πεντάγραμμο. Αυτοί οι άνθρωποι κατάφεραν να κατακτήσουν την αιωνιότητα, αφού μέσα από τις μελωδίες τους που είναι άφθαρτες, θα είναι μαζί μας για πάντα. Και θα μπορέσουν να φτάσουν ακόμα και μετά από δεκάδες χρόνια στα αυτιά των μελλοντικών γενιών, για να μη πω εκατοντάδων ή, γιατί όχι, χιλιάδων ή μέχρι την καταστροφή του κόσμου, αλλά και τότε ποιος ξέρει τι θα ακολουθήσει..!

«Even an end has a start» που λένε και οι Editors, «R.I.P.» που λέει ο απλός κόσμος...

Αυτό το "Ιn Μemoriam" έχει ως έναυσμα το αμετάκλητο ταξίδι του τιτανομέγιστου χεβιματαλά Ian Fraser Kilmister aka Lemmy των Motorhead. Της μπάντας του οποίου ακόμα κι αν δεν είστε fans, θα έχετε σίγουρα ξεσπαθώσει άγρια - τουλάχιστον για μια φορά στη ζωή σας - υπό την συνοδεία του all time classic «Ace of Spades».

Ας δούμε λοιπόν μερικούς από αυτούς/ες που έφυγαν και ας αφήσουμε τη μουσική τους να μας μιλήσει για τη ζωή τους...

 

kim fowleyKim Fowley
Ο αμφιλεγόμενος μουσικός, ιδρυτής, παραγωγός και μάνατζερ των Runaways. Έφυγε στις 16 Ιανουαρίου, μετά από μακροχρόνια πάλη με την επάρατη νόσο, ήταν 75 ετών.

 


 

Demis RoussosDemis RoussosΤραγουδιστής της prog. μπάντας "Aphrodite's Child" έπειτα ακολούθησε τεράστια σόλο καριέρα. Έφυγε στις 25 Ιανουαρίου, μετά από μακροχρόνια προβλήματα υγείας, ήταν 68 ετών. 

 


 

Lesley GoreLesley Gore
Τραγουδίστρια και τραγουδοποιός των τεράστιων επιτυχιών "It's my party" & "You don't own me". Έφυγε στις 16 Φεβρουαρίου, μετά από επιπλοκές από την επάρατη νόσο, ήταν 68 ετών.

 


 

AJ PeroAJ Pero
Ντράμερ των "Twisted Sister". Έφυγε στις 20 Μαρτίου, από καρδιακή προσβολή, ήταν 56 ετών.

 

 


Ben E. King
Ο μύθος της soul και τραγουδιστής του αξέχαστου "Stand by me" έφυγε στις 30 Απριλίου, από φυσικά αίτια, ήταν 76 ετών.


B.B. King
Ο «Βασιλιάς» των Blues έφυγε τις 14 Μαΐου, από φυσικά αίτια, ήταν 89 ετών.


Jean Ritchie
Φολκ τραγουδίστρια και τραγουδοποιός, αξεπέραστη στο σαντούρι Απαλάχιων (παραδοσιακό μουσικό όργανο των Η.Π.Α.). Έφυγε την 1η Ιουνίου, από φυσικά αίτια, ήταν 93 ετών.


Ornette Coleman
Ένας από του κορυφαίους σαξοφωνίστες όλων το εποχών και συνθέτης, έφυγες στις 11 Ιουνίου, από ανακοπή καρδιάς, ήταν 85 ετών.


 

chris squireChris Squire
Μπασίστας και συνιδρυτής των "The Yes". Έφυγε στις 26 Ιουνίου, από λευχαιμία, ήταν 67 ετών.

 


Phil Woods
Άλλος ένας «μεγάλος» σαξοφωνίστας. Έφυγε στις 29 Σεπτέμβρη, από εμφύσημα, ήταν 83 ετών.


 

Simon CoweSimon CoweΈπαιζε κιθάρα, μαντολίνο, μπάντζο και πλήκτρα στους "Lindisfarne", μια από τις σημαντικότερες φολκ μπάντες της Μεγάλης Βρεττανίας, των τελών 60's αρχών 70's. Έφυγε στις 30 Σεπτέμβρη, μετά από μακροχρόνια προβλήματα υγείας, ήταν 60 ετών.  

 

 


 

carey landerCarey Lander
Κιμπορντίστρια των "Camera Obscura". Έφυγε στις 11 Οκτωβρίου, από την επάρατη νόσο στα οστά, ήταν 33 ετών.

 

 


 

Phil TaylorPhil TaylorΓνωστός ως "Philthy Animal", διετέλεσε ντράμερ των Motörhead το 1975-84 και το 1987-92. Έφυγε στις 11 Νοεμβρίου, από υπατική ανεπάρκεια, ήταν 61 ετών.

 


 

Scott Weiland

Scott Weiland
Τραγουδιστής των "The Stone Temple Pilots" & των "Velvet Revolver". Έφυγε στις 3 Δεκέμβρη, από ανακοπή καρδιάς, ήταν 48 ετών.

 


Lemmy
Τραγουδιστής και μπασίστας, μορφή των ημίθεων της ροκ Motörhead, έφυγε στις 28 Δεκεμβρίου, από την επάρατη νόσο, ήταν 70 ετών.

 

Τα Cookies συμβάλλουν στην καλύτερη εμπειρία σας κατά την πλοήγηση στον ιστότοπο του evart.gr. Με την πλοήγησή σας αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.