Αν κατά τη διάρκεια του lockdown οι Deaf Radio χρειάστηκε να σπάσουν την καραντίνα, ήταν για καλό σκοπό! Μετά την ακύρωση της τρίτης Ευρωπαϊκής τους περιοδείας λόγω της πανδημίας, αποφάσισαν να υλοποιήσουν ένα πείραμα που σκέφτονταν καιρό: Να ξαναορίσουν τα κομμάτια τους, αφαιρώντας δομικά στοιχεία όπως τα τύμπανα και οι overdriven κιθάρες!

Το τελικό αποτέλεσμα λέγεται “Reworked” και μας παρουσιάζεται σε ένα υπέροχο video του Έβαν Μαραγκουδάκη (υπεύθυνος και για το video του “Animals”), κινηματογραφημένο ένα ζεστό καλοκαιρινό βράδυ στο studio της Mellowsophy Music.

Τέσσερα τραγούδια απογυμνώνονται από τον ηλεκτρισμό, και ενισχύονται από έναν minimal λυρισμό που ούτως ή άλλως υποβόσκει και στις συμβατικές εκτελέσεις τους, σε ένα αποτέλεσμα “έξω από τις γραμμές” όπως το χαρακτηρίζουν και οι ίδιοι.

 

“Το “Reworked” είναι μία προσπάθεια να επανεφεύρουμε μέρος του υλικού μας. Να αφήσουμε να εμφανιστούν και άλλες μουσικές πτυχές μας. Ήταν μια σκοτεινή περίοδος και πηγαία μας βγήκε μία πιο ήπια, minimal αισθητική από αυτή των ηλεκτρικών εκτελέσεων. Με τις περιοδείες του παρελθόντος να φαντάζουν μακρυνή ανάμνηση, αποφασίσαμε να κινηματογραφήσουμε το εγχείρημα, σε μία προσπάθεια να έρθουμε σε επαφή με το κοινό, μέχρι την επόμενη φορά που θα συναντηθούμε στον δρόμο.”

Η μίξη και το mastering έγιναν από τον Γρηγόρη Μάγο, υπεύθυνο και για την παραγωγωγή του “Modern Panic”.

 

Τα Cookies συμβάλλουν στην καλύτερη εμπειρία σας κατά την πλοήγηση στον ιστότοπο του evart.gr. Με την πλοήγησή σας αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.