Η μουσική είναι μία Δημήτρης Μπάκουλης

Η μουσική είναι μια και το μόνο που διαφέρει είναι τα εκφραστικά μέσα που χρησιμοποιεί. Την επόμενη φορά που θα σε ρωτήσει κάποιος τι μουσική ακούς, πες του "μουσική".

γράφει στο Ev Art ο νέος τραγουδοποιός Δημήτρης Μπάκουλης.

 

Η ιστορία μας ξεκινά εκείνο το συννεφιασμένο πρωινό που μια δισκογραφική ή κάποιο παραπαίδι της, σκαρφίστηκε τον όρο "έντεχνο". Από εκείνο το πρωί μέχρι σήμερα, γενιές και γενιές διχάζονται, φιλοσοφούν και πλουτίζουν με παντιέρα αυτη τη λέξη. Στο απέναντι στρατόπεδο τα λαϊκά. Κάποιος τα λέει σκυλάδικα και ξαφνικά να τη η ρετσινιά και για το λαϊκό. Αποστολή εξετελέσθη. Οι ομάδες ορίστηκαν και πρέπει να διαλέξεις. Σωστά; Λάθος.

Εγώ δε θα πάρω. Η μουσική είναι μια και το μόνο που διαφέρει είναι τα εκφραστικά μέσα που χρησιμοποιεί. Την επόμενη φορά που θα σε ρωτήσει κάποιος τι μουσική ακούς, πες του "μουσική". Την επόμενη φορά που θα ακούσεις ένα κλαρίνο να σου σκίζει τα σωθικά, μη ντραπεις να σηκωθείς για έναν χορό κι ας είσαι της ποιότητας, των τεχνών και των γραμμάτων. Την επόμενη φορά που κάποιος θα σου φέρει δώρο ένα ωραίο βιβλίο, μη ντραπείς να το διαβάσεις επειδή είσαι "λαϊκός τύπος". Σκεφτείτε πόσο πιο ειλικρινείς θα ήμασταν με την ψυχούλα μας αν ακούγαμε ότι εκείνη μας έλεγε. Ρίξτε τα τείχη, αφήστε τις ταμπέλες σπίτι και πάμε να ακούσουμε μουσική.

Τα Cookies συμβάλλουν στην καλύτερη εμπειρία σας κατά την πλοήγηση στον ιστότοπο του evart.gr. Με την πλοήγησή σας αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.