Υπέροχοι και μόνοι - Γιάννης Βενιαμίν Σε έναν πολύ οικείο χώρο για το Γιάννη Βενιαμίν, καθώς αποτελεί ένα από τα μέλη της houseband του Σταυρού του Νότου, παρουσίασε σε φίλους, γνωστούς και θαυμαστές του την Τρίτη 21 Μαΐου μ’ ένα εκρηκτικό live το πρώτου του cd. Το όνομα αυτού “ υπέροχοι και μόνοι”, ένας τίτλος που λίγο πολύ ταιριάζει σε όλους μας.

Μαζευτήκαμε, λοιπόν, στο χώρο του Σταυρού του Νότου Club, ώστε να εντυπωσιαστούμε με την ενεργητικότητα ενός νέου παιδιού που φαίνεται από την παρουσία του πως θέλει να κατακτήσει και να καταπλήξει τα πλήθη με τη μουσική και τη φωνή του. Πράγμα διόλου απίθανο, αφού βγάζει προς τα έξω έναν ενθουσιασμό και βάζει όλο τον εαυτό του σε κάθε τραγούδι.

Με τραγούδια άλλα σε πιο έντονους και ροκ και άλλα σε blues ρυθμούς ο Γιάννης Βενιαμίν αποφάσισε να μας κάνει να ερωτευτούμε ...Να πούμε «σ' αγαπάω», να μοιραστούμε με το «μαζί σου», να αναρωτηθούμε με το «και όταν λείπεις» και να δούμε μέσα από τους στίχους του ένα παιδί με όνειρα… Έναν άνθρωπο που θέλει να δημιουργήσει… Ένα μουσικό που έχει να δώσει στο κοινό του!

Στην παρουσίαση τον στήριξαν ο κ. Κ, που έκανε το opening του live με κάποια δικά του κομμάτια, και ο Ζακ Στεφάνου, στενός φίλος και συνεργάτης, που έκαναν ένα ντουέτο και έδειξε τρομερή πίστη στο πρόσωπο του Γιάννη και μάλλον είχε και δίκιο!

«Υπέροχοι και Μόνοι», λοιπόν! Ένα cd που περιέχει δέκα τραγούδια με τίτλους: «σ\' αγαπάω» , «δεν σε περίμενα», «ο μικρός», «κι όταν λείπεις», «σαν εκτός χρόνου», «μαζί σου», «κάτι υπάρχει στον αέρα», «μπαλκόνι», «στο όνειρο παγιδευμένοι» και το «κουτάκι».

Εκτός απ’ το τραγούδι «το κουτάκι», που έγραψε τους στίχους ο Γιάννης Τσαούσης, ο Γιάννης Βενιαμίν υπογράφει τους στίχους των υπόλοιπων κομματιών του δίσκου. Ο ίδιος επίσης με τη βοήθεια του Λεωνίδα Κουγιουμτζόγλου έκανε και την ενορχήστρωση των τραγουδιών.

Να λοιπόν τι υπάρχει στον αέρα του Σταυρού του Νότου. Το αίσθημα της ικανοποίησης του καλλιτέχνη, όταν πια φτάνει στο τέλος του live και ακούει το χειροκρότημα τόσο ζεστό που του δίνει το κουράγιο να συνεχίσει.

Ένα μπράβο, λοιπόν, στον Γιάννη Βενιαμίν, που έκανε το όνειρο του πραγματικότητα! Να του ευχηθούμε καλοτάξιδος ο πρώτος του δίσκος και να συνεχίσει να έχει  εμπνεύσεις και όμορφες δημιουργίες!

-Λίγες πληροφορίες για τον Γιάννη Βενιαμίν.
Ο Γιάννης Βενιαμίν γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Ασχολείται από μικρή ηλικία με τη σύνθεση τραγουδιών και τη μουσική γενικότερα. Το 2006 μετακόμισε στην Αθήνα και το 2007 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα κάνοντας ζωντανές εμφανίσεις ως κιθαρίστας και τραγουδιστής.

 

Τα Cookies συμβάλλουν στην καλύτερη εμπειρία σας κατά την πλοήγηση στον ιστότοπο του evart.gr. Με την πλοήγησή σας αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.