Το αστέρι της Λιλιπούπολης

Τη Δευτέρα 2 Μαρτίου παρουσιάστηκε στον ΙΑΝΟ το Αστέρι της Λιλιπούπολης, το νέο cd που κυκλοφορεί από την MINOS EMI με δημιουργούς τον Δημήτρη Μαραγκόπουλο στη σύνθεση και τη Ρεγγίνα Καπετανάκη που υπήρξαν συνδημιουργοί των πρώτων τραγουδιών της Λιλιπούπολης και με τους νέους στίχους του Βασίλη Ρίσβα.

Ο Δημήτρης Μαραγκόπουλος, η Ρεγγίνα Καπετανάκη, ο Βασίλης Ρίσβας και ο Βασίλης Κωνσταντουλάκης από την MINOS EMI μίλησαν για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της ιδέας της Λιλιπούπολης, ενώ 12 ηθοποιοί που αποτελούν και τον θίασο της παράστασης που συνεχίζει με επιτυχία στο ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ το ταξίδι της, τραγούδησαν αποσπάσματα από το νεογέννητο μουσικό παραμύθι.

Στο CD αυτό όλα τα τραγούδια είναι νεογέννητα. Τα πρώτα τραγούδια της Λιλιπούπολης που αγαπήθηκαν από µικρούς και μεγάλους δημιουργήθηκαν για µια ραδιοφωνική σειρά που επί τέσσερα χρόνια περίπου ακτινοβολούσε από το υπέροχο Τρίτο Πρόγραµµα της τότε ΕΡΤ που δημιούργησε ο Μάνος Χατζιδάκις στη δεκαετία του 1970.

 

Το αστέρι της Λιλιπούπολης

 

Τα πρώτα τραγούδια για δεκαετίες ταξίδεψαν µέσα από τρεις ή τέσσερις διαφορετικές γενιές αυτόνοµα ίσως και λίγο µοναχικά, αποκοµµένα από την εκποµπή µεταφέροντας µέσα από τα ευφάνταστα ονόµατα των ηρώων, τα µαγικά τοπωνύµια και τους απόηχους της εκποµπής, το κλίµα αυτού του οράµατος.

Και όµως µέσα στα χρόνια αυτά ήταν σαφές ότι η Λιλιπούπολη δεν ήταν απλά ένα Μουσείο. Ήταν ένας ζωντανός πυρήνας ανοιχτός στο µέλλον. Ανέκδοτες ιστορίες, σενάρια, ιδέες, µελωδίες ανυποµονούσαν να ξαναγεννηθούν σε µια άλλη στιγµή και εποχή.

Έτσι η Ρεγγίνα Καπετανάκη που κυοφόρησε την αρχική Λιλιπούπολη, αποφάσισε με τον Βασίλη Ρίσβα – νέο αίμα - να ανοίξουν τον φεγγίτη και να κοιτάξουν στον ουρανό. Με το τηλεσκόπιο του Δρ. Δρακατώρ να δουν το µικρό αστεράκι να ζητάει επίµονα να μας πει την ιστορία του.

Τα νέα τραγούδια που συνέθεσε ο Δημήτρης Μαραγκόπουλος εκφράζουν το θάρρος και την τόλµη που το Αστεράκι της Λιλιπούπολης απέδειξε ότι έχει. Εκφράζουν όµως και άλλα πράγµατα όπως το αίσθηµα της αλληλεγγύης αλλά και µια διαφορετική µατιά του παιδιού µε την Φύση και τα ζωντανά πλάσµατα κάνοντας τα να τα δουν πιο ευφάνταστα, πιο ποιητικά και µε αληθινό σεβασµό.

Τα Cookies συμβάλλουν στην καλύτερη εμπειρία σας κατά την πλοήγηση στον ιστότοπο του evart.gr. Με την πλοήγησή σας αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.