Ο Bewild Brother εκθέτει τις συναυλιακές του αφίσες για πρώτη φορά

Άχαρες γραμμές χαράχτηκαν σε ένα χαρτί. Κάποιος τις είδε. "Ωραία δουλειά" είπε. Ο "δημιουργός" δεν το περίμενε. Δεν ήξερε καν πως είναι δημιουργός. Ίσως ακόμη να μην το γνωρίζει. Η συνέχεια έδειξε τον δρόμο, μα οι γραμμές παρέμειναν άχαρες, αυθόρμητες, σκληρές, όπως η αστική πραγματικότητα.

Επηρεασμένος από την Βερολινέζικη κουλτούρα, από τους δρόμους των Εξαρχείων κι από τις πανκ και ροκ μουσικές που από όταν ήταν μικρός τριβέλιζαν τα αυτιά και το μυαλό του, ο Bewild (τότε ακόμη Άγγελος Περγαντής, ή για πολλούς Panokas) πήρε την μεγάλη απόφαση. Δεν χρειαζόταν να σπουδάσει ή τουλάχιστον δεν ήθελε. Ήθελε να δημιουργήσει. "Άγγελε θα μου κάνεις μια αφίσα για την συναυλία μας;". Η ίδια η ζωή έδειξε τον δρόμο για την συνέχεια.

Μισεί τις ταμπέλες, τον φορμαλισμό και τον κονφορμισμό. Αγαπάει τον δρόμο με τα ελαττώματά του, την νύχτα με την επικινδυνότητά της και τον ηλεκτρισμό. Έναν ηλεκτρισμό που πήρε από τις παραμορφωμένες κιθάρες που βασάνιζαν χρόνια τα ηχεία του και πέρασε στο χαρτί και μετέπειτα στην ψυχή του. Πολλές φορές θα τον ρωτούσαμε "Δική σου είναι αυτή η αφίσα; Φαίνεται...". Με τον καιρό ήμασταν σίγουροι. Μην προδίδοντας ποτέ το στυλ και την αισθητική του και μην τρομάζοντας από το νέο, από την πρόοδο και την εξέλιξη, ο Bewild Brother (η πλήρης πλέον ονομασία του) παρέμεινε ένας από εμάς, αλλά μοίρασε απλόχερα την "τέχνη" του (που ο ίδιος μισεί να την αποκαλούν έτσι) σε αφίσες που άλλαξαν τους δρόμους στους οποίους μεγάλωσε.

 

bewild brother

 

Αφίσες για φεστιβάλ, συναυλίες και conventions, εξώφυλλα δίσκων, μικρά πονηρά "φλασάκια" που μαρτυρούν λατρεία για το tattoo και την κουλτούρα του και πολλά άλλα που δεν χωράνε σε μερικές γραμμές. Χερί, digital art, πενάκι, μαρκαδόρος, ακόμη και το πιο ευτελές στυλό, η μέθοδος μικρή σημασία έχει, το αποτέλεσμα μετράει. Αυτό είναι το έργο του εσωστρεφούς Bewild Brother, που για πρώτη φορά εκτίθεται απροκάλυπτα και δημοσίως στην έκθεση "Grievances R.", στον χώρο της Εφημερίδας ATH (Βησσαρίωνος 9 & Σίνα 6, Αθήνα).

Μαζί του θα "εκτεθεί" άλλος ένας street artist (αν μπορείς να τους αποκαλέσεις έτσι), που βάζει το δικό του λιθαράκι στην "βίαιη" αναδιαμόρφωση της πόλης μας. Με έντονο και ξεκάθαρο κοινωνικοπολιτικό περιεχόμενο στις "τοιχογραφίες" του, ο Barba Dee βρέθηκε να ξεκολλάει αφίσες, ανάμεσα στις οποίες πολλές ήταν του Bewild. Έτσι και γνωρίστηκαν. Συνομήλικοι (για όποιον δεν πιστεύει στις συμπτώσεις), και οι δύο προερχόμενοι από την ελληνική επαρχία (Ιωάννινα αυτός, Σπάρτη εκείνος), βρέθηκαν στην Αθήνα για σπουδές (όχι μαζί, αλλά ταυτόχρονα), οι οποίες έμελε λίγο καιρό μετά να σταματήσουν. Πορείες κοινές, όπως και διάφορες από τις συνιστώσες των έργων τους. Καθόλου τυχαία, εδώ ενώνουν την αγάπη τους για την τέχνη του δρόμου σε μία έκθεση που αν δεν αλλάξει την ζωή σας, ίσως προσπαθήσει να σας κάνει να αναθεωρήσετε την αισθητική σας.

 

bewild brother

 

 

Τα Cookies συμβάλλουν στην καλύτερη εμπειρία σας κατά την πλοήγηση στον ιστότοπο του evart.gr. Με την πλοήγησή σας αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.