Το  ντεμπούτο single του συγκροτήματος Listen It Speaks κυκλοφορεί σε ψηφιακή μορφή (download & streaming) την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023. Το single "Eat Away" συνοδεύεται και από video clip.

Με το Eat Away το νεοσύστατο τριμελές συγκρότημα συστήνεται για πρώτη φορά στο κοινό και ταυτόχρονα προσφέρει μία πρώτη γεύση από το ντεμπούτο άλμπουμ του που θα κυκλοφορήσει αργότερα μέσα στο 2023 από την Puzzlemusik.

Οι Listen It Speaks δημιουργήθηκαν τον χειμώνα του 2021 στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιόνιου Πανεπιστημίου στην Κέρκυρα όπου φοιτούσαν τα 3 μέλη του συγκροτήματος. Οι Άλκης Νίλεντ (κιθάρες, μπάσο), Αναστασία Κωνσταντινίδου (φωνή) και Demetria (πιάνο, πλήκτρα) άρχισαν να παίζουν μαζί με αφορμή τις δικές τους συνθέσεις και σύντομα μέσα από ομαδική δουλειά κατέληξαν στον ήχο τους.

Με την οπτική και τη φρεσκάδα του νεαρού της ηλικίας τους (και τα τρία μέλη είναι μόλις 23 ετών) βάζουν την προσωπική τους πινελιά στο indie pop-rock / alternative ιδίωμα και μας συστήνονται με ένα εθιστικό single και με ένα video clip που μεταφέρει το κλίμα γιορτής που υπήρχε στο στούντιο κατά τη διάρκεια των ηχογραφήσεων. Οι Listen It Speaks πέρασαν φανταστικά στο στούντιο και αυτό φαίνεται! "... the delight and all the giggles were real" που λέει κι ένας στίχος του "Eat Away".

Το συγκρότημα ξεκίνησε τις live εμφανίσεις του στην Κέρκυρα τον Απρίλιο του 2022 και πολύ γρήγορα συγκέντρωσε κοινό και έξω από τον κύκλο του Πανεπιστημίου, ενώ πολύ σημαντική ήταν και η live εμφάνιση τους στο Six Dogs στην Αθήνα τον Νοέμβριο του 2022 όπου άνοιξαν την επίσημη live παρουσίαση του "Pillow Shifter", του προσωπικού άλμπουμ της Demetria (που είναι και μέλος των Listen It Speaks).

Η πόλη της Κέρκυρας έχει ήδη αγκαλιάσει τους Listen It Speaks και περιμένει ήδη με ανυπομονησία το ντεμπούτο άλμπουμ τους που θα κυκλοφορήσει αργότερα μέσα στο 2023 από την Puzzlemusik. Με το Eat Away ήρθε η ώρα να τους γνωρίσουμε και οι υπόλοιποι.

Οι Listen It Speaks είναι :

Άλκης Νίλεντ (ηλεκτρική, ακουστική και κλασική κιθάρα, μπάσο)
Αναστασία Κωνσταντινίδου (φωνή)
Demetria (πιάνο, πλήκτρα, djembe)

Στο Eat Away έπαιξε επίσης ο Θάνος Χατζηαναγνώστου (τύμπανα)

Eat Away
Στίχοι, Μουσική: Άλκης Νίλεντ
Ενορχήστρωση, Παραγωγή: Listen It Speaks
Μίξη: Χάρης Καρατζάς
Mastering : Γιάννης Χριστοδουλάτος, Sweetspot, Αθήνα
 
Τα τύμπανα ηχογραφήθηκαν στα Antart Studios με ηχολήπτη τον Νίκο Κόλλια.
Οι φωνές ηχογραφήθηκαν Electric Zen Studio με ηχολήπτη τον Μιχάλη Καββαδία.
Τα υπόλοιπα όργανα ηχογραφήθηκαν στα Sca Studios με ηχολήπτη τον Θοδωρή Ζευκιλή.

Φωτογραφίες Listen It Speaks: Αντώνης Πάππος
Το digital single Eat Away μόλις κυκλοφόρησε σε Spotify, Deezer, YouTube Music, Tidal, και άλλες streaming ψηφιακές πλατφόρμες.
To single συνοδεύεται και από video clip στο YouTube.

Κάμερα: Νίκος Πολυχρονιάδης
Μοντάζ: Demetria
Σκηνοθεσία: Νίκος Πολυχρονιάδης / Demetria

 

Τα Cookies συμβάλλουν στην καλύτερη εμπειρία σας κατά την πλοήγηση στον ιστότοπο του evart.gr. Με την πλοήγησή σας αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.