Οι Κοζανίτες thrash / death metallers Ecollapse παρουσιάζουν το lyric video για το single “Evil Empire” που περιλαμβάνεται στο νέο, 3o album με τίτλο “Dying With The Wolves”, το οποίο διατίθεται ανεξάρτητα από την μπάντα.

Το video είναι μια δημιουργία του Γιώργου Μπαλτά (Off The Cuff Designs).

Πληροφορίες για το νέο LP

Το “Dying With The Wolves” είναι ένα album με heavy ήχο και με αρκετά groove στοιχεία στο ρυθμό του. Η μπάντα διατήρησε και σε αυτό το album τα death στοιχεία της με την προσθήκη πιο περίτεχνων μελωδίών και σε συνδυασμό με τα brutal φωνητικά του νεοφερμένου Γιάννη Σεβίλογου, έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Τα θέματα που πραγματεύονται οι Ecollapse σ' αυτόν το δίσκο είναι κυρίως ο B' Παγκόσμιος Πόλεμος, ο σύγχρονος πιεστικός τρόπος ζωής, κοινωνικά, πολιτικά όπως και υπαρξιακά ζητήματα και η ελπίδα για κάτι νέο, καλύτερο.

Η παραγωγή, η μίξη και το mastering του “Dying With The Wolves” έγιναν από τον κιθαρίστα της μπάντας Παναγιώτη Παπαστεργίου (ο οποίος είναι υπεύθυνος και για το artwork και το layout του CD) στο ιδιόκτητο studio των Ecollapse.

Η ηχογράφηση των drums έγινε από τον Ζήση Σαπνάρα με τη βοήθεια των Στέφανου Μειχανετσίδη και Θύμιου Πουλιόπουλου στο Binaural Feeling Studio της Κοζάνης.

Επίσης στις ηχογραφήσεις συμμετείχε ως guest o Μάκης Καβούκας στα keyboards και στο πιάνο.

Το φωτογραφικό υλικό επιμελήθηκε ο Δημήτρης Κοκκαλιάρης.

Λίγα λόγια για τους Ecollapse

Οι Ecollapse είναι μια προοδευτική thrash / death metal μπάντα της οποίας η δράση ξεκίνησε το 2007 στην ευρύτερη περιοχή της Κοζάνης. Έκτοτε έχουν γίνει πολλές αλλαγές στη σύνθεση του σχήματος αλλά και στο ύφος της.

Έχουν κυκλοφορήσει τρία full length LPs και έχουν μεγάλη συναυλιακή εμπειρία σε εμφανίσεις στη Θεσσαλονίκη (Eightball, Harley, Silver Dollar) και στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας (Golden Apple Festival ως support των Firewind στην Καστοριά, Koz. 4 fest στην Κοζάνη).

Εν έτει 2023 η μπάντα συνδυάζει δυναμικά, βαριά riffs με κάποια γρήγορα thrash σημεία και πολλές περίτεχνες μελωδίες και η στιχουργική θεματολογία της προσεγγίζει κυρίως κοινωνικοπολιτικά αλλά και υπαρξιακά ζητήματα.

Δισκογραφία των Εcollapse

2014: LP “Blood Season” (2014)
2016: LP “Humanity” (2016)
2023: LP “Dying With The Wolves” (2023)

Οι Εcollapse είναι οι:

Γιάννης Σεβίλογλου – φωνητικά
Παναγιώτης Παπαστεργίου – κιθάρες, φωνητικά
Γιάννης Παπανώτας – μπάσο
Δημήτρης Θάνος – drums

Τα Cookies συμβάλλουν στην καλύτερη εμπειρία σας κατά την πλοήγηση στον ιστότοπο του evart.gr. Με την πλοήγησή σας αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.