Οι Αθηναίοι hard rock / metallers Junkwolvz, ενεργά μέλη της πρωτοβουλίας Metal Solid@rity και λίγες ημέρες πριν την συμμετοχή τους στο festival “Metal Solid@rity #1” το οποίο θα διεξαχθεί στις 8 Οκτωβρίου 2022 στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, σας παρουσιάζουν το νέο τους video για το single “The Monster” το οποίο διατίθεται από το bandcamp της μπάντας και όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες.

H παραγωγή του video έγινε από τον Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο σε συνεργασία με τον Πάνο Τσάμπρα.

Πληροφορίες για το single

Tο νέο τραγούδι των Junkwolvz "The Monster" είναι μια πρόσκληση / πρόκληση προς τον καθένα μας να ορθοποδήσει και να προσεγγίσει τα standards της ζωής του μετά από μια μακρά περίοδο αποξένωσης και αντικοινωνικότητας. Βαριά εισαγωγή, χορευτικά κουπλέ με rock 'n roll attitude και ατέλειωτη γκρούβα!

Στο νέο τους single συμπεριλαμβάνεται και μια διασκευή στο “Slave To The Grind” των Skid Row από το ομότιτλο album το οποίο κυκλοφόρησε αρχικά το 1991 μέσω της Atlantic Records.

Η παραγωγή και η μίξη έγιναν από τον Πάνο Τσάμπρα στο προσωπικό του studio.

Οι ηχογραφήσεις των drums καθώς και το mastering του single έγιναν από τον David Prudent στο Made In Hell Studio της Αθήνας.

Το artwork είναι μια δημιουργία της Μόνικας Τσαραντάνη.

Λίγα λόγια για την μπάντα

Οι Junkwolvz είναι μια νέα μπάντα με έδρα την Αθήνα. Ο ήχος τους γεφυρώνει το κενό ανάμεσα στο metal και το hard rock και ο σκοπός τους είναι η επαναφορά του rock 'n' roll στοιχείου στη metal μουσική. Με κύριες επιρροές τους Motorhead, Megadeth και Guns 'N' Roses, ο στόχος είναι η συρραφή όλων των διαφορετικών τάσεων σε ένα νέο, ομοιόμορφο αμάγαλμα.

Η πρώτη σύσταση έγινε στα τέλη του 2017 αλλά λόγω ασυμφωνιών η μπάντα δεν προχώρησε... Η αρχή έγινε το 2019 όταν οι Πάνος (κιθάρες – φωνητικά / ex – Chronosphere) και Στέφανος (drums / ex-Boneyard, ex-Soundkrash) πλαισιώθηκαν από τους Chris (κιθάρα) και Μάνο (μπάσο) που αποφάσισαν να βοηθήσουν τα original μέλη να επανεκκινήσουν τη μπάντα χωρίς ωστόσο να αποτελούν μέλη της.

Μετά από την ακύρωση κάποιων εμφανίσεων λόγω της πανδημίας, ο Πάνος και ο Στέφανος εκμεταλλεύθηκαν την καραντίνα και ξεκίνησαν τη σύνθεση για το πρώτο τους demo με τη βοήθεια του Τάσου (ex-Accelerator, ex-Fortunate Fault) στην κιθάρα. Συνέχισαν ως power trio με τον Πάνο να αναλαμβάνει το μπάσο και με αυτή τη μορφή κυκλοφόρησαν το καλοκαίρι του 2020 το digital demo "Still Going Down".

Με διέξοδο στις πρόβες και σε κάποια party shows για ενάμιση χρόνο, επήλθε μια ακόμη αλλαγή στο line up, με τον Samer (Vile Species, Kvadrat) να αναλαμβάνει το μπάσο. Έτσι, με ανανεωμένη σύνθεση, οι Junkwolvz κυκλοφόρησαν τον Ιανουάριο του 2022 το single "A Blackened Star" και καθώς ετοιμάζονται να μπουν στο studio για το debut LP τους και να πραγματοποιήσουν κάποιες εμφανίσεις, όσο το επιτρέπουν οι συνθήκες, φέρνουν στην επιφάνεια και το νέο 2-track single "The Monster".

 

Τα Cookies συμβάλλουν στην καλύτερη εμπειρία σας κατά την πλοήγηση στον ιστότοπο του evart.gr. Με την πλοήγησή σας αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.