Λίγα θέματα έχουν μαγνητίσει την καλλιτεχνική φαντασία όσο η μυθολογική διάσταση της Βαβυλώνας. Από την αρχή του κόσμου, η φαντασίωση μιας ελευθεριάζουσας κοινότητας είτε υπό το πρίσμα της ακμής της, είτε ενόψει της ολοκληρωτικής της κατάρρευσης, έχει υπάρξει λίκνο καλλιτεχνικής έκφρασης και αφηγηματικής οπτικοποίησης.

Στο δεύτερο single από το επερχόμενο άλμπουμ του "The Grand Design", ο Iam Nothe βυθίζεται σε μια υπαρξιακή σπείρα απελπισμένης έμπνευσης, που παρέχει τη βάση για ένα από τα πιο δυναμικά τραγούδια του δίσκου. To τραγούδι συνοδεύεται και από ένα ιδιαίτερο video clip που επιμελήθηκε ο εικαστικός JAMSQ, στο οποίο φαίνεται και πώς δημιουργήθηκε το έργο πάνω στο οποιο βασίστηκε το εξώφυλλο του single, ενώ πίσω από την κάμερα βρίσκεται ο Iam Nothe. Η παραγωγή του single και του άλμπουμ έγινε από τον Άλεξ Μπόλπαση στο Suono Studio (Αθήνα) και το mastering από τον Nick Townsend στα Infrasonic Sound (L.A).

Το "Babylon Burn" ξεδιαλέγει σημεία από μια ποικιλία world music επιρροών, εκτεινόμενο από την υπνωτιστική εκφραστικότητα του afrogroove των Batsumi, έως το μεσογειακό groove των Altin Gün, μέσα σε ένα καλούπι εναλλασσόμενης μουσικής δομής που καταλήγει σε μια απρόσμενη fuzzy rock κλιμάκωση που οι ακόλουθοι των King Gizzard & The Lizard Wizard θα εκτιμήσουν.

CREDITS
Musicians
Spyreas Sid: vocals, percussion, synth prog
Gustav Penka: drums, congas
George Katsanos: guitar, bass
Blvck Disco: guitar
Alex Darmis: keyboards

Music & Lyrics by Spyreas Sid

Arranged by Spyreas Sid
Produced by Alex Bolpasis & Spyreas Sid
Recorded and Mixed by Alex Bolpasis at Suono, Athens
Mastered by Nick Townsend at Infrasonic Sound, Los Angeles

Artwork by JAMSQ
Layout by Blvck Disco

 

Τα Cookies συμβάλλουν στην καλύτερη εμπειρία σας κατά την πλοήγηση στον ιστότοπο του evart.gr. Με την πλοήγησή σας αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.