Το συγκρότημα POLIS Ensemble ερμηνεύει ζωντανά μια ορχηστρική σουίτα με αποσπάσματα από το έργο του σπουδαίου Έλληνα συνθέτη, Μίκη Θεοδωράκη. 

Τα μέλη του μουσικού σχήματος από την Αθήνα ξεκινούν από το βασικό μουσικό θέμα της ταινίας του Νίκου Τζίμα, «Ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο» του 1980, και περνούν διαδοχικά στα τραγούδια, «Νύχτα μαγικιά», το οποίο κυκλοφόρησε την ίδια χρονιά με τη φωνή της Μαρίας Δημητριάδη, «Την πόρτα ανοίγω το βράδυ», από τα Λυρικά σε ποίηση Τάσου Λειβαδίτη (1977), και «Δακρυσμένα μάτια», από τους Λιποτάκτες, σε στίχους Γιάννη Θεοδωράκη, που ηχογραφήθηκε για πρώτη φορά το 1960, παρεμβάλλοντας στα παραπάνω διάφορα μελωδικά μοτίβα από συνθέσεις του δημοφιλούς μουσουργού.

 

 

Οι Στέφανος Δορμπαράκης, Αλέξανδρος Καψοκαβάδης, Μανούσος Κλαπάκης, Γιώργος Κοντογιάννης, Θεόδωρος Κουέλης και Νίκος Παραουλάκης διασκευάζουν τα κομμάτια του Θεοδωράκη και, παράλληλα, προσαρμόζουν το παίξιμό τους στις αισθητικές απαιτήσεις του συγκεκριμένου υλικού, στο πλαίσιο μιας πολύχρονης προσπάθειας του συγκροτήματος να προσεγγίσει τη λόγια νεοελληνική μουσική δημιουργία μέσα από τα «λαϊκά» μουσικά όργανα της Ανατολικής Μεσογείου.

Η ηχογράφηση, η μίξη και το mastering έγιναν στο Studio Sierra από τον Γιώργο Καρυώτη.

 

Τα Cookies συμβάλλουν στην καλύτερη εμπειρία σας κατά την πλοήγηση στον ιστότοπο του evart.gr. Με την πλοήγησή σας αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.