Το κομμάτι "Wall of Eyes" γράφτηκε από τον Ματθαίο Δακουτρό για μια χορευτική performance της Δήμητρας Χριστίνας και κυκλοφόρησε τον Μάιο του 2021 σε ψηφιακές πλατφόρμες. Στην performance η χορεύτρια αντιδράει αυτοσχεδιαστικά σε street art, προσπαθώντας να δείξει την αλληλεπίδραση διαφορετικών μορφών τέχνης. Η μουσική αντικατοπτρίζει το αστικό τοπίο όπου η performance θα λάμβανε χώρα, χρησιμοποιώντας αρκετά post rock στοιχεία.

Οι καλλιτέχνες ήταν αρκετά ενθουσιασμένοι για το project και το κομμάτι είχα αρκετή επιτυχία οπότε αποφασίσανε να το παρουσιάσουν ζωντανά, κρατώντας όσο το δυνατόν ακέρια την αισθητική αλλά και το νόημα της αρχικής performance: Καταλάβανε ένα πάρκο στο Νέο Κόσμο και εκτελέσανε το έργο για τους μη προετοιμασμένους περαστικούς, στην ουσία "μια παράσταση εκτός προγράμματος".

Το κομμάτι θα κυκλοφορήσει στις 29 Οκτωβρίου ενώ θα προηγηθεί το βίντεο στις 11 Οκτωβρίου.

CREDITS:
Χορός - Δήμητρα Χριστίνα Μπιλάλη
Βιολί - Ματθαίος Δακουτρός
Κιθάρα - Γιάννης Ισμυρνιόγλου

Live Sound, Recording Engineer - Kostas Farao Arkoudis Vafeas
Cover art - Hasmody
Camera - George Kanakidis, Theodore Georgopoulos
Live Photos - Marios Vouzikas
Mix, Master, Video Editing - Matthew Dakoutros

Ο Ματθαίος Δακουτρός είναι βιολιστής, καθηγητής μουσικής και συνθέτης από την Αθήνα. Έχει συνεργαστεί με αρκετά μεγάλα μουσικά ιδρύματα εδώ και πάνω από δέκα χρόνια, και η μουσική του έχει χρησιμοποιηθεί σε ανεξάρτητες ταινίες και ντοκιμαντέρ ενώ επίσης έχει εμφανιστεί σε όλους τους σημαντικούς χώρους συναυλιών ως σόλο καλλιτέχνης ή μέρος συνόλου. Είναι ο βασικός συνθέτης και βιολιστής του progressive metal συγκροτήματος art of simplicity και έχει υπάρξει μέλος συγκροτημάτων όπως οι Wastefall και οι Empty Frame ενώ έχει συμμετάσχει σε πάρα πολλές ηχογραφήσεις.

 

Τα Cookies συμβάλλουν στην καλύτερη εμπειρία σας κατά την πλοήγηση στον ιστότοπο του evart.gr. Με την πλοήγησή σας αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.