λάμδα - tria

Oι λάμδα επιστρέφουν με το τρίτο τους άλμπουμ, "ΤΡΙΑ”, διαθέσιμο σε ψηφιακή μορφή. Ο δίσκος περιλαμβάνει 11 τραγούδια.

Η ιδέα της μπάντας εμφανίστηκε τον Νοέμβρη του 2010 από τον Παντελή Νικηφόρο και τον Κώστα Κωστίδη που γνωρίζονταν από κοινές παρέες των προαστίων του Πειραιά, όταν συναντήθηκαν πρώτη φορά με σκοπό να δημιουργήσουν τη μουσική που θα ήθελαν να ακούσουν, και μέχρι τότε δεν είχαν γνωρίσει. Γρήγορα στην κουβέντα μπήκε ο Κώστας Ασημάκης και λίγο μετά ο Βασίλης Τυρανόπουλος. Οι δύο μαζί με τον Κωστίδη ήταν μέλη της μπάντας Sober, που είχε διαλυθεί λίγο καιρό πριν.

Αργότερα, και λίγο πριν τις ηχογραφήσεις του πρώτου άλμπουμ ήρθε ο Θοδωρής Σοφόπουλος που συμπλήρωσε την τότε σύνθεση. Όταν ήδη τα πρώτα κομμάτια είχαν αρχίσει να διαμορφώνονται και να υπάρχει κοινός τόπος μουσικά, προέκυψε το όνομα λάμδα.

Το 2012 κυκλοφορεί το πρώτο και ομώνυμο άλμπουμ ''λάμδα(2012)'', που ηχογραφήθηκε εξ ολοκλήρου από την ίδια την μπάντα σε ένα σπίτι στην Αμφιάλη που ήταν ο τόπος συνάντησης και πρόβας. Από τότε οι λάμδα ξεκινούν τις live εμφανίσεις με μια σταθερή αν και όχι συχνή παρουσία.

Το Φεβρουάριο του 2015 κυκλοφορεί το δεύτερο άλμπουμ, με τίτλο “Η Επόμενη μέρα”. Αμέσως μετά ο Βασίλης Τυρανόπουλος και ο Κώστας Ασημάκης αποφασίζουν να αποχωρήσουν από το συγκρότημα με τον πρώτο να επιστρέφει ένα χρόνο μετά, και τον δεύτερο να αντικαθίσταται από τον Χάρη Παρασκευά.

Αυτή είναι και η μέχρι σήμερα σύνθεση με την οποία οδηγούνται, αργά και με ελάχιστες εμφανίσεις αλλά σταθερά, με άφθονη τριβή στο στούντιο, στην ηχογράφηση του τρίτου άλμπουμ "Τρία", που κυκλοφορεί τώρα.

Οι λάμδα είναι οι

Παντελής Νικηφόρος
Κώστας Κωστίδης
Βασίλης Τυρανόπουλος
Χάρης Παρασκευάς
Θοδωρής Σοφόπουλος

Όλοι οι στίχοι είναι του Παντελή Νικηφόρου.

Στο "Όλοι μαζί μια μοναξιά" σαξόφωνο παίζει ο Σταύρος Μάνθος.

Στο "Μπροστά στο τέλος της" ακούγονται οι
Εύα Λαύκα, Αλέξανδρος Κούστας, Νίκος Αυγουστίδης,
Νεφέλη Μπερή, Στέφανος Μουρούτσος, Νίκος Βελώνιας,
Ελένη Ζιαζοπούλου.

Η μίξη και το mastering έγιναν από τον Νίκο Λάβδα στο Kiwi Sound Studio.

Το artwork και τα γραφιστικά είναι του +wolframgrafik.

Φωτογραφία εξωφύλλου:
Αύγουστος 1974, Κάλυβος Μυλοποτάμου Ρεθύμνης

Τα Cookies συμβάλλουν στην καλύτερη εμπειρία σας κατά την πλοήγηση στον ιστότοπο του evart.gr. Με την πλοήγησή σας αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.