Φρικιό - Μπαλτζή & Κοργιαλάς

H Sunny Μπαλτζή άφησε για λίγο την πένα της και θυμήθηκε τα παλιά...

Η σημαντική στιχουργός / τραγουδοποιός κλείνει την ερμηνευτική τριλογία των τελευταίων δέκα χρόνων με ντουέτα, επιστρέφοντας στον γνώριμο τόπο του εγκλήματος... το rock 'n' roll!

Πρώτο ντουέτο ήταν με τον Dirk Polak τραγουδιστή και ηγητικό μέλος των θρυλικών Ολλανδών MECANO, μια διασκευή του κομματιού ύμνου της διεθνούς post punk σκηνής, το «LINKS».

Δεύτερο ντουέτο με τον μύθο της Ελληνικής ροκ σκηνής Βασίλη Παπακωνσταντίνου τις «Όμορφες καταραμένες».

Η τρίτη είναι τώρα, έξι χρόνια μετά, ερμηνεύοντας μαζί με τον αξιόλογο δημιουργό και φίλο Δημήτρη Κοργιαλά «Το Φρικιό», σε μουσική του Τρύφωνα Κουτσουρέλη και στίχους δικούς της.

Η Sunny και ο Δημήτρης έχουν ίδια ακούσματα και απίστευτη χημεία μεταξύ τους, μάλιστα έχουν συνεργαστεί επί σκηνής πριν από 3 χρόνια στον Σταυρό του Νότου με μεγάλη επιτυχία!

Με την μπάντα της, τους Santa Fila, έχει παίξει ως leader και support μπροστά σε χιλιάδες θεατές σε μεγάλα φεστιβάλ, μαζί με τα σημαντικότερα ονόματα της διεθνούς μουσικής σκηνής, όπως τους Βρετανούς Archive και τους Νορβηγούς Madrugada.

«Το Φρικιό» είναι ένα χιουμοριστικό τραγούδι , ένα σχόλιο στον συμβιβασμό, στην επανάσταση που «ονειρεύτηκε» η γενιά της, στην έκπτωση των αξιών και ίσως, με μια δεύτερη ανάγνωση, μια αλληγορία γύρω από την εξουσία και την πολιτική του σήμερα.

Το νου σας! Το Φρικιό που κρύβουμε μέσα μας, επέστρεψε και κυκλοφορεί ελεύθερα!

 

 

Στίχοι: Sunny Μπαλτζή

Μουσική: Τρύφωνας Κουτσουρέλης

Ενορχήστρωση: Stavros Vanderwilt

Κιθάρες-Μπάσο: Δημήτρης Κοργιαλάς

Τύμπανα: Δημήτρης digi Χωριανόπουλος

Keyboards: Stavros Vanderwilt

Backing vocals by the freak company (Sunny, Dimitris, Salina, Digi, Michalis, Stavros)

Επιμέλεια παραγωγής: Sunny Μπαλτζή-Δημήτρης digi Χωριανόπουλος

Ηχογράφηση-μίξη: Δημήτρης digi Χωριανόπουλος / Δημήτρης Κοργιαλάς @ minus2 studios

Assistant engineer: Μάκης Γαλέος

Hair styling: Paris Rodopoulos

Make up artist: Έλενα Κουτσουμπού

Κυκλοφορεί από την 14 Music

 

Τα Cookies συμβάλλουν στην καλύτερη εμπειρία σας κατά την πλοήγηση στον ιστότοπο του evart.gr. Με την πλοήγησή σας αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.