Με ένα διαφορετικό σε ύφος νέο τραγούδι, που αναφέρεται στη μανία της εποχής με την εικόνα, και με τη συμμετοχή της διεθνώς καταξιωμένης Ελληνίδας μεσόφωνου Alexandra Gravas, επιστρέφουν οι StarWound.

Μετά το ντεμπούτο της άλμπουμ «Miles to Walk», που κυκλοφόρησε το φθινόπωρο του 2015 και είχε μια ιδιαίτερα πετυχημένη πορεία τόσο στο ραδιόφωνο όσο και συναυλιακά, η αγγλόφωνη μπάντα που μετράει πλέον 5 χρόνια ζωής, κυκλοφορεί το «Mirror» ενώ παράλληλα ηχογραφεί και δεύτερο άλμπουμ.

Η ευτυχής συγκυρία της συνεργασίας με την Αλεξάνδρα Γκράβας προέκυψε όταν ο Πέτρος Μπούρας και η Κωνσταντίνα Σταυροπούλου, ή αλλιώς ο πιανίστας και η τραγουδίστρια των StarWound, συναντήθηκαν στις Βρυξέλλες με τη σπουδαία κυρία του συμφωνικού τραγουδιού, στη μεγάλη συναυλία που διοργανώθηκε στο πλαίσιο της εκδήλωσης «12 ‘Ωρες για την Ελλάδα». Εκείνη, ενθουσιασμένη από την ακρόαση του πρώτου τους άλμπουμ, πρότεινε να γράψουν ένα τραγούδι για να το ερμηνεύσουν μαζί, και έτσι γεννήθηκε η ιδέα του «Mirror».

Οι στίχοι αποτελούν στην πραγματικότητα ένα διάλογο του ατόμου (Κωνσταντίνα) και του ειδώλου του στον καθρέφτη (Αλεξάνδρα Γκράβας). Ο καθρέφτης, σαν άλλο πορτρέτο του Ντόριαν Γκρέι, καλεί το άτομο να αντικρίσει την πραγματική του φύση, την ψυχή του. Στο τέλος και παρά τους αρχικούς ενδοιασμούς του, το άτομο εισχωρεί στον καθρέφτη και γίνεται ένα με το είδωλό του, μια συμβολική αναφορά στην επιρροή της εικόνας στις μέρες μας και στο πόσο αυτή καθορίζει τη ζωή του σύγχρονου ανθρώπου.

 

 

Τον Μάρτιο του 2017 η μπάντα έκανε το πρώτο της Ευρωπαϊκό tour, δίνοντας συναυλίες στο Λουξεμβούργο, στο Ρόττερνταμ, στις Βρυξέλλες, στη Λουβαίν, στη Λιέγη και την Αμβέρσα, ενώ τον Ιούνιο του ίδιου έτους εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο Λονδίνο. Τις μέρες που ακολουθούν, οι StarWound θα πραγματοποιήσουν την πρώτη τους περιοδεία στην Ελβετία, με εμφανίσεις στη Λωζάννη, στο Βεβέ, στην Λουκέρνη, στη Ζυρίχη και τη Βέρνη, επιβεβαιώνοντας την απήχηση που έχουν ήδη αποκτήσει εκτός ελληνικών τειχών, στο απαιτητικό κοινό που ακολουθεί το πολυσυλλεκτικό και ιδιαίτερα θεατρικό cabaret-jazzy lounge rock ύφος τους.

Περισσότερα, προσεχώς!

 

Τα Cookies συμβάλλουν στην καλύτερη εμπειρία σας κατά την πλοήγηση στον ιστότοπο του evart.gr. Με την πλοήγησή σας αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.