Ξετυλίγοντας το νήμα του χρόνουΠοιος ήταν ο μυστηριώδης πολιτισμός των Ουράρτου; Τι συνέβη στην Ιαπωνία την περίοδο της ανατολής της ισχύος των Σαμουράι; Τι γνωρίζουμε για τη μισοξεχασμένη μάχη των Γαλάζιων Νερών; Τι περιλάμβανε η βυζαντινή κουζίνα; Γιατί επαναστάτησαν οι Αμερικανοί άποικοι εναντίον της Βρετανίας; Πόσο καθοριστικό ήταν το Ιρλανδικό Ζήτημα; Ήταν ορθή η απόφαση του Ελευθέριου Βενιζέλου για την απόβαση στη Σμύρνη; Που οδήγησε η πολιτική αστάθεια στην Ελλάδα την δεκαετία του 1930; Πώς μοίρασαν οι Γερμανοί τα Βαλκάνια μετά τη βάρβαρη εισβολή τους, τον Απρίλιο του 1941;

Μπορείς να βρεις απαντήσεις για αυτά και άλλα ενδιαφέροντα θέματα στα 27 κείμενα για την ελληνική και την παγκόσμια ιστορία, από την αρχαιότητα ως τα μέσα του 20ου αιώνα, που περιλαμβάνονται σε αυτόν τον τόμο, αποτέλεσμα της έρευνας και μελέτης συνεργατών του ηλεκτρονικού περιοδικού Historical Quest, πριν αυτό μετεξελιχθεί στον σημερινό, ομώνυμο εκδοτικό οίκο.

Αυτό το συλλογικό έργο δεν είναι παρά ένας ακόμη κρίκος της αλυσίδας του Historical Quest, δηλαδή του επίπονου, γεμάτου εμπόδια μα και συναρπαστικού ταξιδιού που ξεκίνησε το 2011, με αποστολή την ανακάλυψη της ιστορικής αλήθειας, την ανάδειξη των αιτίων και των αιτιατών της ανθρώπινης ιστορίας. Ξεφυλλίζοντας κανείς τις σελίδες του βιβλίου αυτού ξετυλίγεται συνάμα το νήμα του χρόνου, τεντώνεται σιγά – σιγά η λεπτή, μεταξένια κλωστή που ενώνει το παρελθόν με το παρόν και υφαίνει το μέλλον. Το Quest συνεχίζεται... δεν μένει παρά να γίνεις μέρος του και ‘συ!

 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

Συγγραφείς: Augustine Kobayashi, Ben Sheppard, Christopher Berg, Νατάσα Κεφαλληνού, Φωτεινή Κομνηνού, Χρήστος Αναγνώστου, Θανάσης Γάλλος, Γεώργιος – Κωνσταντίνος Πήλιουρας, Στάθης Βασιλείου, Σταύρος Χρονόπουλος, Γιάννης Χρονόπουλος, Χρήστος Μουτσούρης

Εκδόσεις Historical Quest:Χρυσηΐδος 66, Ίλιον, Αθήνα, ΤΚ. 131 22

Τηλ:210 26 11 832

ΣΕΙΡΑ: ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

Υπεύθυνος 'Έκδοσης: Γιάννης Χρονόπουλος

Επιμέλεια Έκδοσης: Γιάννης Χρονόπουλος

Σελίδες: 328, χαρτί γραφής 100 gr, 30 έγχρωμες και 69 ασπρόμαυρες εικόνες.

Αρχική Τιμή: 17,00 €

Διαστάσεις: 17x24

ISBN: 978-618-5088-25-5

Έτος Έκδοσης: Αθήνα, Φεβρουάριος 2017

 

Τα Cookies συμβάλλουν στην καλύτερη εμπειρία σας κατά την πλοήγηση στον ιστότοπο του evart.gr. Με την πλοήγησή σας αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.