Φωτεινή Δράκου - Το σωστό κορίτσι στην πιο λάθος πλευρά της πόλης

Σαράντα ποιήματα για όσους σταματούν στις βιτρίνες για να δουν κάτι που θέλησαν από μικροί. Για τις ελάχιστες στιγμές. Για τις φωτογραφίες που χάνονται απ' τα άλμπουμ. Για την αιώρα που αντικαθιστά την παλιά. Για τους σκύλους στην πίσω αυλή. Για τις λίγες φορές που συνεννοούμαστε. Για όταν μας κοιτάμε κάπου από έξω και μετά μπαίνουμε λίγο πιο μέσα. Παρ' όλα αυτά, τίποτα δεν τελειώνει.

Για ένα σωστό κορίτσι σε μια λάθος πλευρά μιας πόλης μας μίλησε η Φωτεινή Δράκου, το Σάββατο 8 Απριλίου στο Polis Art Cafe.
Την Φωτεινή τυχαίνει να τη γνωρίζω προσωπικά, μα είναι αυτό που λένε τίποτα δεν γίνεται τυχαία. Δεν ήξερα ότι γράφει... Ήξερα ότι είναι σκηνοθέτης, έχει κάνει μια υπέροχη μικρού μήκους ταινία το Speed of Life, ήξερα ότι είναι ιδρυτικό μέλος του filmschool.gr μα δεν ήξερα ότι γράφει... Το έμαθα λοιπόν το Σάββατο 8 Απριλίου, όπου έκανε την παρουσίαση για την πρώτη της ποιητική συλλογή και ελπίζω να είναι μια από τις πολλές που θα ακολουθήσουν.

Ένα πολύ όμορφο βράδυ για όλους μας χάρισε η Φωτεινή. Ένα βράδυ με ποίηση. Η ποίηση για μένα είναι κάτι που δεν είναι ακριβώς αυτό που συνηθίζουμε να εννοούμε, χωρίς όμως να μην είναι και αυτό. Την ποίηση τη βρίσκω στις στιγμές! Όπως έλαμπε το πρόσωπο της Φωτεινής εκείνο το βράδυ, το χαμόγελό της σχεδόν φώτιζε όλη την αίθουσα. Ποίηση είναι οι φίλοι που ήταν εκεί με τόσο γεμάτα αγάπη μάτια, για τη φίλη τους! Ποίηση είναι να βγάλεις ένα κομμάτι σου στον "έξω κόσμο". Ποίηση είναι τα γέλια, τα λόγια μεταξύ ανθρώπων. Η ποίηση γενικά υπάρχει σε κάθε στιγμή, ασχέτως αν την αγνοούμε πολλές φορές...

Ο κόσμος μαζεύεται σιγά σιγά... Και η παρουσίαση αρχίζει!

"Σαράντα ποιήματα για όσους σταματούν στις βιτρίνες για να δουν κάτι που θέλησαν από μικροί. Για τις ελάχιστες στιγμές. Για τις φωτογραφίες που χάνονται απ' τα άλμπουμ. Για την αιώρα που αντικαθιστά την παλιά. Για τους σκύλους στην πίσω αυλή. Για τις λίγες φορές που συνεννοούμαστε. Για όταν μας κοιτάμε κάπου από έξω και μετά μπαίνουμε λίγο πιο μέσα. Παρ' όλα αυτά, τίποτα δεν τελειώνει." Μέσα από την πένα της Φωτεινής Δράκου και τις εκδόσεις Ιωλκός.

 

 

Τα ποιήματα διάβασαν ο σκηνοθέτης Χρήστος Πυθαράς και η διασκάλα γιόγκα Γαρυφαλλιά Μάλλιου. Δύο φωνές που μας ταξίδεψαν, μέσα στον κόσμο της Φωτεινής, ο οποίος κόσμος όπως είπε και ο Χρήστος Πυθαράς είναι ένας κόσμος γεμάτος ειλικρίνεια και ευαισθησία.

Μα η βραδιά δεν ήταν ακριβώς μόνο ποιητική... είχε πολλές μορφές. Όπως και τα ποιήματα της Φωτεινής. Διαβάζοντας τα παίρνουν διαφορετικές μορφές. Είναι από τα ποιήματα που διαβάζοντας τα νιώθεις αυτό το μαγικό "δεν είμαι μόνος". Από αυτά τα ποίημα που σε ταξιδεύουν "Μέσα βαθιά". Τη βραδιά επίσης πλαισίωσε μουσικά ο Μιχάλης Καλλιγέρης. Κάθε ποίημα και μια νότα, κάθε λέξη και ένα ταξίδι... Καθώς και ένα συνοδευτικό βίντεο σε σκηνοθεσία της Φωτεινής, κοσμούσε τον τοίχο και καθώς οι λέξεις του Χρήστου και της Γαρυφαλιάς σε συνοδεία με τη μουσική του Μιχάλη γέμιζαν την αίθουσα με ποίηση.

Ένα ταξίδι. Τρυφερό και αληθινό. Με ωραίους ανθρώπους, ωραία μάτια, ωραίες φωνές, ωραίους ήχους... Το ωραίο είναι το μέσα... Κι όταν το μέσα βγει προς τα έξω... Μπουμ! Πρέπει να διαβάσεις το "Σωστό κορίτσι στην πιο λάθος πλευρά της πόλης". Kάπως, κάπου, κάτι συμβαίνει κι έχεις βρεθεί και εσύ εκεί. Σε μια σωστή πλευρά, σε μια λάθος πλευρά...

Για την ειλικρίνεια και την ευαισθησία...
Γι’ αυτό το από μέσα προς τα έξω...

Ευχαριστώ το σωστό κορίτσι στην σωστή πλευρά της πόλης για την όμορφη αυτή βραδιά! Καλοτάξιδα τα ποιήματα σου Φωτεινή. Το αξίζουν!

 

 

Τα Cookies συμβάλλουν στην καλύτερη εμπειρία σας κατά την πλοήγηση στον ιστότοπο του evart.gr. Με την πλοήγησή σας αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.