Αφάνεια - Μ​α​κ​ρ​ι​ά α​π​'​τ​ο​ν Κ​ό​σ​μ​ο

«Στο σύνορο που φτάνει η λογική και η παράνοια ξεκινά, μια αντανάκλαση του τίποτα μας φόβισε ξανά».

Το debut album «Μακριά απ’ τον Κόσμο» των ΑΦΑΝΕΙΑ από τη Θεσσαλονίκη μόλις κυκλοφόρησε, φέρνοντας φρέσκο αέρα στη σκηνή του σκληρού ήχου της Ελλάδας, ωθώντας τον ελληνόφωνο στίχο και το εγχώριο heavy rock σε νέα ανεξερεύνητα μονοπάτια. Το album κυκλοφορεί σε όλα τα streaming services καθώς και σε μορφή βινυλίου, κασέτας και CD (βλ link για το Bandcamp του συγκροτήματος).

Η blackened αισθητική που οι ΑΦΑΝΕΙΑ έρχονται να εισάγουν στον πλέον βαθιά ριζωμένο ελληνικό rock ήχο της προηγούμενης δεκαετίας είναι κάτι παραπάνω από μια εξερεύνηση του σκοτεινού καλλιτεχνικού προφίλ. Στη δισκογραφική κυκλοφορία του συγκροτήματος αποτυπώνεται η αναζήτηση απαντήσεων σε καθημερινά ερωτήματα κοινωνικού και μεταφυσικού πλαισίου μέσα από παραμορφωμένα φίλτρα ψυχεδέλειας και ριζοσπαστικής αντίδρασης, πάντα με κινητήριο δύναμη το riff και τη μελωδικότητα των vocals.

Μουσικά, το «Μακριά απ’ τον Κόσμο» αντλεί επιρροή από την ηχητική ταυτότητα της ελληνικής heavy rock / stoner rock σκηνής, την ψυχεδελική διάσταση του ’70s heavy metal και τις progressive πινελιές του μοντέρνου metal των ‘00s και ’10s. 6 κομμάτια που υπόσχονται να εισάγουν τον/την ακροατή/τρια σε ένα ιδιαίτερο σύμπαν μελωδικών και ρυθμικών κατασκευασμάτων που έχουν δουλευτεί με σκοπό τη συνοχή και την ομοιογένεια.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Οι ΑΦΑΝΕΙΑ συστάθηκαν το 2022 στη Θεσσαλονίκη από μέλη των παλιών Friendzone, με σκοπό τη δημιουργία ενός σχήματος που θα συνδύαζε στοιχεία του doom metal και του heavy rock. Ο συνδυασμός αυτών των χαρακτηριστικών κατασκευάζει ένα άμεσο και βασισμένο στο riff, ντελίριο, σχεδιασμένο για να «χορτάσει» τους πεινασμένους fans ενός μεγάλου σκληρού μουσικού φάσματος, από το hard rock μέχρι το progressive metal. Η μουσική ταυτότητα των ΑΦΑΝΕΙΑ βασίζεται στην ομοιογένεια και όχι στην άτεχνη συνύπαρξη πολλών διαφορετικών χαρακτηριστικών, δίνοντας έτσι, ένα ώριμο καλλιτεχνικό προφίλ στα ηχητικά και στιχουργικά γνωρίσματά της. Το «Μακριά απ ‘τον Κόσμο» είναι η πρώτη δισκογραφική κυκλοφορία του συγκροτήματος μαζί με το single «Ακόμα Εκεί» το οποίο προηγήθηκε του album ως ένα πρώτο χαρακτηριστικό δείγμα της δουλειάς των ΑΦΑΝΕΙΑ.

Ιωάννης Κεσμήρης: Κιθάρες / Φωνητικά
Κωνσταντίνος Τζημίρης: Κιθάρες / Δεύτερα Φωνητικά
Νίκος Βέκης: Μπάσο
Μιχάλης Καραθάνος: Τύμπανα

Η ηχογράφηση, η μίξη και το mastering έγιναν στο Shellac Recording Studios στη Θεσσαλονίκη το 2022 από τον Ανδρόνικο Τρούκη (Fall in Session).
Το εξώφυλλο της κυκλοφορίας επιμελήθηκε ο Τηλέμαχος Μήλιος (tafmee).
Φωτογραφικό υλικό: Κωνσταντίνος Καραθάνος
Επεξεργασία φωτογραφίας: Μάκης Καραντώνας
Το «Μακριά απ’ τον Κόσμο» κυκλοφόρησε στις 2 Μαρτίου 2023 από την Moon Fuzz Recordings.

 

Τα Cookies συμβάλλουν στην καλύτερη εμπειρία σας κατά την πλοήγηση στον ιστότοπο του evart.gr. Με την πλοήγησή σας αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.