schooldrivers - theronation

Good or Evil?

«Που πας ρε schooldriver;», φώναξε πριν χρόνια ο Nikos Bonelis, όταν ένα σχολικό είχε περάσει με φόρα και παρ’ ολίγον να χτυπήσει τον kay Darens. Όταν συναντήθηκαν μετά από καιρό και αποφάσισαν να φτιάξουν  γκρουπ μαζί με ακόμα τρία μέλη , η ατάκα είχε μείνει τόσο έντονα, που έγινε και το όνομά τους.

Την Παρασκευή 13 Δεκέμβρη βρεθήκαμε στο Sierra Studio για την παρουσίαση του δίσκου των Schooldrivers. Ο ήχος τους περιλαμβάνει βρώμικες grunge παραμορφωμένες κιθάρες, ογκώδη τύμπανα και σκοτεινές μπασσογραμμές,  οργισμένα rock φωνητικά και μινιμαλιστικά πλήκτρα, που λειτουργούν ενισχυτικά στο σύνολο. Τα τραγούδια σε αγγλόφωνο στίχο, έχουν όλα κάτι να σου πουν. Μια μπάντα, που αξίζει να την ακούσεις και να της δώσεις σημασία. Έτσι κι αλλιώς σίγουρα θα σου τραβήξει το ενδιαφέρον και την προσοχή σου.

Οι Αθηναίοι modern rockers Schooldrivers ανακοίνωσαν λοιπόν την κυκλοφορία του 1ου τους αγγλόφωνου δίσκου με τίτλο Theronation, μέσω της Modern Mental Rebels. Αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς 2 ετών, το LP περιλαμβάνει 13 κομμάτια και χρησιμοποιεί ως βασικό του μέσο το βινύλιο, με το cd και την ψηφιακή μορφή των κομματιών να συμπεριλαμβάνονται στo gatefold. Η ηχογράφηση έγινε από τον Οκτώβριο του 2011 έως τον Οκτώβριο του 2013 στα στούντιο SIERRA, Modern Music (Athens, Greece) καθώς και στα InHouseMusic Studios (Oldenburg, Germany). Η μπάντα θα γιορτάσει την επικείμενη κυκλοφορία σε ένα ανοιχτό meet & greet party στο Le Roi (Παπανικολή 18, Χαλάνδρι), την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου.

schooldriversΈμπνευση για τον τίτλο του δίσκου αποτέλεσε η Ναϊάδα νύμφη Θηρώ, τροφός του Άρη, θεού του πολέμου, όπως δηλώνει ο frontman της μπάντας Kay Darens: ''Η εικόνα μιας όμορφης νεράιδας, σύμβολο ειρήνης να θρέφει τον πόλεμο ήταν αρκετά ισχυρή αντίθεση, ικανή να περιγράψει αυτό που συμβαίνει στον δίσκο.  Ο ίδιος ο τίτλος έχει διττό νόημα ανάλογα την προφορά του (Θέρο/Θήρο-νέησον). Κάθε τι σε αυτό το δίσκο παραλληλίζει αυτή τη συνεχή επιλογή ανάμεσα στο αποκτηνωμένο και το πνευματικό, το κακό και το καλό, από τη μουσική μέχρι το artwork και τον ίδιο τον τίτλο. Τίποτα δεν αφέθηκε στην τύχη του, και πάντα υπάρχει κάτι νέο για τον ακροατή να ανακαλύψει.''.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η 1η κοπή του δίσκου έγινε sold οut στη φάση της προπαραγγελίας μετά από μια επιτυχημένη καμπάνια που έστησε το σχήμα στο Indiegogo συγκεντρώνοντας πάνω από 2000 Ευρώ.

Από τις 10/01/2014, το άλμπουμ θα είναι διαθέσιμο σε πάνω από 60 ψηφιακά stores παγκοσμίως και ως βινύλιο σε επιλεγμένα δισκοπωλεία, ενώ θα μπορείτε να τον προμηθευτείτε και από το online store των Schooldrivers.ΛΙΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΩΝ (διάρκεια 43:53):

SIDE A (GOOD)
01 Roll The Dice
02 Enjoy
03 Ol Johnny
04 Saturday
05 Make My Day
06 Haçienda
07 Sexdrive

SIDE B (EVIL)
08 Gotta Give
09 The Soldier
10 Burn It Down
11 Incantation
12 Time Will Fade
13 Alone


ΜΕΛΗ:

Kay Darens  Lead Vocals
Nikos Bonelis  Guitars
AJ Anasto  Bass, b. vocals
Marpi   Keys
Vl@hos  drums

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ:
Μουσική Παραγωγή/Μίξη: Ares Kalogeropoulos
Ηχογράφηση: Constantine Theodorou, Andreas Stergios
Mastering: Alexandros Chrysidis
Εικονογράφηση: Margarita Alexandrou
Δημιουργική Υποστήριξη: Nikolas Kapralos
Φωτογράφηση: Yiannis Margetousakis
Bοηθός Φωτογραφίας: Manolis Symeonidis
Επεξεργασία: Chris Theodorakis

Τα ρούχα της φωτογράφησης είναι ευγενική χορηγία της Loose Wear & Unity Shop.

Τα Cookies συμβάλλουν στην καλύτερη εμπειρία σας κατά την πλοήγηση στον ιστότοπο του evart.gr. Με την πλοήγησή σας αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.