dead south dealers

Μέσα σε ένα γεμάτο An Club το οποίο φιλοξένησε το BATTLE OF THE BANDS στην πρώτη χρονιά πραγματοποίησής του στην Αθήνα, έπεσε με πλήρη επιτυχία η αυλαία του φετινού Διαγωνισμού Συγκροτημάτων.

Νικητές ήταν οι DEAD SOUTH DEALERS, σε μια "μάχη" που ανέδειξε ισοψηφία στα 5 από τα 6 (!) συγκροτήματα του Μεγάλου Τελικού, μέσα από τη διαδικασία ψήφου του κοινού και απόφασης της κριτικής επιτροπής, με αποτέλεσμα η 3μελής επιτροπή να έχει την "τελευταία λέξη".

Αναλυτικά η βαθμολογία του Τελικού:

1. DEAD SOUTH DEALERS
2. NARCOSIS
3. MAD JOHN THE WISE
4. DIVINE DISSECTION
5. WASH OF SOUNDS
6. FLAME CUP

Πρώτοι στη σκηνή του An ανέβηκαν οι FLAME CUP, που εμφανίζονται με punk & hard rock μουσικό ύφος στην Αργολίδα από όπου και κατάγονται. Η μπάντα αποτελείται από τους Αναστάση Καραΐσκο (16 ετών, 1η κιθάρα), Γιώργο Λασκαρίδη (12 ετών, πλήκτρα), Ελευθερία Λασκαρίδου (16 ετών, μπάσο), Παναγιώτη Ντουζένη (14 ετών, 2η κιθάρα), Αχιλλέα Ρούσσο (16 ετών, τύμπανα) και Δημήτρη Ρούσσο (14 ετών, φωνητικά).

Οι FLAME CUP κέρδισαν Δωρεάν 3 Ώρες Πρόβας από τα BACKSTAGE STUDIOS και Δωρεάν 2 Ώρες Πρόβας από τα BASELINE STUDIOS.

Ακολούθησαν οι DIVINE DISSECTION, ένα metal συγκρότημα από την Αθήνα που ξεκίνησε την πορεία του ως OBLiviΩN και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο στούντιο γράφοντας τα δικά του κομμάτια. Το συγκρότημα αποτελείται από τους Revekka Tsou (φωνητικά), Fanis Goulis (κιθάρα), Chris Gram (κιθάρα), Fot Kal (μπάσο) και Dimitris Koutivas (τύμπανα).

Οι DIVINE DISSECTION κέρδισαν Δωρεάν 3 Ώρες Πρόβας από τα BACKSTAGE STUDIOS, Δωρεάν 2 Ώρες Πρόβας από τα BASELINE STUDIOS και ένα Pedal Boss CE-5 Chorus από το DRUMSTORE.

Επόμενοι ρίχτηκαν στη "μάχη" οι DEAD SOUTH DEALERS, που έμελλε να είναι και οι μεγάλοι νικητές του φετινού BATTLE OF THE BANDS / Athens Calling. Το γκρουπ που αποτελείται από τους Βαγγέλη Τσιμπινό (κιθάρα), Νίκο Τσιμπινό (μπάσο), Παύλο Κρούστη (φωνή), Γιώργο Τσουφαντάρη (κιθάρα) και Βασίλη Κυπριτίδη (τύμπανα), αυτή τη στιγμή δουλεύει πάνω στα κομμάτια για το επερχόμενο πρώτο album του, ταιριάζοντας τις επιρροές του από τη stoner, τη southern rock, τα blues και το metal.

Οι DEAD SOUTH DEALERS κέρδισαν εμφάνιση ως opening act σε συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στο An Club, ένα Μονοετές Συμβόλαιο για Digital Single από την G.O.D. RECORDS, 40 Ώρες Ηχογράφηση / Μίξη / Mastering από τα BASELINE STUDIOS, Δωρεάν Ηχογράφηση / Μίξη / Mastering / Παραγωγή για 1 Τραγούδι από το ENTASIS STUDIO, Δωρεάν Μίξη / Mastering / Παραγωγή για 1 Single από το CFN STUDIO, Δωρεάν 15 Ώρες Πρόβας από τα BACKSTAGE STUDIOS, Δωρεάν Merchandise από το FULL MOON STORE, Αγορές σε Τιμές Κόστους από το ARCO και Δωρεάν Φωτογράφηση από το CONCERT PHOTOS.

Ο Τελικός του Διαγωνισμού συνεχίστηκε με τους WASH OF SOUNDS, των οποίων τη σύνθεση αποτελούν οι Ναϊρούζ (φωνητικά), Κώστας (κιθάρες), Βασίλης (κιθάρες), Ηλίας (μπάσο) και Γιώργος (τύμπανα). Το γκρουπ διασκευάζει αγαπημένες επιτυχίες και ταυτόχρονα δουλεύει πάνω σε πρωτότυπο δικό του υλικό, το οποίο αποτελεί και την προτεραιότητά του.

Οι WASH OF SOUNDS κέρδισαν Δωρεάν 3 Ώρες Πρόβας από τα BACKSTAGE STUDIOS και Δωρεάν 2 Ώρες Πρόβας από τα BASELINE STUDIOS.

Η βραδιά περιλάμβανε εν συνεχεία τους NARCOSIS, μια heavy rock μπάντα από την Αθήνα που ιδρύθηκε το 1998 και συνδυάζει επιρροές από desert /grunge/alternative rock, έχοντας ηχογραφήσει έως τώρα 8 demos. Το γκρουπ αποτελείται από τους Κώστα Παππά (φωνητικά/κιθάρα), Μάνο Σπιτιέρη (κιθάρα), Γιάννη Τούσσα (μπάσο) και Παύλο Κουναλάκη (τύμπανα).

Οι NARCOSIS κέρδισαν ένα Μονοετές Συμβόλαιο για Digital Single από την G.O.D. RECORDS, Δωρεάν Ηχογράφηση/Μίξη/Mastering/Παραγωγή για 1 Single από το MADE IN HELL STUDIO, Δωρεάν 8 Ώρες Πρόβας από τα BACKSTAGE STUDIOS, Δωρεάν 2 Ώρες Πρόβας από τα BASELINE STUDIOS και Αγορές σε Τιμές Κόστους από το ARCO.

Ο Τελικός ολοκληρώθηκε με τους MAD JOHN THE WISE, ένα progressive metal/rock συγκρότημα από την Αθήνα, που έχει ποικίλα ακούσματα, από punk σε stoner και από metal σε folk, και παίζει μουσική χωρίς περιορισμούς ως προς το είδος. Η μπάντα έχει ηχογραφήσει το πρώτο ομώνυμο ΕP της και αποτελείται από τους Δημοσθένη Ιωάννου (κιθάρα/φωνή), Ορέστη Κατσαρό (μπάσο), Δημήτρη Ντόλκα (κιθάρα) και Σπύρο Στεφανή (τύμπανα).

Οι MAD JOHN THE WISE κέρδισαν Δωρεάν 4 ώρες Ηχογράφησης ή Πρόβας από το MADE IN HELL STUDIO, Δωρεάν 3 Ώρες Πρόβας από τα BACKSTAGE STUDIOS, Δωρεάν 2 Ώρες Πρόβας από τα BASELINE STUDIOS και Αγορές σε Τιμές Κόστους από το ARCO.

Έπαθλο για όλες τις μπάντες του Τελικού αποτελεί η Ηχογράφηση της Συναυλίας από την JOHNNY VAVOURAS RECORDING PRODUCTIONS, ενώ τα BACKSTAGE STUDIOS προσφέρουν 50% Έκπτωση σε Όλες τις Παρεχόμενες Υπηρεσίες για όλες τις μπάντες του Διαγωνισμού και το ENTASIS STUDIO 2 Ώρες Πρόβας - 15€, 3 Ώρες Πρόβας - 20€ για όλες τις μπάντες του Διαγωνισμού από τον μήνα Φεβρουάριο και έπειτα.

* Το i-JUKEBOX.gr και η 'Over the Top' Promotion θα ήθελαν να ευχαριστήσουν θερμά το An Club και την Εύα Κολόμβου για την άριστη συνεργασία σε όλη τη διάρκεια του BATTLE OF THE BANDS, όλους όσους εργάστηκαν για να έρθει σε πέρας αυτή η διοργάνωση, τα συγκροτήματα για τη συμμετοχή τους και την επίσης άριστη συνεργασία, τον κόσμο για την παρουσία του, τους χορηγούς για τις προσφορές τους, τους χορηγούς επικοινωνίας για τη συνεργασία, την Αφροδίτη Ζαγγανά για τη φωτογράφηση όλων των συναυλιών του Διαγωνισμού και τα μέλη της κριτικής επιτροπής για την παρουσία και συνεργασία τους.

 

Φωτογραφίες: Αφροδίτη Ζαγγανά

 

 


 

Λίγα λόγια για την κριτική επιτροπή:

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΛΕΞΙΟΥ
Γεννήθηκε το 1967 στην Αθήνα και είναι δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΗΕΑ από το 2000. Η πολύπλευρη γνώση του πάνω στη μουσική και η αγάπη του γι' αυτήν, τον οδήγησαν σταδιακά στην εξειδίκευσή του ως μουσικού συντάκτη σε εφημερίδες και περιοδικά (Βραδυνή, Ήχος, Δίφωνο, Ozon, Voice, Ελεύθερος Τύπος κ.ά.) Επιπλέον, δραστηριοποιήθηκε στο χώρο της ηλεκτρονικής ενημέρωσης. Παράλληλα, έχει συνεργαστεί με ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς (ΕΡΤ, Κανάλι 15, Cool Fm κ.ά.)

Είναι από τους διοργανωτές και υπεύθυνος επικοινωνίας και προβολής του Vinyl Is Back που διεξάγεται με μεγάλη επιτυχία κάθε 6 μήνες στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, στο Γκάζι. Πρόσφατα κυκλοφόρησε το πρώτο του βιβλίο "Βινύλιο, τα Καλύτερά μας Χρόνια!" (εκδόσεις Φαρφουλάς).

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
Ξεκίνησε να γράφει σε εφημερίδες (Έθνος – Έθνος της Κυριακής) και περιοδικά (Max, Εικόνες) το 1995. Το 1998 μαζί με τον μουσικό παραγωγό Papercut έφτιαξε μια μπάντα, τους Monitor. Το 2001 επέστρεψε εκεί που ξεκίνησε, στον τύπο.

Από τότε έως σήμερα έγραψε και γράφει για εφημερίδες και περιοδικά όπως ο "Ταχυδρόμος", οι "Εικόνες", το "Έθνος", το "Soul" και η "Athens Voice". Με την τελευταία ξεκίνησε μόλις επέστρεψε από τη Βαρκελώνη. Σήμερα είναι μέλος της εκδοτικής ομάδας του ηλεκτρονικού περιοδικού fractalart.gr.

ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΛΑΒΑΝΟΣ
Γεννήθηκε στο Λονδίνο το 1974 και μετά από πολυετείς σπουδές στη μουσική, απέκτησε κατά σειρά Πτυχίο Αρμονίας με Άριστα (2001), Πτυχίο Κλασικής Κιθάρας με Άριστα Παμψηφεί (2003), Πτυχίο Αντίστιξης με Λίαν Καλώς (2004) και Πτυχίο Φούγκας με Άριστα (2008). Διδάσκει στο Εθνικό Ωδείο Νεαπόλεως, στο Κλασικό Σύγχρονο Ωδείο Σπύρος Μάζης, στο Ωδείο Νικοτιάν και στο Ωδείο Clement Harris.

Είναι ιδρυτής, στιχουργός και τραγουδοποιός των BitterSweet, οι οποίοι σχηματίστηκαν το 2007 στην Αθήνα, ενώ το 2012 κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο άλμπουμ τους "Dancing in the Zoo".

Οι BitterSweet έχουν εμφανιστεί σε συναυλίες και φεστιβάλ ανά την Ελλάδα, με αποκορύφωμα τη συμμετοχή τους στο Ejekt Festival τον Ιούλιο του 2013, όπου, μεταξύ άλλων, άνοιξαν τους Pet Shop Boys, καθώς και στο Φεστιβάλ Άρδα το 2014, ως μοναδικοί εκπρόσωποι της εναλλακτικής ροκ σκηνής μέσα σε γνωστά ονόματα του pop/reggae ελληνικού μουσικού κόσμου.

Αυτή τη στιγμή το γκρουπ βρίσκεται στο στούντιο, ολοκληρώνοντας το δεύτερο άλμπουμ του με τίτλο "The Age of New Delirium". Με νέα σύνθεση, oι BitterSweet παρουσιάζουν τη νέα τους δουλειά σε αρκετές συναυλίες στην Αθήνα και την επαρχία, με αποκορύφωμα την εμφάνισή τους στο Φεστιβάλ του Άρδα στις 23 Ιουλίου δίπλα στους Locomondo.

 

 

Τα Cookies συμβάλλουν στην καλύτερη εμπειρία σας κατά την πλοήγηση στον ιστότοπο του evart.gr. Με την πλοήγησή σας αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.