Άλκηστις Πρωτοψάλτη και Ελευθερία Αρβανιτάκη«Βρεθήκαμε γιατί κουβαλάμε στις αποσκευές μας αισιοδοξία, χαρά, συναίσθημα, μουσική, φιλία, και ωριμότητα. Βρεθήκαμε ξανά γιατί η ανάσα μας συνόρεψε με ό,τι αξίζει στη ζωή. Βρεθήκαμε ξανά γιατί θέλαμε να ξαναθυμηθούμε παλιές μουσικές, παλιά σκιρτήματα της καρδιάς πριν από πολλά χρόνια. Να τα ξαναζήσουμε, να τα ξαναβιώσουμε μ' ένα τελείως διαφορετικό τρόπο, με μία καινούρια ωριμότητα αλλά προπάντων με ένα υγιές συναίσθημα και με πλήρη αποδοχή της λέξεως συνεργασία. Περνάμε καταπληκτικά και ένας φίλος μου είπε όταν είδε μία απ' τις πρόβες μας ότι είμαστε δυο σταγόνες λευκό μέσα σ' ένα γκρίζο τοπίο.Και εμείς είμαστε ένα σκούρο χρώμα αλλά έχουμε την ευτυχία μέσα από τη μουσική να αλλάζουμε, να γινόμαστε λευκό, κίτρινο, κόκκινο.» (Άλκηστις Πρωτοψάλτη)

«Ίσως είναι η καλύτερη στιγμή που συναντιόμαστε γιατί όλο αυτό το ταξίδι (η καλλιτεχνική πορεία της καθεμιάς μέχρι τώρα) μάς έδωσε εμπειρίες, που μόνο καλό μπορούν να δώσουν σ' αυτή την συνεργασία. Έχουμε ξεκινήσει τις πρόβες εδώ και πολύ καιρό, είμαστε στο τέλος τους. Έχουμε χαρά γι αυτή την συνεργασία. Έχουμε μία ώριμη χαρά, που εμπεριέχει και πολλή σκέψη. Υπάρχει η χαρά της συνάντησης και η χαρά της αποδοχής του έργου της μίας και της άλλης. Είναι μια παράσταση, όπως είπε και η Άλκηστις, απόλυτα μουσική. Ευχαριστιόμαστε και οι δύο, η μία τη φωνή της άλλης. Γεννάει η μία χαρά στην άλλη, υπάρχει χιούμορ και η μεγάλη ευτυχία είναι ότι μέσα απ' αυτή την τέχνη εμείς μπορούμε να χαμογελάμε ακόμα. Νομίζω και εσείς μαζί μ' εμάς.» (Ελευθερία Αρβανιτάκη)

 

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη και η Ελευθερία Αρβανιτάκη εγκαινιάζουν το ανανεωμένο Διογένης studio που αναδιαμορφώθηκε ακολουθώντας τα σύγχρονα πρότυπα της μουσικής σκηνής.

Στη συνέντευξη τύπου, που έδωσαν την Τρίτη 19 Νοεμβρίου επί σκηνής, οι δύο κυρίες μοιράστηκαν με τους δημοσιογράφους την ανυπομονησία τους για τη μουσική τους συνάντηση, την αγάπη και την εκτίμηση που τρέφουν η μία για την άλλη και όλα όσα τις ενώνουν. Τραγούδια, επιθυμίες, αισθήματα και κοινό όραμα σε μια εποχή που όλα αλλάζουν και όλοι παίρνουν θέση απέναντι σε όσα συμβαίνουν. Τα χρόνια που πέρασαν από την πρώτη τους συνάντηση δεν έπαψαν ποτέ να παρακολουθούν η μία την άλλη και να θαυμάζουν κάθε ξεχωριστή στιγμή στις παράλληλες καριέρες τους. Οι δυο τους ξανά μαζί σε πλήρη αρμονία παρουσιάζουν ένα τρίωρο πρόγραμμα χωρίς να κατεβαίνουν λεπτό απο τη σκηνή και μας δίνουν την ευκαιρία να ακούσουμε τα εξαιρετικά τραγούδια τους, παλιά και νέα, με ενδιαφέρουσες ενορχηστρώσεις και νέα αισθητική προσέγγιση.

Από τις 29 Νοεμβρίου, κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 10.00μμ θα βρίσκονται στη Μουσική Σκηνή Διογένης studio για να παρουσιάσουν τα ωραιότερα τους τραγούδια, τραγούδια που έχουμε αγαπήσει...

Το πρόγραμμα, όπως μας ενημέρωσαν, θα κρατάει περίπου τρεισήμισι ώρες και σ' όλο αυτό το διάστημα θα μοιράζονται την σκηνή.Οι κρατήσεις μπορούν να γίνονται και μέσω διαδικτύου. Έτσι ο καθένας θα έχει την ευχέρεια να επιλέξει το τραπέζι, που θα κάθεται.

Εισιτήρια:
Είσοδος ορθίων: 10 ευρώ χωρίς ποτό

Τιμές ανά ζώνη:
15 – 18 – 25 – 30 – 35 ευρώ (στην τιμή του εισιτηρίου συμπεριλαμβάνεται ένα ποτό) | Ζώνες 15 – 18 – 25 Δεύτερο ποτό: 5 ευρώ | Ζώνες 30 – 35 ευρώ Δεύτερο ποτό: 10 ευρώ

Επιμέλεια προγράμματος: ´Αλκηστις Πρωτοψάλτη, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Λήδα Ρουμάνη | Τα ντουέτα επιμελήθηκε ο φίλος Σταμάτης Κραουνάκης


Συμμετέχουν οι μουσικοί:

Αντώνης Ανδρέου: τρομπόνι, τρομπέτα
Γιώργος Γεωργιάδης: μπάσο
Κώστας Καρακατσάνης : βιολί, κιθάρα, φυσαρμόνικα
Θωμάς Κοντογιώργης: πιάνο, ενορχηστρώσεις
Αλέξανδρος-Δράκος Κτιστάκης : τύμπανα και ενορχηστρώσεις
Γιάννης Κυριμκυρίδης: πιάνο, πλήκτρα
Αλέξης Κώστας: κρουστά
Νίκος Μέρμηγκας: μπουζούκι, ούτι, λαούτο, μαντολίνο
Ντίνος Χατζηιορδάνου: ακορντεόν

Σκηνικά: Μανόλης Παντελιδάκης
Φωτισμοί: Phil Hills
Xειρισμός φώτων: Μαρία Βενετάκη
Επιμέλεια ήχου: Ζαχαρίας Σταμούλος, Χάρης Κρεμμύδας, Στρατής Καραγεωργάκης
Οργάνωση παραγωγής: Τώνια Δραγούνη, Λήδα Ρουμάνη
Βοηθός παραγωγής: Μυρτώ Μαγκριώτη


Info:

Online κρατήσεις εισιτηρίων:

Tickethour.com και σε επιλεγμένα καταστήματα Vodafone

Τηλεφωνικές κρατήσεις: Μουσική Σκηνή “Διογένης studio”: 210 9425754

'Ωρα έναρξης: 10.00μμΔείτε τί μας είπαν η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, η Ελευθερία Αρβανιτάκη και ο συνεργάτης τους Μάνολης Παντελιδάκης.

Τα Cookies συμβάλλουν στην καλύτερη εμπειρία σας κατά την πλοήγηση στον ιστότοπο του evart.gr. Με την πλοήγησή σας αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.