Η Φένια Χρήστου και Τα μυστικά της Κίρκης στο Underflow

Τη Δεύτερα 18 Απριλίου βρεθήκαμε στον χώρο του Underflow για να παρακολουθήσουμε την σμίλευση της ποίησης και της μουσικής από τη συνθέτρια Φένια Χρήστου. Ένας κύκλος πρωτότυπων συνθέσεων και τραγουδιών σε μουσική και στίχους της ίδιας καθώς και Ελλήνων ποιητών με τίτλο «Τα μυστικά της Κίρκης».

Οι εκπλήξεις της βραδιάς ξεδιπλώθηκαν από το πρώτο άκουσμα του intro με τίτλο «Σειρήνες». Την εμφάνιση της έκανε στη σκηνή η χορεύτρια Eisa (Ελένη Γιούργα) η οποία με τις χορευτικές της κινήσεις σωματοποίησε την ενέργεια των στίχων της ερμηνεύτριας. Ήταν σαφώς μια δυναμική παρουσία μέσα στην παράσταση.

Μιλήσαμε για εκπλήξεις, μια από αυτές ήταν και η φωνή της Φένιας Χρήστου που μας καθήλωσε μέσα από τις ερμηνείες της στα δικά της κομμάτια και μέσα από την ροκ ένταση που έβγαζαν τα χέρια της πάνω στα πλήκτρα του πιάνου. Η ίδια είχε ως στόχο να παρουσιάσει νέους ποιητές μέσα από το πρόγραμμα της και όντως είδαμε να μπερδεύει ποίηση του Μένελαου Λουντέμη με ποίηση του Γιάννη Σγουρούδη, ενός από τους δύο ποιητές που είχε καλεσμένους.

Το δεύτερο τιμώμενο πρόσωπο της βραδιάς ήταν η Δήμητρα-Βασιλεία Κοκκόρη, η παρουσία της οποίας έγινε αισθητή μέσα από το ποίημα με τίτλο «Πέταγμα» το οποίο συνάντησε το κομμάτι της Φένιας «I lost my mind mama».

Το μουσικό μέρος της βραδιάς έκλεισε με ένα ποίημα του Γιάννη Σγουρούδη με τίτλο «12 βήματα» το οποίο έχει μελοποιήσει η Φένια μαζί με ένα δικό της κομμάτι, το «Βαλς των ψυχών».

Τέλος, διαβάστηκαν ποιήματα και των δύο προσκεκλημένων ποιητών οι οποίοι δεν παρέλειψαν να εκφράσουν τιμή και χαρά τους για αυτή την συνεργασία. Στα tips της βραδιάς μπορούμε να πούμε ότι συναντήσαμε ένα ζεστό χώρο ο οποίος ήταν φιλόξενος από την αρχή έως το τέλος.

Η χαρισματική ερμηνεύτρια της εκδήλωσης, κατόρθωσε, μέσα από τη συνεργασία της με άλλους καλλιτέχνες, να μας πιάσει από το χέρι και να μας εκθέσει τόσο τον εαυτό της όσο και νέους ποιητές, ανοίγοντας νέους δρόμους προς ανάγνωση.

 

Οι ποιητικές συλλογές:

Δήμητα-Βασιλεία Κοκκόρη, «Δακρυγόνο» από τις εκδόσεις Ηλίας Μπαρτζούλιανος

Γιάννης Σγουρούδης, «Η σκάλα δίπλα στη θάλασσα» από τις εκδόσεις Θράκα

 

Φωτογραφίες: Χριστίνα Δραγγανά

 

Τα Cookies συμβάλλουν στην καλύτερη εμπειρία σας κατά την πλοήγηση στον ιστότοπο του evart.gr. Με την πλοήγησή σας αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.