Σπύρος ΔόριζαςΟ Σπύρος γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Σικάγο, Η.Π.Α. . Ξεκίνησε να παίζει τύμπανα στην ηλικία των έντεκα ετών, στο υπόγειο του σπιτιού των γονιών του. Συνέχισε με το πάθος του για τα τύμπανα σπουδάζοντας συμφωνικά κρουστά στο πανεπιστήμιο Depaul του Σικάγο, με μέλη της Συμφωνικής Ορχήστρας του Σικάγο, της Λυρικής Όπερας, καθώς και με μελέτη τυμπάνων με τον Joel Spencer και άλλους μεγάλους ντράμερς του Σικάγο. Ήταν μέλος των παγκόσμιων πρωταθλητών D.C.I., των Cavaliers Drum & Bugle Corps., κατά τα έτη 1990-1992.

Διατέλεσε επίσης καθηγητής κρουστών στους Cavaliers, στους Blue Stars και στην μπαντα του Prospect High School. Έπαιξε με διάφορες jazz, rock και world music μπάντες, κατά την διάρκεια της παραμονής του στο Σικάγο. Μετακόμισε στην Αθήνα τον Απρίλιο του 2003 και είναι ένας από τους κορυφαίους session drummers και καθηγητές στην Ελλάδα. Συνεχίζει να ζει στην Αθήνα, παίζοντας και διδάσκοντας. Είναι καθηγητής στο Modern Music School - Αθήνας και Χαλκίδας. ( spirosdorizas.com )

Ο Σπύρος Δόριζας είχε συνεργαστεί και με πολλούς Έλληνες καλλιτέχνες  όπως το Γιώργο Νταλλάρα, την Ελένη Τσαλιγκοπούλου, το Μάριο Φραγκούλη, το Γιώργο Μαζωνάκη, τη Μαρινέλλα, τον Χρήστο Δάντη, την Έλλη Κοκκίνου, την Πέγκυ Ζήνα, τη Δέσποινα Βανδή και άλλους. Από το 2012 ήταν drummer της Νατάσας Θεοδωρίδου.

Δυστυχώς ενημερωθήκαμε από το tralala.gr ότι ο Σπύρος Δόριζας έφυγε σήμερα από τη ζωή. Γράφεται ότι σύμφωνα με ανακοινώσεις φίλων και συναδέλφων του στο facebook, o Σπύρος το βράδυ αισθάνθηκε πόνους στο σώμα, πήγε στο νοσοκομείο αλλά δυστυχώς τον πρόδωσε η καρδιά του.

Αύριο Τρίτη 02/07 θα γίνει ο αποχαιρετισμός του στην Αθήνα και η κηδεία του θα γίνει τις επόμενες ημέρες στην Κεφαλονιά.

Καλό ταξίδι...

Τα Cookies συμβάλλουν στην καλύτερη εμπειρία σας κατά την πλοήγηση στον ιστότοπο του evart.gr. Με την πλοήγησή σας αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.