Μαρία Γουρζή

Η Μαρία Γουρζή γεννήθηκε στην Αθήνα και κατάγεται από το όμορφο νησί της Λευκάδας. Σε ηλικία 6 χρονών ξεκίνησε τις μουσικές σπουδές της στο πιάνο και στη συνέχεια, παράλληλα με το πιάνο, ολοκλήρωσε Θεωρία μουσικής, Σολφέζ και Αρμονίες ενώ έχει επίσης κάνει μαθήματα φωνητικής και τραγουδιού.

Στα φοιτητικά της χρόνια η αγάπη της για την μουσική και το τραγούδι βρήκε έκφραση σε μουσικές σκηνές στην φοιτητούπολη της Κομοτηνής και σύντομα έγινε τραγουδίστρια του συγκροτήματος Μουσικοί Ιχνηλάτες παίζοντας σε μουσικές σκηνές και παίρνοντας μέρος σε συναυλίες. Μέχρι και σήμερα «συναντιέται» μουσικά κατά διαστήματα μαζί τους σε εμφανίσεις της σε διάφορες μουσικές σκηνές της Αθήνας και της επαρχίας. Παράλληλα, ξεκίνησε σε ανύποπτο χρόνο να κάνει και τα πρώτα της βήματα στιχουργικά.

Το 2011 η συνεργασία της με τον Δημήτρη Χορταργιά δημιούργησε τους Σχέδιο Β, μία μπάντα που περπάτησε σε ήχους έντεχνους και ροκ. Στο σχήμα αυτό εμφανίστηκε με το πιάνο της. Το 2012, από την συνεργασία της με τους Σχέδιο Βήτα, ολοκληρώθηκε και το πρώτο digital single τους με τίτλο «Κάνε με να σ' ερωτευτώ» σε στίχους και μουσική του Δημήτρη Χορταργιά

Το 2012 ολοκλήρωσε και την πρώτη προσωπική της δουλειά. Πρόκειται για 5 τραγούδια, από τα οποία τα 4 είναι σε στίχους - μουσική του Νίκου Μεργιαλή (ιδρυτή των Μουσικών Ιχνηλατών) ενώ είχε την τιμή και την χαρά το 5ο να είναι σε μουσική της Σοφίας Βόσσου και στίχους δικούς της. Από αυτή τη δουλειά κυκλοφόρησε αρχικά το τραγούδι « Ό,τι έγινε έγινε», ενώ αρχές του 2013 κυκλοφόρησαν επίσημα τα 4 από αυτά, με γενικό τίτλο «Ζωή που τρέχει».

Μετά από τη συνάντησή της με τους παραγωγούς- συνθέτες- ενορχηστρωτές Αντώνη και Δημήτρη Παπαβομβολάκη, γεννήθηκε η ιδέα για έναν ολοκληρωμένο δίσκο και ξεκίνησε σιγά σιγά η δημιουργία του. Έναν δίσκο που ταξιδεύει στο παρελθόν και είναι κοντά σε έννοιες συνυφασμένες με άλλες εποχές, όπως η απλότητα, η αθωότητα, ο αυθορμητισμός και η ανθρώπινη επαφή.

Από τη δουλειά αυτή έχουν ήδη κυκλοφορήσει δύο single από την 14 Music. To 1ο single σε μουσική του Δημήτρη Παπαβομβολάκη και στίχους του Δημήτρη Γκαϊδατζή με τίτλο «Μπλε», κυκλοφόρησε μέσα στο καλακαίρι και έτυχε ευρείας και ζεστής αποδοχής από ραδιόφωνα και κοινό.

 

mariagourzi.gr

 

Τα Cookies συμβάλλουν στην καλύτερη εμπειρία σας κατά την πλοήγηση στον ιστότοπο του evart.gr. Με την πλοήγησή σας αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.