Γνωρίσαμε τους Playgrounded μέσα από την πλήρη κυκλοφορία τους “Athens”, του 2013, για την προώθηση της οποίας το κουϊντέτο περίοδευσε σε Ελλάδα, Ιταλία και Ολλανδία και μοιράστηκε τη σκηνή με ονόματα όπως οι Anathema και οι Riverside.

Λίγο καιρό μετά, το σχήμα μετακόμισε στο Ολλανδικό Rotterdam, αναζητώντας την τύχη του στη μουσική βιομηχανία, γεγονός που οδήγησε στο τελικό στάδιο της σύνθεσης και της παραγωγής του “In Time With Gravity”, το οποίο ηχογραφήθηκε το 2016 στο Kristiansand της Νορβηγίας με τον C.A.Cederberg (Anathema, In the Woods, Circus Maximus κ.α.) σε ρόλο παραγωγού, για να κυκλοφορήσει τελικά τον Οκτώβριο του 2017 μέσω της Ολλανδικής FREIA Music.

Το πρώτο video που δόθηκε στη δημοσιότητα είναι για το τραγούδι “Crossing” που ανοίγει την κυκλοφορία. Δείτε το παρακάτω:

 

 

Το “In Time With Gravity” κουβαλάει μέσα του τις επιρροές της μπάντας από τους Karnivool, Deftones και Tool, μέχρι τους Massive Attack και Nine Inch Nails (όπως και στην περίπτωση του προκατόχου του), ενώ οι θεματικές του είναι επηρεασμένες από το περιβάλλον τους, από την Αθήνα της κρίσης μέχρι το βιομηχανικό Rotterdam και τα υπαρξιακά ερωτήματα του "Ξένου" του Albert Camus.

Δίχως αμφιβολία, εδώ μιλάμε για το ωριμότερο δείγμα δουλειάς της μέχρι στιγμής πορείας του συγκροτήματος, που χωρίς φόβο να δοκιμάσει το νέο και να διεισδύσει σε μία ανεξερεύνητη μουσική πολυσυλλεκτικότητα, καταδεικνύει για άλλη μια φορά τη διάθεσή του για αυτοβελτίωση και αναζήτηση της μοναδικότητας.

Οι Playgrounded επιστρέφουν στις Ελληνικές σκηνές, 4 χρόνια μετά τη τελευταία τους εν Ελλάδι συναυλία, συνοδεία της εξαιρετικής Σοφίας Σαρρή, που έχει επίσης στη φαρέτρα της το ποιοτικότατο πρόσφατο δισκογράφημά της, υπό τον τίτλο “Euphoria”.

Δείτε παρακάτω τις ημερομηνίες της κοινής Ελληνικής τους περιοδείας:

• 22.11.17 – Υπόγειο / Θεσσαλονίκη
• 24.11.17 – Βυρσοδεψείο / Χανιά
• 25.11.17 – Στοά 60 / Ηράκλειο
• 30.11.17 – Temple / Αθήνα – Πληροφορίες: Sofia Sarri & Playgrounded live

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα των Playgrounded καθώς και τις σελίδες τους στα social media για λεπτομέρειες σχετικά με το “In Time With Gravity” και τους τρόπους που μπορείτε να το αποκτήσετε!

 

Τα Cookies συμβάλλουν στην καλύτερη εμπειρία σας κατά την πλοήγηση στον ιστότοπο του evart.gr. Με την πλοήγησή σας αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.