In Fading Light, Tania Giannouli Trio

Το Tania Giannouli Trio εμφανίστηκε για πρώτη φορά μαζί στο θρυλικό Jazzfest Berlin το 2018. Το περιοδικό Downbeat με την ευκαιρία αυτής της εμφάνισης περιέγραψε τη μουσική τους ως «μελωδίες συναρπαστικές με μια ορμητική δυναμική που ρέει ασταμάτητα... όπως το όνειρο του Manfred Eicher για διακοπές στη Μεσόγειο».

Το γερμανικό περιοδικό Jazzhetik συμπεριέλαβε τη συναυλία μεταξύ των καλύτερων του 2018, ενώ το All About Jazz επέλεξε τις συναυλίες τους στο Wonderfeel Festival και το Zomer Fits Jazz Tour ως τις κορυφαίες για το 2019. Το τρίο έχει ήδη κλείσει συναυλίες στο Jazzahead Festival, και στο διεθνούς φήμης November Music Festival για το 2021.

ΤΑΝΙΑ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ
Πιανίστα, συνθέτις και bandleader, η Τάνια Γιαννούλη είναι μια από τις πιο δυναμικές και ζωτικές ενεργητικές «φωνές» της σύγχρονης ευρωπαϊκής μουσικής σήμερα. Μία μουσικός με κλασική παιδεία που συχνά χρησιμοποιεί τον αυτοσχεδιασμό στη μουσική της. Τα τρία άλμπουμ που έχει κυκλοφορήσει στο Νεοζηλανδικό art-music label, Rattle - Forest Stories (2012, με τον Paulo Chagas), Transcendence (2015, με το ensemble της ) και Rewa (2018, με τον Maori instruments εκτελεστή, Rob Thorne) - έχουν αναγνωριστεί διεθνώς, με το Transcendence να λαμβάνει διθυραμβικές κριτικές και να χαρακτηρίζεται ως ένα από τα πιο σημαντικά ελληνικά άλμπουμ της δεκαετίας και το Rewa ως μια μοναδική και εμπνευσμένη συνεργασία.

«Το ούτι και η τρομπέτα είναι δύο από τα αγαπημένα μου όργανα, ο Ανδρέας και ο Κυριάκος είναι καταπληκτικοί μουσικοί και η συνεργασία μαζί τους μου έδωσε μεγάλη χαρά. Ένα τρίο με αυτά τα όργανα είναι ασυνήθιστο, αλλά ήθελα να εξερευνήσω τις ιδιαίτερες υφές, τονικότητες και συναισθηματικούς συντονισμούς που προσφέρει αυτός ο συνδυασμός οργάνων.

Παρά τα όσα συμβαίνουν στον κόσμο μας σήμερα, οι άνθρωποι χρειάζονται τη μουσική. Χρειάζονται την τέχνη. Η τέχνη δεν είναι πολυτέλεια. Είναι απαραίτητη για την ψυχολογία μας, για τη διατήρηση της υγείας μας τόσο σωματικά όσο και πνευματικά, της ισορροπίας μας, συναισθηματικά, πνευματικά και πολιτικά. Η μουσική σε αυτό το άλμπουμ είναι μια έκφραση αγάπης, ελπίδας και συμπόνιας, μία έκκληση για κατανόηση, καλοσύνη και ανάγκη να σεβαστούμε και να αγκαλιάσουμε την κοινή μας αλληλοσύνδεση.»
Τάνια Γιαννούλη, Νοέμβριος 2020

ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΟΛΥΖΩΓΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Ανδρέας έχει συνεργαστεί με έναν εντυπωσιακό αριθμό κορυφαίων Ευρωπαίων καλλιτεχνών, έχει συμμετάσχει σε περισσότερα από 60 άλμπουμ και εμφανίζεται πολύ συχνά σε φεστιβάλ. Κάθε καλοκαίρι διοργανώνει εργαστήρια στην Πάρο ως μέλος της Mediterranean Artists Masters Academy. Το 2015 κυκλοφόρησε το Anicca, ένα άλμπουμ με ξεχωριστό μεσογειακό ήχο, ενώ ακολούθησε το 2017 ένα άλμπουμ ambient μουσικής, Polypala, One Inch of Love.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΑΠΑΚΗΣ
Ο Κυριάκος σπούδασε ούτι κοντά σε σπουδαίους μουσικούς, τον Απέργη, τον Αρβανίτη, τον Γεωργίνη και την Παπαδοπούλου. Θεωρείται ένας από τους πιο καλούς δασκάλους στο ούτι, χαίρει μεγάλης εκτίμησης στην μουσική κοινότητα και έχει ηχογραφήσει και παίξει με πολλούς διεθνείς καλλιτέχνες, όπως ο Σωκράτης Σινόπουλος, η Κατερίνα Παπαδοπούλου, η Δόμνα Σαμίου, ο Χρόνης Αϊδωνίδης, ο Πετρολούκας Χαλκιάς, Nedyalko Nedyalkov, ο Ψαραντώνης, η Σαββίνα Γιαννάτου, ο Ross Daly, ο David Lynch και η Έλλη Πασπάλα.

RATTLE Records
Από το 1991, οπότε και ιδρύθηκε, η Rattle επιδιώκει να παρέχει μια εμπνευσμένη πλατφόρμα για την πολυπολιτισμικότητα και την ποικιλομορφία της μοναδικής μουσικής από τη Νέα Ζηλανδία. Ο προσεκτικά επιμελημένος κατάλογός της διαθέτει πολλά βραβευμένα και αναγνωρισμένα άλμπουμ καλλιτεχνών που τολμούν να χαράξουν το δικό τους μονοπάτι. Νέα μουσική, για ανοιχτά αυτιά.

 

Ημερομηνία κυκλοφορίας: 17 Νοεμβρίου 2020

Tania Giannouli (piano)
Andreas Polyzogopoulos (trumpet)
Kyriakos Tapakis (oud)

Produced by Tania Giannouli and Savvas Lazaridis
Recorded by Nikos Kollias (Antart Studio)
and Vangelis Katsoulis (Spectrum Recording Studio)
Edited and mixed by Costas Bokos (Studio 19)
Mastered by Steve Garden (Garden Shed)
Photography by Savvas Lazaridis
Designed by UnkleFranc

 

Τα Cookies συμβάλλουν στην καλύτερη εμπειρία σας κατά την πλοήγηση στον ιστότοπο του evart.gr. Με την πλοήγησή σας αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.