whatever end - a birth of loss

Είναι κοινό μυστικό πως –τηρουμένων των αναλογιών- ο βαρύς ήχος ζει μέρες δόξας στην Ελλάδα. Κάθε λογής doom, stoner, sludge, psychedelic και όχι μόνο μπάντες, κάνουν την εμφάνισή τους στο πάνθεον της εγχώριας σκηνής, προσθέτοντας με ποιοτικές κυκλοφορίες και ακόμη ποιοτικότερες ζωντανές εμφανίσεις, το δικό τους λιθαράκι στο rock και metal οικοδόμημα της πολυπαθούς, αλλά εσχάτως άκρως παραγωγικής μουσικά χώρας μας.

 

Σε μία αρκετά ανεξερεύνητη γωνία του doom ήχου, εκείνη που ρέπει προς το progressive και το ατμοσφαιρικό, οι Whatever End έρχονται να κάνουν κάτι παραπάνω από αισθητή την παρουσία τους, με το αριστουργηματικό “A Birth of Loss”, έναν δίσκο που αντλώντας τις επιρροές του από την προοδευτική ματιά των Opeth και Pain of Salvation, τη χεβιμεταλική μελαγχολία των Nevermore, το επικό βάρος των Candlemass, τη μαγευτική πολυπλοκότητα των Savior Machine, την ατμόσφαιρα των Arcturus και την doomy διάθεση των Saturnus και Solitude Aeturnus, καταφέρνει να αποτελεί ένα από τα ποιοτικότερα προϊόντα του συγκεκριμένου ήχου στην Ελλάδα εδώ και μία τουλάχιστον πενταετία.

Σε παραγωγή, μίξη και mastering του David Prudent (Stonebringer, Amken κ.α.), εκτός από τη μουσική του αξία, το “A Birth of Loss” φέρει και ένα ακόμη σημαντικό χαρακτηριστικό: Ηχεί σύγχρονο και φρέσκο. Διατηρεί τις επιρροές του –ηχητικές και συνθετικές- από το ένδοξο παρελθόν του ήχου που εκπροσωπεί, ζώντας ταυτόχρονα στην εποχή του. Γεμάτο συναισθηματικά φορτισμένες στιγμές, εμπλουτισμένες από πολλά layers φωνών και άκρως ατμοσφαιρικά πλήκτρα, πολύπλοκες συνθέσεις που παιδεύουν το μυαλό και απλούστερες που απλά σε γκρουβάρουν, το νέο πόνημα των Whatever End τους φέρνει ηχηρά και εμφατικά στο προσκήνιο.

 

 

Recorded, mixed and mastered at Made in Hell studios by David Prudent.

Artwork by Remedy Art Design.

Music and lyrics by Whatever End.

Whatever End are:

Kostas S. - vocals
John I. - guitars
George B. - fretless bass
Theodore K. - keyboards
John X. - drums

 

Τα Cookies συμβάλλουν στην καλύτερη εμπειρία σας κατά την πλοήγηση στον ιστότοπο του evart.gr. Με την πλοήγησή σας αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.