Kremlino Stage

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου και κατηφορίσαμε ξανά προς την πόλη του Πειραιά, για τα εγκαίνια ενός νέου χώρου τέχνης. Το Kremlino του Πειραιά ορθώνεται πλέον στην πλατεία Κοραή, σε έναν ιστορικό κινηματογράφο, εκεί όπου τα τελευταία χρόνια στεγαζόταν το Passport.

Στην πρώτη βραδιά του Kremlino, οι οικοδεσπότες του υποδέχτηκαν το κοινό που βρέθηκε εκεί με μια συναυλία που εκτός της διασκέδασης/ψυχαγωγίας που προσέφερε, σκιαγράφησε και το μουσικό προφίλ του χώρου. Τη συναυλία προλόγισε με λίγα λόγια για αυτή την προσπάθεια ο Μιχάλης Λεάνης, ένας εκ των ιδιοκτητών, και άνοιξαν οι Ανατολή Μαργιολά, Φώτης Σιώτας, Δημήτρης Μυστακίδης και Μανώλης Πάππος. Για τη συνέχεια ανέβηκε στη σκηνή ο Γιώργος Παντελιάς από τα Κίτρινα Ποδηλάτα που με τη σειρά του έδωσε τη σκυτάλη στην Ευτυχία Μητρίτσα. Ακολούθησε ο Κώστας Τριανταφυλλίδης και λίγο πριν κλείσουν το μουσικό μέρος της βραδιάς οι Μέλισσες, ήρθε στη σκηνή ένα αηδόνι εν ονόματι Μαρίνα Δακανάλη.

Το γεμάτο μουσικό πρόγραμμα παρακολούθησαν μεταξύ του μουσικόφιλου κοινού, καλλιτέχνες (Μίλτος Πασχαλίδης, Βασίλης Καζούλης, μέλη της Mr Highway band, Πάνος Παπαιώαννου, Χρυσόστομος Καραντωνίου, Μάγδα Βαρούχα, Σαββέρια Μαργιολά, Γεωργία Νταγάκη, Σταύρος Σιόλας, Γιώργος Καραδήμος κ.α.), άνθρωποι που ασχολούνται με τα καλλιτεχνικά δρώμενα και δημοσιογράφοι που έσπευσαν να δώσουν το παρόν σε αυτή τη νέα προσπάθεια και να την καλωσορίσουν.

 

kremlino stage

 

Όσο για το χώρο καθ’ εαυτό, αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι το κόκκινο αστέρι που συναντήσαμε κατά την είσοδο μας στον κύριο χώρο, που σε συνδυασμό με το βαρυσήμαντο όνομα που φέρει, μας δημιουργεί –ας μην το κρύβουμε- μεγάλες προσδοκίες, πιθανολογώντας ότι το ίδιο ισχύει και για τους δημιουργούς του.

Σε αυτό το σημείο, να αναφέρουμε ότι στις 8 και 22 Οκτωβρίου Θα βρεθούν στη σκηνή του Kremlino η Γεωργία Νταγάκη και ο Σταύρος Σιόλας, ενώ ο Παύλος Παυλίδης, τα Κίτρινα Ποδήλατα, ο Κώστας Μακεδόνας και η Ματούλα Ζαμάνη είναι μερικοί από τους καλλιτέχνες που θα φιλοξενήσει ο χώρος...

 

Πρόγραμμα @ Kremlino Stage 2016

Δείτε το πρόγραμμα του Kremlino όπως έχει διαμορφωθεί μέχρι στιγμής για τους επόμενους τρεις μήνες:

 

Το Κremlino είναι ένα εγχείρημα που μας ενθουσίασε, έρχεται από ανθρώπους που γνωρίζουν και αγαπούν τις τέχνες και είναι ένα νέο ξεκίνημα στον καλλιτεχνικό χώρο που μας γεμίζει με αισιοδοξία (αν αναλογιστούμε και τις δυσκολίες της εποχής για τέτοια ξεκινήματα). Πώς να μη στηρίξεις αυτό το χώρο που πρόκειται να φιλοξενήσει δράσεις πολιτισμού και τέχνης, μουσικές και μουσικοθεατρικές παραστάσεις, θέατρο, παρουσιάσεις δίσκων, βιβλίων, διαλέξεις και συζητήσεις;!

Με το Kremlino να σκοπεύει να γίνει βήμα για δραστηριότητες από φορείς και οργανισμούς που θέλουν να προάγουν τον πολιτισμό, δε μένει παρά να ευχηθούμε καλή αρχή και ακόμα καλύτερη συνέχεια – εξέλιξη και είθε το αστέρι του Πειραιώτικου Κρεμλίνου να φωτίσει την πόλη αλλά και τον πολιτισμό και τις τέχνες!

 

Φωτογραφίες: Kostas Scrom

 

Τα Cookies συμβάλλουν στην καλύτερη εμπειρία σας κατά την πλοήγηση στον ιστότοπο του evart.gr. Με την πλοήγησή σας αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.