the next step - at the zoo

Το "Αt the Zoo" περιέχει νέα κομμάτια του καθιερωμένου jazz σχήματος The Next Step, ηχογραφημένα ζωντανά στη σκηνή του The Zoo Jazz Club. Το άλμπουμ συλλαμβάνει την ενέργεια και τον ενθουσιασμό της ζωντανής πράξης καθώς και την επικοινωνία που αναπτύσσεται ανάμεσα στους μουσικούς, παρασύροντας τον ακροατή σε ένα παιχνίδι μουσικής εξερεύνησης και περιπέτειας.

Πρόκειται για το τρίτο άλμπουμ του συγκροτήματος που αποτελείται από τους Θοδωρή Κότσυφα (κιθάρα), Γιάννη Παπαδόπουλο (πιάνο), Ντίνο Μάνο (μπάσο) και Βασίλη Ποδάρα - γνωστός και ως Billy Pod (ντραμς). Τα μέλη του κουαρτέτου συναντήθηκαν κι άρχισαν να δημιουργούν μαζί, πριν από μια δεκαετία. Έκτοτε, έχουν καλλιεργήσει μια μοναδική σύνδεση μεταξύ τους και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα στο άλμπουμ που ηχογραφήθηκε κατά τη διάρκεια 5 sold-out συναυλιών στο The Zoo, το μουσικό τους στέκι στην Αθήνα.

Σε μια περίοδο που δεν υπάρχει πρόσβαση στη ζωντανή μουσική, η ηχογράφηση αυτή ανοίγει ένα παράθυρο στη μαγεία της στιγμής που συντελείται κατά τη διάρκεια μιας συναυλίας. Μέσα από τα αυλάκια του βινυλίου και του cd καταγράφεται η ενέργεια του χώρου και των μουσικών, ο ενθουσιασμός τους αλλά και μια αίσθηση ...σασπένς για το τι πρόκειται να ακολουθήσει στην επόμενη στροφή.

"Όταν παίζουμε μαζί, προσπαθούμε να ανακαλέσουμε την αίσθηση της πλήρους ελευθερίας που είχαμε στην προσέγγιση μας στη μουσική όταν ήμασταν νεαρότεροι. Είμαστε μία ομάδα, μία οικογένεια και αυτή η απόλυτη εμπιστοσύνη που έχουμε ο ένας στον άλλον είναι το θεμέλιο της σχέσης μας και της επικοινωνίας μας. Αυτό μας επιτρέπει να αγνοήσουμε όλα τα δεσμά και να βουτήξουμε βαθιά μέσα στη μουσική και να εξερευνήσουμε νέες περιοχές κάθε φορά." - Βασίλης Ποδαράς

"Οι πιο ιδιαίτερες στιγμές, αυτές που τελικά διαλέξαμε για το άλμπουμ, είναι εκείνες κατά τα οποίες απορροφηθήκαμε τελείως από τη μουσική και από το κοινό, εκείνες που κατά τη διάρκεια τους βγήκαμε από τον εαυτό μας και ξεχάσαμε ότι ηχογραφούμε. - Ντίνος Μάνος

Για τους Next Step τα 6 κομμάτια του άλμπουμ γιορτάζουν τη διαδρομή του συγκροτήματος, όσα τους έφεραν ως εδώ, αλλά και όσα θα ακολουθήσουν.

 

Το άλμπουμ κυκλοφορεί την Παρασκευή 5 Ιουνίου ταυτόχρονα σε βινύλιο και cd στα ενημερωμένα δισκοπωλεία. Την ίδια μέρα θα είναι διαθέσιμο και σε digital μορφή (streaming και download) σε Spotify, i-tunes, Apple music, Google Play, Deezer, Tidal, Qobuz και πολλές άλλες ψηφιακές πλατφόρμες.

Cover Artwork & design: Carmelo Παπαδόπουλος
Φωτογραφίες των Next Step: Πάνος Ηλιόπουλος

Η ηχογράφηση έγινε στο The Zoo Jazz Club στο Χαλάνδρι με μηχανικούς ήχου τους Γιώργο Καριώτη και Χρήστο Αχλαδιώτη.
Μίξη: Γιώργος Καριώτης (Sierra Studios)
Mastering: Γιάννης Χριστοδουλάτος - Sweetspot

  1. 21st Athens Technopolis Jazz Festival | Women in Jazz

  24 Φεβρουαρίου 2022
  21st Athens Technopolis Jazz...
  Κατηγορία: Νέα & Ανακοινώσεις

 1. dead dranks - nightwalking

  10 Ιανουαρίου 2022
  "Nightwalking" | Dead Dranks
  Κατηγορία: Δίσκοι

 1. kicking nerve - death at your pleasure

  13 Δεκεμβρίου 2021
  "Death At Your Pleasure" | Kicking Nerve
  Κατηγορία: Δίσκοι

 1. λάμδα - tria

  22 Νοεμβρίου 2021
  "ΤΡΙΑ" | λάμδα
  Κατηγορία: Δίσκοι
Τα Cookies συμβάλλουν στην καλύτερη εμπειρία σας κατά την πλοήγηση στον ιστότοπο του evart.gr. Με την πλοήγησή σας αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.