Το Μεγάλο Σορτάρισμα (The Big Short)

Η ταινία "Το μεγάλο σορτάρισμα" είναι μία από τις ταινίες που έχει προταθεί για Όσκαρ σε 6 κατηγορίες μέσα στις οποίες είναι και για καλύτερη ταινία, καλύτερο Β' αντρικό ρόλο και σκηνοθεσίας. Η παραγωγή έχει γίνει από την εταιρία που είναι συνιδιοκτήτης ο Brad Pitt την, Plan B entertainment, που μετρά επιτυχίες σε παραγωγές της όπως πριν από δυο χρόνια το "12 χρόνια σκλάβος", ταινία που έχει πάρει Όσκαρ.

Η ταινία διαδραματίζεται λίγο πριν από το κραχ του 2008 στην Αμερική, που ελάχιστοι άνθρωποι που διάβαζαν πέρα από τα τετριμμένα έβγαλαν πολλά λεφτά από το τίποτα, γιατί όπως αναφέρεται και στην ταινία "απλά κοίταξαν". Κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει πιο πριν για το τι θα γινόταν και την παγκόσμια έκταση που θα έπαιρνε λίγο αργότερα...

Τη σκηνοθεσία, όπως και το σενάριο, τα επιμελήθηκε ο Adam McKay που είναι ένας πολυτάλαντος σκηνοθέτης, σεναριογράφος, κωμικός και ηθοποιός ταυτόχρονα με ιδιαίτερη αγάπη για τις κωμωδίες που τον έχουν αναδείξει. Στο σενάριο δεν δείχνει μόνο την ωμή κατάσταση - ακόμα και βίαιη για μερικούς - που υπήρξε ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης αλλά θέλει να περάσει καλά και ο θεατής που θα την παρακολουθήσει, οπότε την έκανε λίγο πιο ελαφριά δίνοντας πολλές κωμικές πινελιές στη διάρκεια της.

Οι ηθοποιοί που εμφανίζονται στην ταινία είναι πολύ αγαπητοί στο κοινό και γενικά όλοι τους γίνονται πρωταγωνιστές κατά τη διάρκεια του έργου. Ονόματα όπως ο Brad Pitt, ο Ryan Gosling, ο Steve Carelli και ο Christian Balle (που παίζοντας τον δικό του λίγο πιο παράξενο ρολό είναι υποψήφιος για την κατηγορία καλύτερου δεύτερου ανδρικού ρολού).

Ο Christian Bale μελέτησε πολύ τον ρόλο του και μπόρεσε για 9 ώρες να βρεθεί με τον άνθρωπο που υποδύεται στην ταινία έτσι ώστε να τον καταλάβει καλύτερα. Το πιο θετικό ήταν ότι ο Michael Burry ήταν στο πλατό για μερικές μέρες όταν γυριζόταν η ταινία και έτσι ο Bale μπόρεσε να τον ζήσει λίγο καλύτερα - μάλιστα είχε φορέσει και ένα δικό του μπλουζάκι στην ταινία έτσι ώστε να νιώθει πιο πολύ τον χαρακτήρα που έπαιζε.

Η ταινία είναι πολύ καλή έχοντας υπόψιν ότι το περιεχόμενο της είναι για μια πολύ δυνατή και στενάχωρη κατάσταση που ακόμα και σήμερα πολλοί από μας, αν όχι όλοι, τη ζούμε καθημερινά. Το θετικό είναι ότι παρουσιάζεται με μια άλλη πινελιά οπότε ξεφεύγει από το τραγικό των γεγονότων, υποκινώντας τους θεατές να έχουν ένα "χαμόγελο" κατά τη διάρκεια της βλέποντας μια άλλη εκδοχή της οικονομικής κρίσης και της μεγάλης φούσκας.

Είδος: Δράμα
Διάρκεια: 130 λεπτά
Παραγωγή: 2015

 The Big Short ΙMBb Page

Δείτε το Trailer της ταινίας:

 

Τα Cookies συμβάλλουν στην καλύτερη εμπειρία σας κατά την πλοήγηση στον ιστότοπο του evart.gr. Με την πλοήγησή σας αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.